Παρασκευή, Μαΐου 05, 2006

Ένας που άλλαξε τη ζωή μας

Steve Jobs: ο άνθρωπος που δεν θα μπορούσε να υπάρξει στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω αν συνειδητοποιούν όλοι οι νέοι Έλληνες που μοχθούν για να αποκτήσουν (νόμιμα ή πλάγια) ένα πτυχίο, πως οι τρεις μεγαλύτεροι δημιουργοί οραμάτων, πνευματικού υλικού και επιχειρήσεων της εποχής μας, δεν είχαν ούτε απολυτήριο ...ΙΕΚ.

Δεν μιλάω για επιχειρηματίες (παρόλο που είναι πιο πλούσιοι κι από το εθνικό μας εισόδημα) γιατί όποιος π. χ. πει ότι ο Steve Jobs είναι κεφαλαιοκράτης, θα πέσει φωτιά να τον κάψει. Νομίζω πως το τελευταίο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι τα χρήματα.

Είναι δημιουργός: υλικού, τέχνης, ανθρώπων, οργανισμών, επιχειρήσεων, καταστάσεων. Αλλάζει την ζωή μας.

Ναι – ο Steve Jobs της Apple, της Next, της Pixar και τώρα της Disney, o Bill Gates της Microsoft και ο Larry Ellison της Oracle, είναι απλοί απόφοιτοι γυμνασίου. Είναι οι διασημότεροι αποχωρήσαντες (dropouts) από Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. Επίσης ενδιαφέρον: και ο Jobs και ο Ellison ήταν παιδιά από ανύπαντρες μητέρες και δόθηκαν για υιοθεσία σε άλλες οικογένειες. Άλλαξαν τη ζωή των ανθρώπων περισσότερο από πολλούς ακτιβιστές και επαναστάτες.

(Και δεν μπορώ εδώ να μην αναφέρω τον Bill Gates, που δίνει το 95% της περιουσίας του για να αλλάξει την ζωή των παιδιών της Αφρικής).

Steve Jobs: ο άνθρωπος που δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει στην Ελλάδα – και ταυτόχρονα, ο άνθρωπος που η Ελλάδα θα χρειαζόταν περισσότερο από όλα τα πακέτα στήριξης της Ε. Ε.

Δημιουργός πλούτου – πνευματικού και υλικού. Δημιουργός πολιτισμού. Δημιουργός ομορφιάς. Δημιουργός δημιουργικού περιβάλλοντος – ανθρώπων που δημιουργούν.

Το βιβλίο «iCon Steve Jobs», βιογραφία του από τους Jeffrey Young & William Simon, έχει σαν υπότιτλο την φράση «Η εντυπωσιακότερη δεύτερη πράξη στην ιστορία των επιχειρήσεων». Από την έκδοσή του και μετά συνέβησαν και άλλα θαυμαστά. Έτσι τώρα μπορούμε να μιλάμε για μία ακόμα πιο σπάνια τρίτη πράξη – γιατί τώρα ο Jobs ελέγχει την Disney!

Το βιβλίο δεν άρεσε στον Steve Jobs. Δείχνει και μερικές αρνητικές πλευρές του ομολογημένα δύσκολου χαρακτήρα του. Έτσι, απαγόρευσε την πώλησή του στα μαγαζιά της Apple – και του έδωσε την διάκριση της unauthorized biography. (Συνήθως οι πιο πλήρεις βιογραφίες είναι αυτές που δεν εγκρίνονται από τον βιογραφούμενο και τους κληρονόμους του).

Υπάρχει ένα υπέροχο κείμενο του Steve Jobs που νομίζω ότι θα μείνει στην ιστορία. Ο λόγος που εκφώνησε στις 12 Ιουνίου του 2005 στην τελετή αποφοίτησης του Stanford University. Θα το βρείτε σε δεκάδες διευθύνσεις του Internet. Μία: ΕΔΩ. Διαβάστε το! Ακόμα καλύτερα – διαδώστε το.

Ξεκινάει την ομιλία του λέγοντας:

«Σας ευχαριστώ. Είναι τιμή μου να είμαι εδώ κοντά σας για την τελετή αποφοίτησης σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Είναι γεγονός ότι ουδέποτε αποφοίτησα από ΑΕΙ και η σημερινή είναι η πιο στενή μου επαφή με μία αποφοίτηση.

Σήμερα θέλω να σας διηγηθώ τρεις ιστορίες από την ζωή μου. Αυτό είναι όλο. Τίποτα σπουδαίο – μόνο τρεις ιστορίες».

Η πρώτη ιστορία αφορά την σχέση του με το πανεπιστήμιο. Η πραγματική του μητέρα είχε θέσει σαν όρο για την υιοθεσία του να σταλεί όταν μεγαλώσει σε πανεπιστήμιο. Πήγε, αλλά μετά από έξη μήνες κι αφού είχε εξαντλήσεις τις οικονομίες των θετών του γονέων (το κολέγιο ήταν ακριβό) αποφάσισε να το εγκαταλείψει – επειδή άλλωστε δεν έβλεπε και σε τι τον ωφελούσε.

Θεωρεί αυτή την απόφαση από τις πιο σωστές που πήρε στη ζωή του. Έτσι έπαψε να ακολουθεί τα πράγματα που δεν τον ενδιέφεραν και άρχισε να παρακολουθεί αυτά που ήθελε. (π. χ. σχεδιασμό τυπογραφίας – που αργότερα τον βοήθησε στην αισθητική του Μακ). Ζούσε μαζεύοντας και επιστρέφοντας μπουκάλια από Κόκα Κόλα.

Η δεύτερη ιστορία αφορά τον έρωτα και το πένθος. Πως άλλαξε τον κόσμο φτιάχνοντας τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή. Πως έστησε την Apple, ξεκινώντας την συναρμολόγηση με τον Woz (Steve Wozniak) στο θρυλικό «γκαράζ» – και πως την έχασε.

«Δεν το είδα έτσι τότε – αλλά αποδείχθηκε πως η απόλυσή μου από την Apple ήταν το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να μου συμβεί. Το βάρος της επιτυχίας αντικαταστάθηκε από την ελαφρότητα του να είσαι πάλι αρχάριος... Με ελευθέρωσε για να ξεκινήσω μία από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής μου». Ήταν η περίοδος της ΝΕΧΤ και της PIXAR. Η πρώτη δημιούργησε το πιο στέρεο λειτουργικό σύστημα (πρόγονο του σημερινού Mac OS X).Η δεύτερη έφερε την επανάσταση στον κινηματογράφο ψηφιοποιώντας την κινούμενη εικόνα. Και η πρώτη και η δεύτερη τον ξανάφεραν θριαμβευτικά στην Apple την οποία αναγέννησε.

Η τρίτη του ιστορία αφορά τον θάνατο.

Ένα χρόνο πριν την ομιλία, το 2004, οι γιατροί του βρήκαν καρκίνο του παγκρέατος. (Μία από τις πιο θανατηφόρες μορφές). Για μέρες έζησε με την προοπτική του άμεσα επικείμενου θανάτου. Ήταν πολύ τυχερός, γιατί μπόρεσε να εγχειριστεί – και να γίνει καλά.

Το συμπέρασμα από αυτή την αναμέτρηση με τον θάνατο αποτυπώνεται στην φράση: «Ο θάνατος είναι, κατά πάσα πιθανότητα, η καλύτερη επινόηση της ζωής. Είναι ο καταλύτης της ζωής».

Όλα αυτά, που αποτελούν για τους άλλους καταστροφές: την εγκατάλειψη των σπουδών του, την απόλυσή του από την εταιρία που δημιούργησε, τον θανατηφόρο καρκίνο, ο άνθρωπος αυτός τα μετατρέπει σε ευκαιρίες και αφετηρίες.

Οποιοσδήποτε άλλος (ιδιαίτερα Ρωμιός) θα είχε βυθιστεί στην γκρίνια, την μιζέρια και την αυτολύπηση. Ενώ εκείνος, από κάθε καταστροφή, αναδυόταν ακόμα λαμπρότερος.

Το καταληκτικό μήνυμα αυτής της μνημειώδους ομιλίας – αυτού του δοξαστικού μηνύματος ζωής και δημιουργίας, είναι ίσως και το σλόγκαν ζωής αυτού του μοναδικού ανθρώπου. Λεει στους φοιτητές:

Stay Hungry! Stay Foolish! Μείνετε πεινασμένοι! Μείνετε παλαβοί!

Stay Hungry! Stay Foolish!

Το βιβλίο «iCon Steve Jobs», παρουσιάζεται σήμερα στις 18:00 στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου στο Athens Mall. Το κείμενο που διαβάσατε είναι ο πρόλογός μου στην παρουσίαση.

343 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 343 από 343
Yosemite Sam είπε...

Η C# είναι garbage γιατί;

Δεν εννοεί αυτό.Αναφέρεται στην αυτόματη διαχείριση της μνήμης κάτι που το είχε η επάρατη visual basic πολύ πρίν.

heinz είπε...

@δεξιά άποψη γενικώς!!!

έλα, σας πειράζω :-)

Άνθρωποι όπως ο Δερτούζος, ο Wiener, ο Tim Berners Lee, δημιουργούν κοινωνία (με την κυριολεξία). Συγκεκριμένα: μορφογενέσεις.

Άνθρωποι όπως ο Gates και ο Jobs, δημιουργούν περιουσίες.

Το internet, θα στηνόταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κι αν δεν είχαν εμφανιστεί οι δεύτεροι, αρκεί που εμφανίστηκαν οι πρώτοι.

(Σε λίγο ρίξτε μας και καμμιάν ανάλυση για τον αποφασιστικό ρόλο του ηγήτορα στην Ιστορία, να γελάσουμε)

@rain man

Αγαπήτε εν όπλοις συνάδελφε.
Το Ph.D. candidate δεν κάνει κανέναν σοφό, σε διαβεβαιώ (και προσωπικά).
Αν δεν ξέρεις τι είναι το auto garbage collection, δικαιολογείται να μιλάμε άλλη γλώσσα. Επίσης, νομίζω ότι δικαιολογεί μιαν έλλειψη σιγουριάς που όλους πρέπει να μας διακρίνει γενικά.

Zoros είπε...

Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται χαρισματικοί. Τέτοιοι είναι και ο Jobs και ο Gates. Ο πρώτος είναι ο αναρχικός της πληροφορικής και ο δεύτερος το καλό παιδί της. Πολλοί προσπάθησαν να είναι στη θέση τους και απέτυχαν.

Ο Jobs είναι χαρισματικός και σίγουρα είναι και πολύ έξυπνος. Πολλοί λένε ότι το γραφικό περιβάλλον το έκλεψε από τα Xerox Labs. Ε, και? Το δύσκολο δεν είναι να σκεφτείς κάτι αλλά να το εφαρμόσεις και να το εμπορευθείς! Μην ξεχνάμε ότι όταν βγήκε Mac με γραφικό περιβάλλον, οι υπολογιστές δεν είχαν καν χρώμα. Επίσης η μετέπειτα πετυχημένη ιστορία του σε τόσες άλλες εταιρίες δείχνει τις ικανότητές του.

Περνάμε στον Gates. Ξέρετε που μου έδειξε την αξία του? Όταν μέσα σε 1 χρόνο (96-97) κατάφερε να κάνει πλήρη μεταστροφή και να κάνει πρώτη προτεραιότητα για τη Microsoft το internet. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι αυτό για μια εταιρία στο μέγεθος της Microsoft (μην ξεχνάμε επίσης και τη συμβολή του Bulmer σε αυτό)? Ξέρετε πόσα τρένα έχει χάσει η IBM από τη δυσκινησία της? Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι στιγμής η Microsoft σε 25 χρόνια ιστορίας δεν έχει χάσει καμία (επιχειρηματική) μάχη...
Σχετικά με τα Windows, ναι είναι ένα πολύ καλό λειτουργικό (από τα 2000 και μετά) και πολύ δύσκολο σε κάποιον ανταγωνιστή να τα φτάσει. Ποιο είναι το δυνατό τους σημείο, που κανένα άλλο λειτουργικό δεν αγγίζει? Η προς τα πίσω συμβατότητα (αυτός είναι επίσης ο μεγαλύτερος βραχνάς για τη Microsoft). Μην ξεχνάμε η Apple σχεδίασε το Mac OS X από την αρχή, χωρίς να υπάρχει συμβατότητα με τις προηγούμενες εκδόσεις του (μόνο μέσα από emulator). Επίσης αυτό πολλές φορές συνέβαινε και στα προηγούμενα λειτουργικά της (εφαρμογές σχεδιασμένες για το 7.xx δεν έπαιζαν σε 9.xx).

Nikos Dimou είπε...

Τελικά το blog εξελίχθηκε σε εσωτερική υπόθεση για κομπιουτεράδες - φοβάμαι πως μόνον αυτοί μπορούν να διακρίνουν τις διαφορές ανάμεσα στην C++ την C# και την Java.

Ο Μιχάλης Δερτούζος άλλαξε τα τελευταία χρόνια του. Έγινε πιο ανθρωποκεντρικός. Όταν μου έστειλε το βιβλίο του What Will Be (1997) μου έγραψε την εξής αφιέρωση: «Στον Νίκο, που από ποιητής πάει κομπιουτεράς, από τον συμμαθητή και φίλο του που …πάει ανάποδα».

Σκέπτομαι να του αφιερώσω ένα ξεχωριστό Post.

Somebody961 είπε...

Ολοι κάπου 'πατάνε' όταν μαθαίνουμε οτι κάτι κάνουν. Ο Jobs επάνω στη zerox και τόσα άλλα.
Εγώ πχ, έχω μηχανογραφήσει τα ΚΕΠ, "πάτησα" πάνω στα windows. Αυτό τι σημαίνει? Οτι ο Gates έφτιαξε τα ΚΕΠ?
Αν το πάμε έτσι, τότε όλα τα έφτιαξε ο Αδάμ και η Εύα!

Zoros είπε...

@epikairos
“Ο δε Ellison μου δίνει την εντύπωση του πιο συγκροτημένου επιχειρηματία που έχει βγάλει η αμερικανική αγορά εδώ και δεκαετίες.”

Ε όχι και συγκροτημένος ο Ellison! Ειδικά τώρα που η Oracle έχει γίνει κολοσσός και τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια, πολλές από τις κινήσεις του είναι καθαρά συναισθηματικές και παρορμητικές. Τρανταχτό παράδειγμα η εξαγορά της Peoplesoft που έγινε από εγωισμό και καπρίτσιο του Ellison και μόνο. Να σας θυμίσω την ιστορία:
Η Oracle και η Peoplesoft διεκδικούσαν την εξαγορά της JD Edwards. Όταν τελικά την κέρδισε η δεύτερη, ο Elisson πήρε την απόφαση να εξαγοράσει την ίδια την Peoplesoft (χωρίς να την έχει ιδιαίτερα ανάγκη)! Και επειδή οι κύριοι μέτοχοι της Peoplesoft του αρνήθηκαν την πώληση της εταιρίας τους, ανακοίνωσε ότι αγοράζει μετοχές (από μικρομετόχους) στην διπλή τιμή της χρηματιστηριακής τους αξίας, κερδίζοντας τελικά την πλειοψηφία...

Nikos Dimou είπε...

O Ellison είναι από παρορμητικός μέχρι παράφρων... βλέπει κάθε βράδυ στον ύπνο του τον Bill Gates... τώρα του έδειξαν την πόρτα στην Oracle, τον φόρτωσαν τιμητικούς τίτλους... they are kicking him upstairs!

andy dufresne είπε...

@heinz,
Aν νομίζετε ότι οι οραματιστές επιχειρηματίες δημιουργούν περιουσίες και εκεί βάζετε τελεία, λυπάμαι.

Χωρίς αυτούς όλα τα αγαθά θα ήταν λιγότερα για όλους και ο κόσμος μας θα πεινούσε.

Η άποψη ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες δουλεύουν για τα χρήματα είναι αστεία αλλά και επικίνδυνη.

Για να αυτοσαρκαστούμε και λίγο μάλλον ισχύει αυτό που λένε:

Those who cannot work, manage.
Those who cannot manage, teach...

heinz είπε...

@andy

Οι επιχειρηματίες μπορεί να δουλεύουν για το χρήμα, μπορεί και όχι. Δεν μπορούμε να κάνουμε εύκολες γενικεύσεις.
Προσωπικά νομίζω όμως ότι δεν έχει σημασία.
Αυτό που έχει σημασία, είναι να είσαι ειλικρινής με τα κίνητρά σου.
Και για μένα, το να υπηρετείς τον Άνθρωπο.

"Those who cannot work, manage.
Those who cannot manage, teach..."

Τότε βέβαια, μπορούμε να καταλήξουμε ότι ο Σωκράτης ήταν ανίκανος σε σχέση με τους Τριάκοντα τυρράνους.

somebody said...

"Αν το πάμε έτσι, τότε όλα τα έφτιαξε ο Αδάμ και η Εύα! "

Δηλαδή τι σημαίνει "αν το πάμε έτσι??".
Τι δεν είναι έτσι?????
:-0

(πέρα από την πλάκα, αν το δεις συμβολικά, έτσι είναι)

heinz είπε...

@andy dufresne

Βλέπεις τον andy dufresne με μια συγκεκριμένη ματιά, το λες και στο blog σου.
Εγώ, που επίσης τον συμπάθησα, τον είδα σαν ευφυή, ευέλικτο, αλλά - κυρίως - Άνθρωπο (που στήριξε και άλλον άνθρωπο, στο σενάριο)

Αυτή είναι η διαφορά μας.

heinz είπε...

300!!! Πόντικα!

Zoros είπε...

@epikairos
"Είπα ο πιο συγκροτημένος επιχειρηματίας, όχι ο πιο συγκροτημένος άνθρωπος."

Μα το παράδειγμα που σου έδωσα, της εξαγοράς της Peoplesoft, δείχνει ότι κάθε άλλο παρά συγκροτημένος επιχειρηματίας είναι! Εξαγόρασε μια εταιρία που δεν είχε ανάγκη από πείσμα!

Επίσης η Oracle δεν φτιάχνει μόνο βάσεις δεδομένων (όπως και η MS δεν φτιάχνει μόνο λειτουργικά). Φτιάχνει επιχειρηματικές εφαρμογές (ERP, CRM) και είναι δεύτερη παγκοσμίως πίσω από τη SAP, εργαλεία προγραμματισμού (Oracle Developer), εργαλεία collaboration & unified messaging(collaboration suite), κ.α.

heinz είπε...

επίσης Andy,

έχω προσωπικό παράδειγμα ανθρώπου που έστησε επιχείρηση επιπέδου αυτοκρατορίας για την ελλάδα και τα δεδομένα της εποχής του.

Τα παιδιά του μεγάλωσαν σε απίστευτη χλιδή, λειτουργία της βιομηχανίας 24/7, έξυπνες κινήσεις, τρομερά λεφτά, πολιτικός έλεγχος, κέρδη μυθικά, συμφωνίες με Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, εξαγωγές.

Πέθανε, ο μικρός γυιός κληρονόμησε τα πάντα, σε 20 χρόνια τάχασε, πέθανε στην ψάθα με ελεημοσύνες. Κανένα παιδί του ιδρυτή, δεν ήξερε τι είναι ζωή, συνδιαλλαγή, μάχη.

Τι δημιούργησε ο ιδρυτής? Ένα τίποτα. Αν θες κι αποδείξες, στείλε email μέσω του blog Μου και μετά διάγραψέ το να σου στείλω λεπτομέρειες.

paragrafos είπε...

Αγαπημένε μου ΝικόΔημε,

Μπορεί τα πιο πολλά από αυτά που λέτε να είναι για μερικούς από εμάς κινέζικα, ωστόσο κάτι μαθαίνουμε: εκεί που πριν είχαμε αγρια μεσάνυχτα, τώρα πια δεν ελπίζουμε σε κανενα... ξημέρωμα!

Αληθεύει άραγε ότι η κομπιουτερίστικη ασχετοσύνη είναι ίδιον των γυναικών; Η πρόκειται για προκατάληψη;

Με αγάπη

Παράγραφος



----------------------------------


ΠΑΡΕΝΘΕΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Όπως γνωρίζετε ήδη αρκετοί, τις τελευταίες δυο μέρες (χτες και σήμερα) ο "σαλατάρω" (ως "Παλαιός των ημερών" και με άλλα νικς) έρχεται συστηματικά και αφήνει τα περιττώματά του στο ημερολόγιό μου σε βάρος μάλιστα της επιληψίας τής κόρη μου.

Επειδή αδυνατώ να είμαι "ον λάιν" 24 ώρες το 24ωρο, σας παρακαλώ όσοι επισκέπτεστε το μπλογκ μου, να αγνοείτε τυχόν υβρεις του που δεν πρόλαβα να διαγράψω.

Απευθύνω αυτήν την εκκληση από εδώ, επειδή σχεδόν όλοι οι εκλεκτοί επισκέπτες μου έχουν νικοδημική προέλευση.

Τέλος θα σας ήμουν ευγνώμων εάν το παρόν σχόλιο-ανακοίνωση παραμείνει εδώ ασχολίαστο.

Με συγχωρείτε για τη διακοπή και ευχαριστώ για την κατανόηση

Με απεραντη αγάπη

Παράγραφος

Zoros είπε...

@pagis
“Ο M. Dell δέν λέει που κανει περίπου ότι και ο Jobs αλλά σε προσιτές τιμές ;-)”

Μέγιστο φάουλ! Το ξέρω ότι ακούγεται τραβηγμένο, αλλά είναι αληθινό: Η Dell δεν είναι εταιρία πληροφορικής, αλλά εταιρία logistics! Ποτέ δεν έφτιαξε κάτι το πρωτοποριακό ή έστω κάτι πιο πρωτοποριακό από αυτά που κατασκευάζουν μαζικά οι Ταϊβανοί. Το μοντέλο διάθεσης των προϊόντων ήταν και είναι πρωτοποριακό και για αυτό μεγαλούργησε! Επίσης έχει καταφέρει να πετύχει την καλύτερη δυνατή διαχείριση αποθεμάτων, κάτι που στην πληροφορική (με τις συνεχείς αλλαγές τεχνολογιών) είναι κρίσιμο.

Zoros είπε...

@paragrafos
“Αληθεύει άραγε ότι η κομπιουτερίστικη ασχετοσύνη είναι ίδιον των γυναικών; Η πρόκειται για προκατάληψη;”

Αυτό το θέμα αξίζει να γίνει ξεχωριστό post!
Όντως αληθεύει αυτό που λες και είναι από τα πράγματα που δεν κατανοώ... Δεν έχω γνωρίσει καμία γυναίκα που να είναι πραγματικά ΠΩΡΩΜΕΝΗ με την πληροφορική. Να την χρησιμοποιεί, ναι, να ζει και να αναπνέει από αυτή, όχι. Θα μπορούσε ο ΝΔ να ήταν γυναίκα? Υπάρχει συγγραφέας γυναίκα που να χάνει ένα ολόκληρο Σ/Κ για να ρυθμίσει το WiFi και το Bluetooth της? Μάλλον όχι...
Επίσης αυτή η «κομπιουτερίστικη ασχετοσύνη» πιστεύω ότι θα στοιχίσει επαγγελματικά στις γυναίκες και αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον... Δεν φταίνε μόνο οι «φαλλοκράτες άντρες» που επαγγελματικά μένουν πίσω οι γυναίκες, έτσι δεν είναι?

Somebody961 είπε...

@heinz:
Σωστός! Επαυξάνω!
Και ο Αινστάιν, κάπου πάτησε, όλοι κάπου 'πατήσαμε'. Αυτό που μετράει είναι το ένα βήμα, το παραπάνω.
Τι μας κρατάει αλήθεια και δεν κάνουμε αυτό το βήμα? Η μιζέρια μας ίσως? Η μη ελπίδα?

Zoros είπε...

@cocteau_twin
"Μεγάλε το ότι χάνεις ένα Σ/Κ για να ρυθμίσεις το "Wi-Fi" σου και το "Blue Tooth" σου δεν είναι απόδειξη της ανωτερότητάς σου. Είναι απλώς pathetic."

Μεγάλε, πριν προσπαθήσεις να γράψεις, μάθε να διαβάζεις και το σημαντικότερο να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις... ;-)

andy dufresne είπε...

@heinz,
δεν διαφωνώ στα περί ανθρώπου.
Είμαι ουμανιστής πρώτα και πάνω απ' όλα.

Η διαφωνία μας είναι η εξής και νομίζω αυτό είναι ένα από τα κεντρικότερα μηνύματα αυτού του post.

Όλοι οι μεγάλοι δημιουργοί (επιστήμονες, καλλιτέχνες, επαναστάτες, ήρωες, πολιτικοί κλπ) απολαμβάνουν της εκτίμησής μας εκτός από μία: τους επιχειρηματίες!

Δεν εννοώ φυσικά ότι όλοι οι επιχειρηματίες είναι ανθρωπιστές - φυσικά και όχι.

Αλλά οι καλύτεροι εξ αυτών είναι ανθρωπιστές, δημιουργοί, οραματιστές, χάρις στους οποίους ζουν καλύτερα π ο λ λ ο ί άνθρωποι και τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους.
Δεν έχουν βλάψει κανέναν, διότι είναι ανθρωπιστές.
Δημιούργησαν πλούτο για πολλούς, δημιουργώντας υπεραξίες απ' το τίποτα.
Την ώρα που οι υπόλοιποι επανεξετάζουν τις θεωρίες τους ή το φραπέ τους αυτοί δουλεύουν για ΟΛΟΥΣ.

Συνήθως δε, αυτοί οι άνθρωποι ζουν σαν απλοί άνθρωποι και όχι μέσα στη χλιδή (χωρίς να κατηγορώ αυτούς που ζουν στη χλιδή).

Αυτούς τους επιχειρηματίες ΚΑΝΕΙΣ (*) ποτέ στην ελλάδα δεν τους άφησε ένα καλό λόγο.
Τους σαρώνει ο αντιαμερικανισμός, ο αντικαπιταλισμός, η φθόνος, η άγνοια, η έλλειψη απλής λογικής και αισθήματος δικαίου.

(*) Εξαιρείται βέβαια ο ΝΔ (το 'χει φυσικά πληρώσει ακριβά), ο Μανδραβέλης, ο Μαρίνος και ολίγοι άλλοι.


Αυτό το θέμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ, διότι δίνουμε λάθος παιδεία στα παιδιά μας, στερώντας τους μία από τις βασικότερες εφαρμογές, πρακτικές ζωής που μπορούμε να τους δώσουμε.

Το πρότυπο του σωστού επιχειρηματία.

Ecumene είπε...

Πω,πω!! δυά-δικοί,κινεζικα και ενταση!!.. πρεπει να χαλαρωσουμε..η πληροφορικη θα αναπτυχθει εν Ελλαδι,οταν οι εμεις γινουμε περισσοτερες techno-women απ τους αντρες..μα για να γινει αυτό,πρεπει εσεις οι Αη-σταην..να βρειτε το κουμπι μας..και όλα θα γινουν με τον αναλογο προγραμματισμο…Μελετες λενε ότι οι αρρενες-χρηστες του Ιντερνετ,είναι
περισσοτεροι..ομως εμεις συνεχως αυξανομαστε..μετα το τηλεφωνο..το Ιντερνετ θα γινει
το απολυτο γυναικειο αξεσουαρ!.......

Nikos Dimou είπε...

castolidefkis said...
"Φίλος ο Jobs, αλλά από πού κι ως πού φίλος κι ο Λεντάκης? Πού κολλάνε αυτοί μαζί?"

Ουδέποτε είπα πως ήταν φίλος μου ο Jobs (Ούτε τον ξέρω). Μήπως τον μπερδεεύεις με τον Δερτούζο;

Ο Ανδρέας Λεντάκης ήρθε στο γραφείο μου όταν απολύθηκε από την ασφάλεια της Χούντας (έχεις ακούσει το τραγούδι του Θεοδωράκη "δέρνουν στη ταράτσα τον τον Ανδρέα"). Συνεργαστήκαμε για αρκετά χρόνια. Δεν ξέρω τις απόψεις του για τα ναρκωτικά.

Όταν είναι κανείς 71 ετών είναι φυσικό να έχει γνωρίσει πολλούς αθνρώπους στη ζωή του.

Nikos Dimou είπε...

skoumas said...
Τι μας κρατάει αλήθεια και δεν κάνουμε αυτό το βήμα? Η μιζέρια μας ίσως? Η μη ελπίδα?
Τουλάχιστον στην Ελλάδα μας κρατάει πίσω η ζήλεια.

Όχι η ζήλεια - η σωστή λέξη είναι ο φθόνος. Τον έχω νιώσει στο πετσί μου όταν πέτυχα ως επιχειρηματίας - ξαφνικά ακυρώθηκα ως ό,τιδήποτε άλλο.

Προσυπογράφω τις απόψεις του Andy - άλλωστε αυτός ήταν ο στόχος αυτού του ποστ. Όχι να εξυμνήσει τον Jobs ως ισάξιο του Proust ή του Wittgenstein (!) αλλά σαν τον τύπου του ανθρώπου που δεν θα είχε καμία ελπίδα στην χώρα μας (η πρωτη φράση του ποστ).

heinz είπε...

@Rain Man

Εγώ δεν είπα ότι κάνετε Πληροφορική. Εγώ είπα ότι μιλάτε με πολύ σιγουριά που γενικά, δεν δικαιολογείται. Ούτε και στο πεδίο που κάνετε το Ph.D. σας

Το ίδιο δε μου κάνει αν θέλετε να κάνετε διάλογο μαζί μου ή όχι. Κι αν κάνετε Ph.D. Για την κονόμα, ...κλάφτα Χαράλαμπε...
ΑΛλά αφήστε να ξέρω καλύτερα από όλους εδώ μέσα, τι έφτιαξε ο συγκεκριμένος ιδρυτής.

@Andy

Andy, αν δεν διασφαλίζουμε (όσο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο) συγκροτημένους ανθρώπους, δεν κάνουμε τίποτε. Το κίνητρο του κέρδους η ιστορία που είπα αποδεικνύει ότι δεν είναι αρκετό.

Από κάτω, θέλει δομή.
Όχι δομημένη κερδοθηρία.
Δομημένη μαχητικότητα για αξίες.
Ο εν λόγω ιδρυτής ξεκίνησε άφραγκος. Έστησε οικογένεια, βιομηχανία. Οι φτωχοί της περιοχής (συνοικία της Αθήνας) πέρνανε κάθε μήνα επίδομα από το εργοστάσιο.

Το ότι όμως δεν ασχολήθηκε όπως έπρεπε με τα παιδιά του, καταδίκασε κι αυτά, και τους εργαζόμενους, και τους φτωχούς της περιοχής. Και, μακροσκοπικά, και την βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Όλα αυτά, από μια (ζωτική) αβλεψία, σε ένα θέμα που ήταν έξω από την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Όσο για καλούς επιχειρηματίες, στην Ελλάδα τους βρίσκεις με το φανάρι. Π.χ. Τσακίρης (πατατάκια). Καλός, άριστος. Αλλά στην μειοψηφία.

Υ.Γ. Η υπεραξία δεν δημιουργείται "από το τίποτα". Αυτό είναι αντίθετο με κάθε οικονομική θεωρία...

heinz είπε...

Αυτό που κάποιοι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν (του ΝΔ μη εξαιρουμένου), είναι ότι μια επιχείρηση, δομή, ο,τιδήποτε, μπορεί να χαθεί κυριολεκτικά σε ώρες.

Μια δομημένη προσωπικότητα όμως, είναι βράχος μέχρι τον φυσικό θάνατο του φορέα της.

Μα καλά?? Μαθηματικά είναι???
(εμένα τα μαθηματικά μου πέφτουν δύσκολα...)

Nikos Dimou είπε...

Heinz
"Υ.Γ. Η υπεραξία δεν δημιουργείται "από το τίποτα". Αυτό είναι αντίθετο με κάθε οικονομική θεωρία... "

Yπάρχουν δύο εξαιρέσεις: η τεχνολογία και η μόδα.

Όταν δε συνδυάζονται... Μπορεί να μην είναι από το τίποτα αλλά από το σχεδόν τίποτα.

heinz είπε...

Η τεχνολογία δημιουργεί υπεραξία από τις επενδύσεις στο R&D.

Για τη μόδα είμαι notoriously άσχετος...

andy dufresne είπε...

@heinz, είπες

αν δεν διασφαλίζουμε (όσο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο) συγκροτημένους ανθρώπους, δεν κάνουμε τίποτε. Το κίνητρο του κέρδους η ιστορία που είπα αποδεικνύει ότι δεν είναι αρκετό.

Τί εννοείς "δεν κάνουμε τίποτα";;;
Δηλαδή ώσπου να εξασφαλιστεί η παιδεία ή η οργάνωση ή το ό,τι-θες-εσύ-πες, δεν θα κάνουμε τίποτα;;;;;;

Ή κάτι χάνω ή διακρίνω κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα...


Για το γνωστό σου δεν διαφωνούμε πουθενά, είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, αποτυχημένος άνθρωπος.


Επίσης, δεν είναι αλήθεια ότι στην ελλάδα δεν υπάρχουν ανθρωπιστές επιχειρηματίες, είναι λίγοι, είναι η εξαίρεση, αλλά θα πρέπει να είναι κάποιες εκατοντάδες πολύ άξιοι και πετυχημένοι και κάποιες χιλιάδες μικρότεροι (εννοώ και σε επιτυχία και σε ανθρωπισμό).
Έχω γνωρίσει προσωπικά κάποιους δεκάδες (λόγω δουλειάς) και ακούω και για αρκετούς άλλους.

Η εικόνα των γραικών για αυτούς είναι από τις ταινίες με τη Βουγιουκλάκη και τν Παπαγιαννόπουλο (τι ιδέες κατεβάζει το μυαλό του μπαλαμούτη-του μπαλαμούτη)...


Είπες επίσης:

Η υπεραξία δεν δημιουργείται "από το τίποτα". Αυτό είναι αντίθετο με κάθε οικονομική θεωρία...

Δεν ξέρω τι λένε οι οικονομικές θεωρίες, σταμάτησα να τις διαβάζω διότι αυτοαναιρούνται διαρκώς.

Λέω όμως το εξής απλό.

Στα καλά καθούμενα, κάποιος δημιουργεί μια επιχείρηση, με μηδαμινά κεφάλαια, ρισκάρει, δίνοντας όλη του τη ζωή για μεγάλο διάστημα.
Δίνει δουλειά σε πολλούς ανθρώπους και αν δεν υπήρχε αυτός κανένας άλλος δεν θα το 'χε κάνει.
Παραδείγματα χιλιάδες.

O άνθρωπος που περιγράφω, αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να εφευρεθεί.
Και εμείς τον βρίζουμε...

andy dufresne είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
heinz είπε...

@andy

AΝ εννοείς εμένα, ούτε τον βρίζω αλλά ούτε τον αποθεώνω. Τον βλέπω κριτικά κι όχι σαν ευεργέτη, όπως δηλαδή βλ΄παω τον καθένα (όσο μπορώ)

andy dufresne είπε...

@heinz, είπες:

Αυτό που κάποιοι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν (του ΝΔ μη εξαιρουμένου), είναι ότι μια επιχείρηση, δομή, ο,τιδήποτε, μπορεί να χαθεί κυριολεκτικά σε ώρες.

Kαι λοιπόν;
Είναι λόγος αυτός για να μην υπάρξει;
Έλεος!


Είπες:

Μια δομημένη προσωπικότητα όμως, είναι βράχος μέχρι τον φυσικό θάνατο του φορέα της.

Μα καλά?? Μαθηματικά είναι???
(εμένα τα μαθηματικά μου πέφτουν δύσκολα...)


Γιατί αντιπαραθέτεις μια επιχείρηση με έναν άνθρωπο;
Δυσκολεύομαι απίστευτα να καταλάβω για ποιo λόγο κάνεις αυτή τη σύγκριση.

Θέλεις να πεις ότι επειδή μια επιχείρηση δεν μπορεί να είναι δομημένη όπως μια προσωπικότητα και επιδή μπορεί μια μέρα να κλείσει δεν πρέπει να υπάρχει;;;

Νομίζω ότι ολισθαίνεις ολοένα και περισσότερο...

heinz είπε...

andy said...

"Θέλεις να πεις ότι επειδή μια επιχείρηση δεν μπορεί να είναι δομημένη όπως μια προσωπικότητα και επιδή μπορεί μια μέρα να κλείσει δεν πρέπει να υπάρχει;;;"

Αυτό είπα? Χριστός κι Απόστολος!
Αυτό που είπα είναι τι πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά μας!!!

"Νομίζω ότι ολισθαίνεις ολοένα και περισσότερο..."

Προς τα που αν επιτρέπεται???

andy dufresne είπε...

Ολισθαίνεις από το δρόμο της λογικής.

Nikos Dimou είπε...

Heinz
""Υ.Γ. Η υπεραξία δεν δημιουργείται "από το τίποτα". Αυτό είναι αντίθετο με κάθε οικονομική θεωρία..."

Ξέχασα! Τι γίνεται στις υπηρεσίες;
Ένας επιτυχημένος αρχιτέκτων, δικηγόρος, διαφημιστής (που μπορούν να καταλήξουν με μία εταιρία 100 συνεργατών) δεν δημιουργεί υπεραξία από το τίποτα; Δηλαδή από το μυαλό του, το ταλέντο του;

heinz είπε...

@ΝΔ

"Τι γίνεται στις υπηρεσίες;"

Η γνώση είναι κεφάλαιο.

heinz είπε...

Η γνώση είναι κεφάλαιο.
Για να δουλέψω έχω διαβάσει άπειρες ώρες που πρέπει να τις πληρωθώ, έχω εξασκηθεί άλλες ώρες που πρέπει να τις πληρωθώ, έχω αναπτύξει κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες (δεν ξέρω περί ταλέντου) που πρέπει να τις πληρωθώ.
Έχω κεφάλαιο και παράγω υπεραξία.

Nikos Dimou είπε...

sizenagir said...
"Ωραίες ιστορίες, ενδιαφέρουσες και λίγο πολύ γνωστές. Ποιό το νόημά τους όμως?"

Το νόημά τους είναι αυτό που κατάλαβαν όσοι τις διάβασαν. Εσείς, συστηματικά, προσπαθείτε να μην καταλάβετε. Ούτε καν το απλό - ότι το πτυχίο που λατρεύουν και προσκυνούν οι ελληνικές οικογένειες δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία...

Nikos Dimou είπε...

Σταματάω - παρόλο που είμαι μέσα στο θέμα, δίνω το κακό παράδειγμα με το chat.

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

Στην καπιταλιστική κοινωνία, ούτως ή άλλως, τους επιχειρηματίες τιμούμε κυρίως και γενικά όποιον κινεί το κεφάλαιο, μέσω αυτού που κάνει (βλ. ποδοσφαιριστές, μόδιστρους, εμπορικούς καλλιτέχνες κλπ κλπ). Μην τους θεοποιούμε όμως κιόλας! Υπάρχουν κι άλλα συστήματα κι άλλες κοσμοθεωρίες. Κι άλλες αξίες…

heinz είπε...

@ΝΔ

"Ούτε καν το απλό - ότι το πτυχίο που λατρεύουν και προσκυνούν οι ελληνικές οικογένειες δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία..."

Να κι ένα σημείο που θα συμφωνήσω
α π ό λ υ τ α

Δε μπορώ να πω ακριβώς γιατί συμφωνώ γιατί θα αποκαλύψω πράγματα, αλλά δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την επιτυχία.

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

Οι επιχειρηματίες, ναι, είναι όλοι και λίγο κλέφτες και λίγο απατεώνες και λίγο φοροφυγάδες και λίγο διαπλεκόμενοι και λίγο εκμεταλλευτές και λίγο απ’ όλα. Και βέβαια είναι και ξύπνιοι και μαχητικοί και ίσως και οραματιστές. «Όταν θαυμάζεις τον περήφανο αετό, κοίτα και λίγο τα ματωμένα του νύχια…». Κι επειδή όλοι θέλουμε λίγο-πολύ να γίνουμε αετοί, όσοι μπορούμε να γίνουμε εστιάζουμε στο περήφανο πέταγμά του, όσοι δεν μπορούμε εστιάζουμε στο αίμα, που στάζει απ’ τα νύχια του.

J. είπε...

"ΓΙΝΕ ΒΡΟΧΟΠΟΙΟΣ" ήταν παλαιότερα ο τίτλος γνωστού βιβλίου, που θα μπορούσε να ταιριάζει στον Jobs. Πιστεύω κι εγώ πάντως ότι ο άνθρωπος αυτός δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει στην Ελλάδα. Εκτός φυσικά αν γεννιόταν με το σωστό επώνυμο, ή τέλος πάντων με ένα από τα σωστά επώνυμα...

mickey είπε...

Καλησπέρα σας!

Ουφ, κατάφερα και τα διάβασα όλα.

Ηδονίζονται φαίνονται μερικοί να εκφράζουν συμπλέγματα κατωτερότητας και αισθήματα απύθμενης ζήλειας για κάτι που δε θα γίνουν ποτέ (ακόμα κι αν ζούσαν χίλια χρόνια), προσπαθώντας με γελοία επιχειρήματα να απαξιώσουν καθόλα ΑΞΙΟΥΣ ανθρώπους. Ορισμένους από αυτούς μάλιστα θα τους χαρακτήριζα "ευεργέτες της ανθρωπότητας", ακόμα κι αν έχουν χεστ** στο χρήμα - κακό είναι;

Κάντε κι εσείς τίποτα της προκοπής, δείτε πόσο "εύκολο" είναι να είσαι "απλά …moneyman", να "αντιγράφεις ιδέες" και όσα άλλα φαιδρά παρατέθηκαν εδώ μέσα με απαξιωτικό πνεύμα και μετά ας γίνει ένας σοβαρός διάλογος. Με τα λόγια όχι μόνο χτίζονται, αλλά και γκρεμίζονται ανώγια και κατώγια!

Άξιος ο Jobs, άξιος ο Gates, άξιος ο V. Bush, άξιος ο Torvalds, άξιοι και οι χιλιάδες αφανείς εργάτες του Open Source (το οποίο BTW έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ καλό software, αλλού "καλύτερο" και αλλού "χειρότερο" από το αντίστοιχο εμπορικό, αλλά πάντα συγκρίσιμο). Άξιοι και όσοι άλλοι αναφέρθηκαν ή όχι. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

Όλοι μας βοήθησαν αφάνταστα (και αρκετοί κέρδισαν) μέσα από το "επάρατο" για τη Γραικία σύστημα που ονομάζεται "ελεύθερη αγορά", "ανταγωνισμός" και "καπιταλισμός". Ακόμα κι εκείνοι που ΔΕΝ επικράτησαν ή παρέμειναν άγνωστοι. Τους χρωστάμε πάρα πολλά - σχεδόν τα πάντα! Κι εγώ έχω βλαστημήσει τον Βασιλάκη (ειδικά με τα εργαλεία ανάπτυξης και τις βιβλιοθήκες του), αλλά αν δεν ήταν αυτός (ή κάποιος άλλος με παρόμοια σκέψη και όραμα), δεν ξέρω αν σήμερα θα είχαμε "information at our fingertips" ;)

mickey είπε...

"Το PC στο μέλλον θα είναι συσκευή που θα τοποθετείται στο σαλόνι..."

Δε νομίζω να υπάρχει PC στο μέλλον. Μόνο πανταχού παρούσες υπολογιστικές μονάδες (βλ. smart dust π.χ.) σε ένα παγκόσμιο (κυρίως ασύρματο) δίκτυο, έλεγχος και input με φυσικό τρόπο (χέρια, γλώσσα, σκέψη(;)) και αντίστοιχα σήματα εξόδου (ήχοι, εικόνες) από κατάλληλες διατάξεις. Σιγά μη φάμε τη ζωή μας με κουτιά, "κλασικές" οθόνες, πληκτρολόγια και ...ποντίκια - ελπίζω μόνο να μην εξαφανιστώ κι εγώ μαζί τους ;)

Όσο για τις δυστροπίες των Windows, οφείλονται κατά κύριο λόγο στις αμέτρητες εφαρμογές που καλούνται να εκτελέσουν. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη χαοτική "συμπεριφορά" που προκύπτει όταν εκτελούνται στο ίδιο PC, αλλά και στο γεγονός πως δε θα ήταν καθόλου εύκολο (και επιχειρηματικά συμφέρον) όλοι οι δημιουργοί λογισμικού να αναγκάζονταν να ξαναγράψουν τις εφαρμογές τους σε νέα πλατφόρμα και (κυρίως) με νέα νοοτροπία.

Οι αλλαγές έχουν κόστος - πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που φανταζόμαστε. Και η συμβατότητα με το παρελθόν είναι must για την επιβίωση τέτοιων κολοσσών. Η μικρή αγορά του Mac OS και του Linux ελέγχεται πολύ ευκολότερα. Πάντως κατάφερα να κολλήσω τελείως έναν Mac G3 που έπεσε στα χέρια μου to 1999 μέσα σε δέκα λεπτά!!!

(μην ξανακούσω μύθους και βλακείες για "απόλυτη σταθερότητα")

Φυσικά, με τη συνεχή διάχυση του Internet και την πανταχού παρούσα πρόσβαση σε αυτό, το θέμα της συμβατότητας κλασικών "εφαρμογών" με συγκεκριμένο "λειτουργικό" θα πάει περίπατο. Η Microsoft το γνωρίζει, αλλά δε μπορεί να κάνει τίποτα γι' αυτό. Το Vista είναι μάλλον το κύκνειο άσμα των PC-OS και το παιχνίδι θα μεταφερθεί σε άλλο γήπεδο. Για να δούμε τι άσους κρύβουν τότε στο μανίκι τους τα "τρομερά παιδιά" της πληροφορικής. Υποθέτω πάντως πως θα ξεπεταχτεί και ...νέα γενιά!

Για όσους πάντως θέλουν να παίζουν με πολλά λειτουργικά και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα καλά και τα στραβά τους χωρίς να διακινδυνεύουν το πισάκι τους, υπάρχει και το virtualization (με ποιο γνωστό όνομα τη VMware). Για μένα είναι το πιο cool και must software!

Ecumene είπε...

Τωρα ψαχνουμε τον Ελληνα Jobes!
O Badlydrawnboy ανεφερε τον εν Αγγλια Χατζηιωαννου.Εδω ο Αλογοσκουφης,ο Παπανδρεου,ο Καραμανλης,ο Ανδρουλακης κτλ,που μπορουν να ξεφουρνισουν ομιλιες σαν αυτη περι καινοτομιας κτλ
ειναι οι ανθρωποι που σωστα ψηφισαμε;;
που θα φερουν το καινουριο;;
που θα προωθησουν την επιχειρηματικοτητα ως κινημα και δημιουργια;;

mickey είπε...

Και κάποια αντι-σχόλια για να συμπληρώσουμε τα (κατά Harry) τρία μας:

gallahad intention (8:26μμ):
"Οι υπόλοιποι (Lucas, Jobs, Disney…) ήταν απλά moneymen."

Σοβαρά; Ο Disney "απλά ...moneyman";;; Θου Κύριε!!!

(όχι ότι και οι άλλοι δεν υποτιμώνται ασύστολα από τον χαρακτηρισμό)

Ο άνθρωπος ήταν ΑΙΩΝΕΣ μπροστά, με όραμα (βλ. και EPCOT) και έφερε πιο πολλή ευτυχία στον κόσμο από όλες τις θρησκείες μαζί! Όσα κι αν κέρδισε ήταν ελάχιστα μπροστά σε εκείνα που πρόσφερε (και δεν κέρδισε παρά peanuts σε σχέση με τους σημερινούς). Έχω υποσχεθεί να μην ανάψω άλλο flame στο blog κι αυτός είναι ο μόνος λόγος που δε θα εκφραστώ δεόντως! Όχι, να μου λέτε και τον daddy ..."απλά moneyman" :))

@epikairos (2:31μμ):
Και ο Ellison δίνει τζάμπα Oracle DBMS (Express Edition). Αν και περιορισμένη, φτάνει και περισσεύει για ένα κάρο εφαρμογές. Δεν είναι πλέον και τόσο σίγουρος για την ...κυριαρχία του φαίνεται ;)

Υμνώ το Open Source πέραν πολλών άλλων KAI γιατί εξανάγκασε τους "μεγάλους" να δώσουν τζάμπα αξιόλογο λογισμικό :))

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Nikos Dimou said...

Και ναι - οι μεγάλοι επιχειρηματίες είναι οραματιστές και δημιουργοί. Έχουμε διαποτιστεί από το κλισέ του "στυγνού καπιταλιστή" και δεν καταλαβαίνουμε πως τα χρήματα από ένα σημείο και πέρα δεν παίζουν γι αυτούς κανένα ρόλο. Ειδικά σε τομείς δημιουργικούς που χρειάζονται φαντασία και διαίσθηση όπως η πληροφορική, όποιος δεν έχει όραμα γίνεται ψιλικατζής.

κ. Δήμου, ας μην δημιουργούμε μύθους. Αποδεικνύονται συνήθως πολύ κακά εργαλεία σκέψης.
έργο 1ο - σκηνή 1η: πιτσιρικάς μικροχάκερ κάθεται μπροστά στον υπολογιστή του και σκέφτεται μήπως θα ήταν καλύτερα το λειτουργικό του να ήταν κάπως αλλιώς, το δίκτυο να είχε άλλη δομή και φιλοσοφία κ.ο.κ. Το απόγευμα βγαίνει με την παρέα του, κοινωνεί τις σκέψεις του και εισπράττει μερικές ψιλές για το θράσος του.
έργο 1ο - σκηνή 2η: σε ένα τεράστιο high tech σπίτι του ενός δις $ ο Bill Gates κάθεται δίπλα στο virtual τζάκι του και βαριεστημένος αλλάζει με το πάτημα ενός κουμπιού την διακόσμηση των τοίχων του σαλονιού από κυβιστική σε ιμπρεσσιονιστική. Ξαφνικά οραματίζεται μήπως θα ήταν καλύτερα το λειτουργικό του να ήταν κάπως αλλιώς, το δίκτυο να είχε άλλη δομή και φιλοσοφία κ.ο.κ. Την επόμενη εβδομάδα, στο παγκόσμιο φόρουμ πληροφορικής του Χογκ Κόγκ, ανακοινώνει την μεγάλη στροφή της Microsoft και αποθεώνεται από χιλιάδες ανθρώπους ως ο μέγας οραματιστής που οδηγεί την ανθρωπότητα προς τα νέα της πεπρωμένα.
έργο 2ο – σκηνή 1η: σε απομονωμένο χωριό της ελληνικής επαρχίας ο ιδιοκτήτης της τοπικής καφετερίας «Τσικίτα» ανακοινώνει στην σύζυγο του την σκέψη του να αλλάξει τον τρόπο που πίνουν συναντιώνται και πίνουν καφέ οι χωριανοί του. Κλείνει τα ρολά, ανασκουμπώνεται και σε 10 ημέρες η ιστορία του μικρού χωριού αρχίζει να ξαναγράφεται.
έργο 2ο – σκηνή 2η: στα κεντρικά γραφεία της Starbacks o CEO του πολυεθνικού κολοσσού ανακοινώνει στα έκπληκτα μέλη του Δ.Σ. το όραμα του να αλλάξει τον τρόπο που πίνουν συναντιώνται και πίνουν καφέ οι χωριανοί του στο μεγάλο παγκόσμιο χωριό. Μέσα σε ένα μήνα τα 28.564 μαγαζιά της εταιρείας από την Σαγκάη ως το Δουβλίνο έχουν αλλάξει μορφή και ο κόσμος ζει τον νέο τρόπο ύπαρξης του. Ο διεθνής τύπος εξυμνεί με εκτεταμένα άρθρα του τον CEO ως έναν από αυτούς που έφτιαξαν τον καινούργιο θαυμαστό μας κόσμο.
Πάρα πολλοί απλοί και μικροί με τα συνηθισμένα μέτρα άνθρωποι γύρω μας είναι οραματιστές. Υπό την έννοια ότι έχουν στο μυαλό τους διαμορφωμένο ένα μοντέλο ζωής, ένα υπόδειγμα για το πώς πρέπει να είναι ο κόσμος. Αυτό που πραγματικά μετράει όμως δεν είναι η ύπαρξη ή μη του μοντέλου αλλά η δυνατότητα επιβολής του. Ή έστω η δυνατότητα ευρείας προβολής του ως πρόταση προς την κοινωνία.
Ξέρετε ότι ο πιο πολύς κόσμος προσλαμβάνει τις ομιλίες γύρω του σαν λευκό θόρυβο. Γιατί για τους περισσότερους ανθρώπους κριτήριο αξιοπιστίας και αξίας είναι όχι αυτό καθεαυτό το περιεχόμενο του λόγου αλλά κυρίως ο φορέας εκφοράς του. Έτσι μόνον όταν βεβαιωθούν ότι αυτός που μιλάει είναι «αναγνωρισμένος» κάτοχος της αλήθειας ή σε κάθε περίπτωση διαθέτει την απαραίτητη εγκυρότητα δίνουν πραγματική προσοχή σε ότι ακούν. Κάντε ένα νοητικό πείραμα. Φέρτε σε μια τηλεοπτική εκπομπή κάποιον που θεωρείτε σημαντικό, ας πούμε τον κ. Jobs ή τον κ. Gates. Ξαναζωντανέψτε τον Πλάτωνα εν ανάγκει. Φορέστε τους κουκούλα για να μην αναγνωρίζονται και βάλτε τους να μιλήσουν για την ζωή, τις ιδέες και το όραμα τους. Δίπλα τους βάλτε τον Ανδρέα Μικρούτσικο να ακούει μέσα σε ένα ξεχείλισμα ανθρωπιάς ένα από εκείνα τα παιδιά των reality που του ανοίγουν την ψυχή τους. Μετά μετρήστε ποιος ακούστηκε περισσότερο.
Κάτι παρόμοιο δεν ισχύει με το blog σας; Είναι πιθανόν να υπάρχουν και καλύτερα στο διαδίκτυο αλλά πόσοι άραγε τα επισκέπτονται. Γιατί οι περισσότεροι είναι σίγουροι εκ των προτέρων για το που θα ακούσουν την αλήθεια, που θα διαβάσουν τα πιο έξυπνα πράγματα και που θα περάσουν καλύτερα. Τελικά όμως αυτό που ξέρουν είναι μόνον ο Δήμου όπως τον είχαν στο μυαλό τους.
Προς θεού δεν υπονοώ κάτι!!!

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

@nikos dimou

άλλωστε αυτή είναι η σειρά:

wissen ist macht. Koennen ist gross macht.

mickey είπε...

Σωστός ο ermippos στις 7:30μμ. Φυσικά, δεν καταλαβαίνω πού υπάρχει το πρόβλημα! Και ο Jobs και ο Gates, την εποχή που βγήκαν στο "κλαρί" ήταν μάλλον στη θέση του χάκερ πιτσιρικά και του καφετζή παρά της σημερινής Microsoft και του Starbucks. Και ο Νίκος Δήμου δε γεννήθηκε με την "φήμη" στο χέρι!

Διαφωνεί κανείς;

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

@paragrafos
Αληθεύει άραγε ότι η κομπιουτερίστικη ασχετοσύνη είναι ίδιον των γυναικών; Η πρόκειται για προκατάληψη;

Οι γυναίκες δεν πολυγουστάρουν το κατσαβίδι (βλ. Hardware). Στα υπόλοιπα και αντίληψη έχουν και ευφάνταστες είναι (απαραίτητο, κατά τη γνώμη μου) και την ψάχνουν πολύ. Όσες ασχολούνται βέβαια. Οι άντρες-μαστροχαλαστές το παίζουν όλοι ειδήμονες. Και μετά φωνάζουν τον ειδικό…

@makis-skf
Μήπως αυτή είναι η ρίζα του προβλήματος ; η καθήλωση μας στην αδράνεια, στον δημοσιουπαλληλισμό και στον ψευτοσυνδικαλισμό που πνίγει τη δημιουργικότητα
τις νέες ιδέες και την επιχειρηματικότητα ;

Μεγάλη πληγή και μεγάλη κουβέντα.

@Ermippos
wissen ist macht. Koennen ist gross(e) macht.

Machen ist die groesste Macht.

Nikos Dimou είπε...

Ermippos said...

ξεχνάτε ένα βασικό πράγμα που καταρρίπτει όλο σας το επιχείρημα. Κάποτε ο Gates ήταν ο μικρο-χάκερ και ο δημιουργός του Strabucks ήταν ο καφετζής της συνοικίας και ο Δήμου ήταν πειναλέος και άνεργος. Κανείς μας δεν γεννήθηκε
"«αναγνωρισμένος» κάτοχος της αλήθειας".

Ο.Ε.Δ.

mickey είπε...

Αφεντικό, σε πρόλαβε (για ένα λεπτό) ο ...Κυβερνητικός Εκπρόσωπος!!!

Όχι τίποτ' άλλο, αλλά θα μας πουν ότι συνεννοούμαστε κιόλας :))

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

mickey said...

" Σωστός ο ermippos στις 7:30μμ. Φυσικά, δεν καταλαβαίνω πού υπάρχει το πρόβλημα! Και ο Jobs και ο Gates, την εποχή που βγήκαν στο "κλαρί" ήταν μάλλον στη θέση του χάκερ πιτσιρικά και του καφετζή παρά της σημερινής Microsoft και του Starbucks. Και ο Νίκος Δήμου δε γεννήθηκε με την "φήμη" στο χέρι!

Διαφωνεί κανείς;"


Όχι, αλλά είναι λάθος να αποδίδουμε αυτές τις ιδιότητες μόνο σε αυτούς που "φαίνεται" να τις έχουν. Θα ήταν καλύτερα να τις αναζητούμε παντού διευρύνοντας την δυνατότητα μας να τις ανακαλύπτουμε και να προχωράμε μπροστά. Στην κάθε λογής εξουσία (εν προκειμένω στην επιχειρηματική) αρέσει και συμφέρει να την θεωρούν ως την μόνη κατά τεκμήριον χαρισματική. Αυτό διευκολύνει την παραμονή της εκεί ψηλά ακόμη και όταν έχει στερέψει και δεν έχει τίποτε να προσφέρει πιά. Η δημιουργία μύθων, κλισέ και κοινοτυπιών δημιουργεί εξ ορισμού ηγέτες που οι κοιονωνίες πληρώνουν ακριβά.

Nikos Dimou είπε...

mickey said...
Αφεντικό, σε πρόλαβε (για ένα λεπτό) ο ...Κυβερνητικός Εκπρόσωπος!

Είναι γνωστό ότι είσαι το γρηγορότερο πληκτρολόγιο (και ποντίκι) στο Φαρ Ουέστ.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Nikos Dimou said...

Ermippos said...

ξεχνάτε ένα βασικό πράγμα που καταρρίπτει όλο σας το επιχείρημα. Κάποτε ο Gates ήταν ο μικρο-χάκερ και ο δημιουργός του Strabucks ήταν ο καφετζής της συνοικίας και ο Δήμου ήταν πειναλέος και άνεργος. Κανείς μας δεν γεννήθηκε
"«αναγνωρισμένος» κάτοχος της αλήθειας".


Δεν προσπαθώ να ακυρώσω κανέναν κ. Δήμου. Οι μύθοι με ενοχλούν. Κοιτάξτε λίγο τον Καισαρίωνα! "Οι άφθονοι έπαινοι κ΄οι κολακείες εις όλους μοιάζουν. Ολοι είναι λαμπροί, ένδοξοι, κραταιοί, αγαθοεργοί, Κάθε επιχείρησις των σοφοτάτη ... ...

Τι σημαίνει Ο.Ε.Δ.;

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

Ermippos said...
Μετά μετρήστε ποιος ακούστηκε περισσότερο.
Κάτι παρόμοιο δεν ισχύει με το blog σας;

Σ' αυτό το blog πάντως, αν δεν είσαι "αναγνωρισμένος" (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) ούτε σ' ακούει-ούτε σου απαντάει κανείς. Ειδικά ο οικοδεσπότης.

heinz είπε...

@ermippos

O Heinz υποκλίνεται...

andy dufresne είπε...

Ο.Ε.Δ.: Όπερ έδει δείξαι.

mickey είπε...

Ermippos said (7:57μμ):
"Θα ήταν καλύτερα να τις αναζητούμε παντού διευρύνοντας την δυνατότητα μας να τις ανακαλύπτουμε και να προχωράμε μπροστά."

Ωραία, ξεκίνα λοιπόν την ...αναζήτηση ανάμεσα στα 6 δις νοματαίους του πλανήτη (ή έστω στους κάπως λιγότερους ενήλικες) και όταν μετά από 200 χρόνια ολοκληρώσεις την έρευνά σου, θα ήθελα πολύ να μάθω τα διαμάντια που ανακάλυψες!

Μα σοβαρά μιλάμε τώρα; Μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να δίνει στον καθένα την ίδια σημασία, ασχέτως της πρακτικής επιρροής του; Αν θέλει ο χάκερ πιτσιρικάς να γίνει Gates, ας ασχοληθεί με άλλους τομείς που δεν έχουν κορεστεί (θα μπορούσε π.χ. να δοκιμάσει στη νανοτεχνολογία). Αν θέλει ο καφετζής του χωριού να γίνει Starbucks, ας ασχοληθεί κι εκείνος με μια άλλη επιχειρηματική ιδέα ή ας τη σφυρίξει στους ανθρώπους της Starbucks, μπας και τον προσλάβουν.

Τουλάχιστον σήμερα με το Internet είναι ΑΠΕΙΡΩΣ ευκολότερο να "αναδειχθεί" ένα ταλέντο ή μια καινοτομία που δεν έχει τα κλασικά "μέσα" - όπως και να "θαφτεί" ευκολότερα ο επιτήδειος ή η μούφα! Και αυτό θα μας οδηγήσει μάλλον σε ακόμα πιο υγιή ανταγωνισμό και καλύτερη αξιοποίηση των αξιόλογων ανθρώπων και των σημαντικών ιδεών παρά στη διατήρηση ενός "κατεστημένου" με αυθεντίες, ηγέτες και "μύθους".

Σήμερα οι μύθοι καταρρέουν πολύ πιο εύκολα από όπως δημιουργούνται!

Διαφωνεί κανείς;

heinz είπε...

Ο. Ε. Δ.: Οργανισμός Εκπομπής Διδασκαλιών

:-)

(όχι, ο Andy είπε το σωστό)

andy dufresne είπε...

Και ο Καίσαρας μίλαγε για τον εαυτόν του στο 3ο ενικό...

Ecumene είπε...

Φανταστειτε αυτην την ομιλια μεσα σε ενα αμφιθεατρο της πολιτικοποιημενης δεκαετιας του 80 εν Ελλαδι.Τι γιαουρτι και κραξιμο! θα πεφτε..(τοτε ηταν της μοδας να βοηθουν οι φοιτητες τους Κουβανεζους Αγροτες...
Δεν φανταζοντουσαν το the Mall..
Θα διακινδυνευατε μια τετοια ομιλια σε
ελληνικο πανεπιστημιο,κυριε Δημου;;..
kalitera sto blog!!!

heinz είπε...

Αυτό τώρα να το πάρω για πλάκα? Έτσι να το δεχτώ.

andy?

mickey είπε...

Και να μην ξεχνάμε τον Torvalds και τους πιτσιρικάδες του Google. Λίγη δόξα, προσοχή και χρήμα απέσπασαν (ειδικά οι τελευταίοι); Κι ας ασχολήθηκαν με κάτι που θεωρητικά ήταν ήδη "παγιωμένο" ;)

andy dufresne είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Aphrodite είπε...

Καλησπέρα γάτε (με πέταλα!), καλησπέρα παρέα!

Τώρα μπαίνω, να διαβάσω σχόλια ή πάμε παρακάτω?
(Η TV μπουμπουνίζει από ταραχές, μισό, να την κλείσω, πριν πεταχτεί καμμιά αδέσποτη μολότωφ στο σαλόνι... (αν τους την πετάξω πίσω, θα χτυπήσει κανέναν ή μπα...)
Οι αστυνομικοί λέιε δεν επεμβαίνουν σε όλα, γιατί θα χυθεί αίμα - ποιός θα μου το εξηγήσει λίγο αυτό?

heinz είπε...

@andy

είναι συνήθεια από την εποχή του IRC.
¨εγραφες

/me claps his hands

κι έβγαινε

*Heinz claps his hands*

andy dufresne είπε...

Φυσικά heinz, ξέρεις πόσο σ' εκτιμώ.

Απλά, μου'ρχεται να γελάσω κάθε φορά που βλέπω το 3ο ενικό.

heinz είπε...

/me πάει να μπεκρουλιάσει.

Καλό βράδυ σ΄ολους!

Aphrodite είπε...

καλησπέρα γάτε, παιδιά,

τώρα μπαίνω, να τα διαβάσω ή πάμε γι'άλλα?

(Μισό, να κλείσω και την τι-βι, μη πεταχτεί καμμιά μολότωφ στο σαλόνι και δεν ξέρω να τους την πετάω πίσω...).
Ποιός θα μου εξηγήσει το "εμείς οι αστυνομικοί δεν επεμβαίνουμε σε όλα τα επί μμέρους -κιας σπάνε /χτυπάνε /βανδαλίζουν /τραυματίζουν γιατί θα χυθεί αίμα, κι έτσι μόνον βλέπουμε? Γκουερρέρο πού είσαι?

mickey είπε...

Synas (8:06 μμ), μην παραπονιέσαι! Κανείς δεν ξεκίνησε "αναγνωρισμένος" σε αυτό το blog - ή οπουδήποτε αλλού. Ούτε και όλοι όσοι το κατάφεραν, το επεδίωξαν at first place.

Προσωπικά σε διαβάζω από τότε που μπήκες και συμφωνώ με όσα γράφεις! Η παρουσία σου είναι αξιόλογη και αξιοπρεπής. Ίσως αν τσιγκλούσες κι εσύ κανέναν (και ειδικά τον γάτο) να κέρδιζες μεγαλύτερη προσοχή εδώ μέσα ;)

Πάντως μου έδωσες μια ωραία επιχειρηματική ιδέα για βιβλίο: Πώς να γίνετε διάσημος περνώντας μέσα από το blog του Νίκου Δήμου.

Έχοντας φάει εκατοντάδες ώρες εδώ μέσα διαβάζοντας τα πάντα και σχολιάζοντας ασύστολα, νομίζω πως έχω αρκετό υλικό και εμπειρία για να επιχειρήσω κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον να βγάλω και κάνα φράγκο, μη μας φάει κι εμάς ο ...ιδεαλισμός :))

Be Rich, Be Smart!

mickey είπε...

Ωχ! Ήρθε και η τρελο-παρθένα wannabe τζαζοσεντονού...

Πάντως, άλλος πάει για μπεκρούλιασμα κι άλλη τα βλέπει (και τα γράφει) ...διπλά :P

heinz είπε...

aphrodite,

ένας νεκρός από αστυνομική επέμβαση θα δημιουργήσει κόλαση!!!

βέβαια, από την άλλη οι καταστροφές δε γίνεται να συνεχίζονται.

Ξέρω γω, αυτή η παθογένεια του συστήματος (που δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο), είναι σαν αυτοτροφοδοτούμενος κύκλος.

Δε ξέρω...

Yosemite Sam είπε...

Προς συγγραφείς καταξιωμένους και υποψήφιους:

Αυτος ο τύπος ο bob young ο ιδρυτής της red hat έβαλε τώρα στο μάτι τους βιβλιοεκδότες.

Το καινούργιο κόλπο λοιπόν λέγεται print on demand.

Τους στέλνεις ένα pdf αρχείο και το πουλάνε σε μορφή βιβλίου τυπώνοντας ένα αντίτυπο κάθε φορά που κάποιος θα τοποθετήσει παραγγελία.

Ο συγγραφέας τσεπώνει το 80% της τιμής.

cool ε;

Για ρίξτε μια ματιά εδώ.

Με τόσο μπλά μπλά που πέφτει στο blog, ευκαιρία να βγαλουν κάποιοι και κανά φράγκο..(sorry ευρώ.)

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

mickey said...

Ermippos said (7:57μμ):
"Θα ήταν καλύτερα να τις αναζητούμε παντού διευρύνοντας την δυνατότητα μας να τις ανακαλύπτουμε και να προχωράμε μπροστά."

Ωραία, ξεκίνα λοιπόν την ...αναζήτηση ανάμεσα στα 6 δις νοματαίους του πλανήτη


Δεν κυριολεκτώ μιλώντας για αναζήτηση. Για αλλαγή του τρόπου σκέψης μιλάω. Για αποδέσμευση από τους μύθους.

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

Σ' ευχαριστώ, Mickey.
Λες να έχω λανθάνουσες φιλοδοξίες; Θα το ψάξω!

heinz είπε...

και γιατί νεκρός? Γιατί άμα είσαι στη γωνία, κι όλοι σου ουρλιάζουν και σου πετάνε μολότωφ, φρικάρεις.

Στα νιάτα μου, σε διαδήλωση που δεν σπάγαμε, ούτε φθείραμε τίποτα, (1978), μας είχανε τσακίσει στο ξύλο και στα δακρυγόνα, μέχρις αίματος.

Τσάκωσα ένα μπάτσο ξεκομμένο και τον βούτηξα έξαλλος από το γιακά (είχα δει παιδιά που απλώς πουλάγανε αριστερίστικες εφημερίδες να βγάζουν αίμα από τ' αυτία από το ξύλο).

Λέει "άσε με ρε φίλε, έχω παιδιά", δακρυσμένος.

Τον άφησα αμέσως...

mickey είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Nikos Dimou είπε...

Εργοτελίνα said
"Θα διακινδυνευατε μια τετοια ομιλια σε
ελληνικο πανεπιστημιο,κυριε Δημου;;.."

Έχω κάνει αρκετές και σε πολύ πιο άγριους καιρούς... μία φορά με είχαν καλέσει και σε μία συζήτηση της ΚΝΕ περί διαφήμισης... Ε ρε γλέντια!

synas said...
Σ' αυτό το blog πάντως, αν δεν είσαι "αναγνωρισμένος" (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) ούτε σ' ακούει-ούτε σου απαντάει κανείς. Ειδικά ο οικοδεσπότης.

Ο οικοδεσπότης σε ακούει αλλά απαντάει όπου προφταίνει (300 σχόλια την ημέρα είναι αυτά σε μέσον όρο!). Συνήθως σε όσους απευθύνονται σε αυτόν είτε τον ρωτάνε ευθέως, είτε τον κοντράρουν. Αλλά και πάλι δεν τους προλαβαίνει όλους.

Να ξεκαθαρίσω πάντως ότι εδώ δεν είναι φόρουμ - θα μπορούσα να μην απαντώ σε κανένα...

mickey είπε...

Yosemite Sam!!!

Σβήσε γρήγορα το σχόλιό σου πριν το πάρει πρέφα η σεντονο-θεά και χάσω τα εκδοτικά μου δικαιώματα. Τόσο editing έχει πέσει στα διηγήματά της, χαμένο να πάει; Και υπολόγιζα να βγάλω το σκάφος από εκείνη!

Υ.Γ. Άτιμο Internet που εξισώνεις την κάθε ...Λουλού με τον Al-Mighty Mouse :(

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

Απαντάτε όμως...

Nikos Dimou είπε...

synas said...
Απαντάτε όμως...

Μην είσαι σίγουρος πως θα συνεχίσω. Παίζω με την ιδέα να γράφω το ποστ μου and that is all.

Kάτι πρέπει να κόψω γιατί αλλιώς δεν την βγάζω...

Aphrodite είπε...

@Ποντικομικρούλη μου εσύ,

Μη στεναχωριέσαι!

Της θεάς οι λόγοι είναι τιμημένοι,
και τους κρατά ζωντανή και πεθαμένη!

Αφροδίτη.-


(συνεχίζω την ανάγνωση)

mickey είπε...

Synas, μαθαίνεις γρήγορα βλέπω ;)

Τα υπόλοιπα "κόλπα" στο βιβλίο μου! - ή στο pdf της ....Λουλούς :))

mickey είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
mickey είπε...

Θεά said (8:43μμ):
"Της θεάς οι λόγοι είναι τιμημένοι,
και τους κρατά ζωντανή και πεθαμένη!"

Θα προτιμούσα το ...δεύτερο - έτσι θα γλιτώσω και την καταβολή των συγγραφικών δικαιωμάτων :))

Don't Stay Hungry!
Don't Stay Foolish!

Be Rich! Be Smart!

Zoros είπε...

@ΝΔ
"Μην είσαι σίγουρος πως θα συνεχίσω. Παίζω με την ιδέα να γράφω το ποστ μου and that is all."

Θα είναι μεγάλο λάθος. Η αξία αυτού του blog είναι κυρίως ο δημόσιος διάλογος και η δική σου συμμετοχή σε αυτόν!

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

Τώρα νοιώθω επιτέλους ικανοποίηση και πάω να φάω.
Καληνύχτα σε όλους! (δεν είχα ξανακαληνυχτίσει, γιατί πίστευα, πως δεν μ' ακούει κανείς).

sokianos είπε...

...και ο STEVE BALMER, CEO της Microsoft και φιλος του Gates aφησε το Stanford για να φτιαξει με τον Gates το οραμα πραξη> σε καθε γραφειο /τραπεζι και ενα PC.

Πως ειπε και ο Wernher von Braun (Apollo/NASA): τιποτε δεν φαινεται μετα τοσο απλο απο μια ουτοπια που πραγματοποιηθηκε.

heinz είπε...

Λοιπόν, για ακούστε δω:

Μόλις βγήκε η τράτα.
Αύριο το μενού έχει σαρδέλα χοντρή στα κάρβουνα με ουζάκι.

Όσοι πιστοί...
ο Jobs ας φάει χάμπουργκερ....

:-)

Ecumene είπε...

ΤΟ ΒLOGGOPARTY ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ Ο ΓΑΤΟΣ..ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑ;;(catering,promotion,dj,drinks,χορογραφια;;

takis vasilopoulos είπε...

Συγγνωμη για το ασχετο αλλα το ετ-1 έχει ένα αφιερωμα του Λ.Παπαδοπουλου για τον Κουγιουμτζη.....Πρωτη φορα τον είδα να ερμηνευει ο ιδιος το << ο ουρανος φευγει βαρυς >> και συγκινηθηκα πολυ....

Nikos Dimou είπε...

Εργοτελίνα said...
ΤΟ ΒLOGGOPARTY ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ Ο ΓΑΤΟΣ..ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑ;;(catering,promotion,dj,drinks,χορογραφια;;

Το παρτι είναι επικίνδυνη ιδέα... μπορεί να χαλάσει όλη τη μαγεία του blog - άσε που σύμφωνα με τις στατιστικές 30% από τους επισκέπτες ζούν εκτός Ελλάδος και άλλοι τόσοι εκτός Αθηνών

mickey είπε...

No Martini, no party!

takis vasilopoulos είπε...

Ν.Δημου said...
<< Το παρτι είναι επικίνδυνη ιδέα... μπορεί να χαλάσει όλη τη μαγεία του blog - άσε που σύμφωνα με τις στατιστικές 30% από τους επισκέπτες ζούν εκτός Ελλάδος και άλλοι τόσοι εκτός Αθηνών >>



Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια επικοινωνούσα μεσω e-mail με μια κοπελα που την είχα γνωρίσει σε chat - room .Είχαμε μια καταπληκτικη επικοινωνια,μοιραζόμασταν υπεροχες σκέψεις και είχε γίνει μέρος της ζωης μου.Καποια στιγμη μου πρότεινε να συναντηθούμε και εγω της είχα απαντησει ακριβώς ότι θα
χαθει η μαγεια.Και χάθηκε...

Αλλα τοτε το σκέφτηκα ως εξής.Τι προτιμω,τι μαγεια ή την πραγματικότητα?Και προτιμησα την πραγματικοτητα με ρισκο να χαθει η μαγεια.

Βεβαια τωρα σχετικα με το πάρτυ δεν ξέρω.Η καρδια μου λέει ναι αν και μπορει να χαθει η σχέση του καθενος με το blog οπως την ηξερε.Και εντέλει αναρωτιεμαι,μήπως μερικες καταστάσεις πρεπει να τις αφήνουμε ως έχουν?Ως μαγικα αινίγματα που αν λυθουν θα χαλάσουν?
Εξάλλου το λέει και η Κ.Δημουλα
<< Απο τον κόσμο των γρίφων
φεύγω ήσυχη .
Δεν έχω βλάψει στη ζωή μου αίνιγμα:δεν έλυσα κανενα. >>

Πραγματικα δεν ξέρω,είμαι μπερδεμένος ( 2 αντίθετες ισχυρες φωνές )

Aphrodite είπε...

@heinz, 10:59,
"Ο Βασιλάκης (Καϊλας)έγραψε το Ντος με τα χεράκια του"

Μια ταινία που υποτίθεται περιέγραφε το τι έγινε τότε, την έχεις δει? Δε θυμάμαι καν τίτλο, ούτε ποιοί έπαιζαν, πάντως τον ρόλο του Steve τον έπαιζε ο ίδιος που παίζει τον γιατρό νο 2 (ο νο 1 είναι ο Clooney) στο E. R., μελαχροινός, λεπτός, ίσια μακρυά μύτη... Εκεί λεέι να θυμάμαι καλά ότι όντως αγόρασαν έτοιμο το πακετάκι και το έφτιαξαν αργότερα και ο Βασιλάκης απλώς το βούτηξε με πραξικόπημα...

"ένας νεκρός από αστυνομική επέμβαση θα δημιουργήσει κόλαση!!!...βέβαια, από την άλλη οι καταστροφές δε γίνεται να συνεχίζονται." (8:29)

Εδώ σε θέλω, από τη στιγμή που οι συνθήκες για τυφλή βία είναι ικανές & αναγκαίες για να γίνει ο εκτροχιασμός, με τι σκατά αναχαιτίζεις?
Πρόληψη δε βλέπω - εκ των υστέρων ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι... Αρα? Πώς γίνεται να μένεις μονίμως στο έλεος των...
Ο άλλος που έχει στη βιτρίνα του παπούτσια ας πούμε πού κολλάει και τι βγαίνει αν τον σπάσουν / λεηλατήσουν?
Είναι στιγμές που σκέφτομαι πως αν βγαίναμε όλοι, αλλά εννοώ ΟΛΟΙ μας στους δρόμους, το μόνο που θα ξεχώριζε τους ανθρώπους από τα κτήνη θα ήταν αυτό που έκανες εσύ με τον μπάτσο... Θα το έκαναν οι-με-τη-μολότωφ-και-τη-διαταγή-στο-χέρι?

@zoros, 3:16,

Με αφορμή τη μη-πόρωσή μας με τα παραδείγματά σου, να σου πω κι εγώ ότι αν έβλεπα έναν άντρα (τον harry ας πούμε) να ξέρει τη διαφορά μεταξύ flash vs sil-mask, ceramide vs nanosphere & sclerotherapy vs cold laser treats, ε, θα ανησυχούσα... (Οχι ότι δεν υπάρχουν άντρες που τις ξέρουν τις διαφορές)... Στην εποχή μας όπως είπαν και φίλοι τίποτε δεν έχει πλέον να κάνει με το φύλο, αλλά με τις επιλογές και τα ενδιαφέροντα, οπότε...

@andy, 3:57,

!!!! (wow!)

@synas,

Of course σε διαβάζουμε βρε κουτό!
Keep walking! (γειά σου maika!)

@ Μίκυ Μάους,

Φοβάμαι ότι μου βγάζει γλώσσα ο υπολογιστής πλέον μ'αυτά που γράφω (και μούντζες,), κάνει αυτόματη διαγραφή-επαναφορά και ποιός ξέρει τι άλλο...

"Don't Stay Hungry!
Don't Stay Foolish!
Be Rich! Be Smart! "

Τι λες μωρέ?

Don't Stay Hungry!
Don't Stay Foolish!
Don't be Rich! Don't be Smart!

Just be mine!

(όχι εσύ!)
:PPPPPPP

mickey είπε...

Όλα στο μυαλό μας είναι Τάκη. Μη βασανίζεσαι. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος!

mickey είπε...

Σχετικά με το motto του Jobs και επειδή φαίνεται πως ορισμένοι ΟΝΤΩΣ δεν το κατάλαβαν, θα δώσω την ...ερμηνεία μου:

Stay hungry! Μτφ: Μείνετε πεινασμένοι!

Όχι βεβαίως ως προς το φαγητό ή την οικονομική ή άλλη άνεση, αλλά ως προς τα όποια επιτεύγματά σας. Ποιο σωστό θα ήταν να μεταφραζόταν στα καθ' ημάς ως:

Μείνετε ανικανοποίητοι!

(Τώρα βέβαια δεν υπάρχει λόγος να πάει το μυαλό σας σε γνωστές "θεές" που δυσκολεύονται να ...ολοκληρώσουν - τα σεντονάτα σχόλιά τους :))


Stay foolish: Μτφ. Μείνετε παλαβοί (ανόητοι, βλακώδεις, γελοίοι, φαιδροί)!

Και βεβαίως όχι με την ιδιότητα που χαρακτηρίζει τους βλάκες και τους παλαβούς, αλλά με την έννοια της πίστης σε αυτά που ονειρεύεστε ή κάνετε, άσχετα αν στους γύρω σας φαίνονται αστεία, ανεφάρμοστα και ουτοπικά. Σημασία έχει να κυνηγάτε τα όνειρά σας. Ποιο σωστό θα ήταν να μεταφραζόταν στα καθ' ημάς ως:

Μείνετε προβοκάτορες!

(Τώρα βέβαια δεν υπάρχει λόγος να πάει το μυαλό σας σε γνωστούς "γάτους" που δυσκολεύονται να ...αλλάξουν τον κόσμο - με ένα blog :))

BTW αι Μωραί Παρθένοι μεταφράζονται ως "Foolish Virgins". Ο νοών νοείτω ;)

Ecumene είπε...

Αντιγραφω απο το Βημα της Παρασκευης::
''Η Δημοφιλεστερη Υπηρεσια Διαδυκτιακης Τηλεφωνιας,Skype,ανακοινωσε την εναρξη της υπηρεσιας Skypecasts,επιτρεπει δωρεαν ομαδικες συζητησεις με φωνη στις οποιες μπορουν να συμμετεχουν εως και 100 χρηστες ταυτοχρονα!Το λογισμικο της Skype χρησιμοποιειται απο χιλιαδες χρηστες για δωρεαν τηλεφωνικες κλησεις απο το internet
Στο αναμενο προγραμμα,η συζητηση θα διευθυνεται απο ενα Οικοδεσποτη...

Νικο,και αυτο θα χαλουσε τη Μαγεια;;

Aphrodite είπε...

@he-Minnie,

Εσύ παιδάκι μου stay hungry, foolish, unsatisfied, ό,τι σ'ευχαριστεί, γιατί όχι? Μπορεί να είναι αυτή η κινητήριά σου δύναμη (κι όχι η παρμεζάνα ή το 1000), αλλά προσωπικά ΔΕΝ θέλω να είμαι αιωνίως πιενασμένη γιατί πολύ απλά,

ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ ΔΕ ΧΟΡΕΥΕΙ!

Καλός ο Jobs, αλλά εκ του ασφαλούς... Ηθελα νά'ξερα, άμα πέθαινε στην ψάθα, χωρίς να έχει κάνει ούτε ΕΝΑ πράγμα που θα του απέφερε το παραμικρό, θα εξακολουθούσε να σκέφτεται έτσι?

Για το bloggoparty, εδώ ρίχνουμε στο ψαχνό, χωρίς καμμία προστασία ούτε body-language, ούτε συμπεριφοράς, ούτε στερεότυπων, ούτε τίποτα... Κι αν χαθεί η μαγεία καήκαμε! Δεν θα μπορείς να ξαναγράψεις έτσι πάλι - αν όμως γεννηθεί κάποια μεγάλη φιλία ή καποιος μεγάλος έρωτας? Τι θα έλεγε ο φίλτατος "Δουλειές" επ'αυτού? Go for it?

(no mickey, no party!)

takis vasilopoulos είπε...

Σωστο αφροδίτη,μπορει να δημιουργηθει μια νέα μαγεια,διαφορετικη ή να επεκταθει η υπάρχουσα ....η λογικη λέει βέβαια οτι μπορει και να χαθει η μαγεια αλλα αυτήν την φορα δεν θα ακολουθήσω τη λογική....

Aphrodite είπε...

Latest hit:
Διαφήμιση κάρτας Vodaphone με τον τύπο να τη ζητάει από τον... κυρ Διονύση!!!
Αν μη τι άλλο, το χιούμορ το χρειαζόμαστε (και ο "Δουλειές" έχει σίγουρα πολύ από δαύτο, δε μπορεί να κοιμάσαι άνετα ξέροντας το τι έχει παιχτεί και το τι παίζεται...)

vaggelis papavasiliou είπε...

Να γίνει ένα μασκέ blog παρτυ!

Yosemite Sam είπε...

Το παρτι είναι επικίνδυνη ιδέα..

Επειδή ο χώρος στα κιούρκα είναι περιορισμένος, μια πιο ρεαλιστική πρόταση θα ήταν να αποκλειστούν οι άρρενες του blog.

Ο μίκυ θα αναλάβει να απασχολεί την οικοδέσποινα διαβάζοντας τα απομνημονεύμαtά του..

andy dufresne είπε...

Εγώ δεν έρχομαι στο πάρτυ, θα στείλω τον andy.

maika είπε...

..γειά σου κι εσένα Αphrodite!!

andy dufresne είπε...

Βελτιωμένη την είδα τη Scuderia στο ring, λες να απειλήσει τον κοντό αύριο;
Τι λες boss;

Nikos Dimou είπε...

Φεύγει ο γάτος...

χορέψτε ποντίκια!

Nikos Dimou είπε...

@Andy:

Viva Alonso!

ioannisk είπε...

Μία τεχνική παρατήρηση:

Ο garbage collector στο .Net Framework είναι ένας μηχανισμός που σκοτώνει τα άχρηστα αντικείμενα, δηλαδή τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από την εφορμογή, έχουν γίνει “Out of scope”. Η C (C++ κλπ) δεν έχει τέτοιο «μηχανισμό» αλλά ο προγραμματιστής είναι υποχρεωμένος να δηλώσει ρητά πότε θα «σκοτωθεί» το αντικείμενο που χρησιμοποιεί. Στην πρώτη περίπτωση έχεις κάποια σιγουριά ότι η εφαρμογή σου δεν θα παρουσιάσει memories leaks αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις 100% την ροή του κώδικα σου, στην δεύτερη δηλώνεις ρητά πότε το αντικείμενο σου θα «σκοτωθεί» και έχεις πλήρη έλεγχο του κώδικά σου κάτι που για το πετύχεις απαιτεί να γράψεις κώδικα «Δαντέλα». *

* Ο «μηχανισμός» τρέχει όταν το αποφασίσει το framework. Ακόμα και αν γράψεις object.Dispose() δεν ελέγχεις τον «θάνατο» του αντικειμένου σου.

Αρκετά geek talk μην διώξουμε τα κοριτσάκια του blog…

Ecumene είπε...

Tί θα πει geek?..where derives of?

Aphrodite είπε...

@andy, 11:10,

Κι εγώ δε θα πάω στο πάρτυ, θα στείλω την Aphrοdite - αν σφαχτούν όμως?

(Βίβα Αλόνσο, αλλά ο Σούμι τά'χει τα ρεκόρ...)

@ioannisk,

Αν συνεχίσεις θα σου βάλω πρόχειρο διαγώνισμα για τις διαφορές των
Restylane, Cosmoplast, Collagen, Hylaform και ποιό είναι καλύτερο είδος υαλουρονικού οξέως αναλόγως περίπτωσης (με 3 case-studies...)

Εμα πια!

andy dufresne είπε...

Αν είναι να σφαχτούν, θα τον στείλω με ψευδώνυμο.
Και για να μην τον αναγνωρίσεις θα τον στείλω με Black Mercedes S320 bullet-proof και την Πολιτεία του Πλάτωνα στη μασχάλη.

Yosemite Sam είπε...

είναι ένας μηχανισμός που σκοτώνει τα άχρηστα αντικείμενα

Και αφού τα σκοτώσει που τα θάβει;

Πες μας geek μη μας αφήνεις σε αγωνία..

ioannisk είπε...

@εργοτελινα

Σπασίκλας αλλά μόνο σε ότι αφορά το computing.
Κάποιος που ακούει ορισμούς όπως το "reflections" σαν ένα μαγικό κόσμο που πρεπει να κατακτήσει παρά σαν κάποιον σαν εμένα που πρέπει να τα γνωρίζει για να επιζήσει.

@Yosemite Sam
"Πες μας geek μη μας αφήνεις σε αγωνία.."
Mon dieu! όχι και geek!

Aphrodite είπε...

@andy,

Ok, κι εγώ θα την στείλω με ψευδώνυμο ("by Boticcelli"), ζωσμένη ψηλοτάκουνα & μαύρο κορσέ (σφιχτό μέχρι παρεξηγήσεως).
Καβάλα σ'ενα Hummer H2 (η F430 φορτωμένη πίσω, δεν χωράει χρυσέ μου το πόδι, ΔΕΝ!) και με 100 χαπάκια καφφεΪνης στην τσάντα της, μια κι εσύ πέφτεις ξερός ως σταχτο(μ)πούτος μόλις πάει 2...

Α, και την Telecaster θα βάλουμε τον πόντικα να τη σέρνει με αραμπά από πίσω!

(-DDDDD

(Στο θέμα μας, θα πήγαινες να δουλέψεις για τον Jobs?)

Aphrodite είπε...

Sorry, Ωραίος Κοιμωμένος ήθελα να πω (γ*** τη νύστα μου)

andy dufresne είπε...

Για να σου αποδείξω ότι με συκοφαντείς (τι περίμενα από τέτοια υπουργό) είναι 2:02 και δεν είμαι ξερός!

Φυσικά και θα πήγαινα και στου Βασιλάκη ακόμα πιο γρήγορα.

Aphrodite είπε...

Εχω ακούσει ότι στου Βασιλάκη (σκορδο-καϊλα) είναι δύσκολο να μπεις, αλλά άπαξ και σε "τσιμπήσουν" και μπεις μέσα, ακόμη και να μη σ'αρέσει αυτό που κάνεις ή δουν ότι χρειάζεσαι διάφορα, ακόμη και χρόνο, έχεις φουλ παροχές μέχρι να τα καταφέρεις να φτιάξεις κάτι καλό,όπως το σκέφτεσαι...

Ιδανικό ακούγεται - αρκεί να μπορείς τελικά να παράγεις κάτι χρήσιμο... Αλλιώς δεν φαντάζομαι ότι θα προλάβεις να μετρήσεις σκαλοπάτια κατρακυλώντας.....

Μου φαίνεται ότι θα σου εκδώσω... raincheck απόψε - τι κούραση... 2 full service βαφτίσια back-to-back και μωρά-on-speed είναι too much ακόμη και για τη Mary Poppins!

mickey είπε...

Stay awake! Stay foolish!

ioannisk είπε...

aphrodite said...
(Βίβα Αλόνσο, αλλά ο Σούμι τά'χει τα ρεκόρ...)
Ένας είναι ο ΘΕΟΣ: AYRTON SENNA
Όσα διαγωνίσματα και αν μου βάλεις μόνο αυτό θα πετύχω.

aphrodite said...
(Στο θέμα μας, θα πήγαινες να δουλέψεις για τον Jobs?)
Με τα χίλια!!!

andy dufresne είπε...

mickey έπιασες βάρδια;

(σε κάθε σχόλιο που γράφω σήμερα έχω τη σκια του harry να μου λέει 3 σχόλια-100 λέξεις - νιώθω τύψεις)

houlia είπε...

Eγουέικ ίμε!
Θέλω το γάλα μου. Που είναι το γάλα μου? ε? Που είναι το γάλα μου? οεο?
Μια βδομάδα προσπαθώ να βρω είσητήρια (ακυρωτικά εννοείται για την παράσταση "το γάλα" τού Βασίλη Κοτσικομούρη, αλλά...) τελειώνει αύριο και λυπάμαι που τη χάνω...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ είπε...

Μια και προέκυψε θέμα γνωριμίας των bloggers: Ανήκω σε ιατρικό discussion group εδώ και περίπου 7 χρόνια. Δεν είναι ακριβώς blog αλλά δεν απέχει και πολύ. Αν και το discussion group είναι ιατρικό, τα θέματα πολλές φορές ήτανε κοινωνικά, πολιτικά και ότι άλλο φανταστεί ο νους σας. Υπήρχαν διαφωνίες, συχνά πολύ έντονες που μερικές φορές καταλήγανε σε προσωπικές επιθέσεις. Μετά από πρόταση κάποιου μέλους μπήκαν σε μιά ιστοσελίδα οι φωτογραφίες όσων μελών θέλανε. Αμέσως φάνηκε η διαφορά. Λίγους μήνες μετά κάναμε την πρώτη μας συνάντηση σε κάποιο ιατρικό συνέδριο. Από τότε έχουμε βρεθεί δεκάδες φορές και αυτό άλλαξε το χαρακτήρα του group. Όχι μόνο δεν χάθηκε καμιά μαγεία αλλά αντίθετα μειώθηκαν οι στείρες αντιπαραθέσεις και οι προσωπικές επιθέσεις. Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε αλλά και να βοηθάμε πιο ουσιαστικά ο ένας τον άλλο. Πολλοί κάναν σοβαρές ιατρικές συνεργασίες και μελέτες, άλλοι βρήκαν δουλειά σε απίθανα σημεία στον πλανήτη και το ουσιαστικότερο, οι περισσότεροι αποκτήσαν φίλους σε όλη την γη. Έχω προτείνει εδώ και πολύ καιρό στον κ. Δήμου να γίνει αυτή η συνάντηση και ήτανε διστακτικός. Ίσως ήτανε πολύ νωρίς. Πιστεύω ότι μόνο καλό θα βγει από ένα blog-party. Η απλή αναγραφή ενός post μας δίνει συχνά λανθασμένη εντύπωση για τον γράφοντα ακριβώς επειδή μας στερεί όλα εκείνα τα στοιχεία της μη λεκτικής επικοινωνίας (μορφασμό, μορφή, διάθεση) με τα οποία είμαστε μαθημένοι να επικοινωνούμε. Και το 30 % του 30 % που βρίσκεται Ελλάδα να έρθει, απ' ότι φαίνεται θα φτάσουμε άνετα τα 50 άτομα. Για τους ντροπαλούς αλλά και για όσους δεν μπορέσουνε να έρθουνε θα ζητήσουμε από τον κ. Δήμου να ανεβάσει φωτογραφίες της συνάντησης στην ιστοσελίδα του. Αν τελικά γίνει το party δεν θα απορούσα αν έβλεπα bloggers που μαλώνουν συνέχεια στο blog να μιλάν φιλικά και στο τέλος να συμπαθούν ο ένας τον άλλο. Λοιπόν κ. Δήμου; Θα το τολμήσετε;

ΥΓ Οι φωτο από το discussion group που σας έλεγα βρίσκονται εδώ http://www.ccm-l.org/rogues/gallery.html

achilleas είπε...

ευχαριστώ τον κ Δήμου που μου έδωσε την ευκαιρία να διαβάσω αυτη την ομιλία.

Εξαιρετική.

Yorgos είπε...

heinz writes:

"Θέλετε πραγματικούς οραματιστές; Norbert Weiner (κυβερνητική), Nicolas Negreponte (Media Labs)..."

Negroponte?! puh-lease.

Αυτοί που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά λίστα, όταν μιλάμε για προσωπικούς υπολογιστές και Ίντερνετ, είναι ο JCR Licklider, ο Doug Engelbart κι ο Alan Kay.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΓΕΛΙΑ

έλα
κι αν βγούμε στο προαύλιο
ίσως σνιφάρουμε
ασβέστη

γιατί είναι διαβατάρικα
και γρήγορα τα χάνεις

έλα
κι αν λιώσουμε
καμπάνες στο λιοπύρι
θα στολιστεί η εκκλησιά
με νιτροτολουόλη

γιατί είναι διαβατάρικα
και γρήγορα τα χάνεις

έλα
κι αν γίνει γύρω μας
σεισμός
θα μας φωνάζουν μπράβο
και καλώς ήρθατε
λινάτσες του Αιγαίου

γιατί είναι διαβατάρικα
και γρήγορα τα χάνεις

κι ο τσιριτρό κι ο κώδωνας
ο καύσωνας κι ο άμβων
σαστίζουν στο κελάηδημα
νεκρών δρακομουσούδων

γιατί είναι διαβατάρικα
και γρήγορα τα χάνεις

Ανώνυμος είπε...

τρολ θεωρι

"In Internet terminology, a troll is someone who comes into an established community such as an online discussion forum, and posts inflammatory, rude or offensive messages designed to annoy and antagonize the existing members or disrupt the flow of discussion

Inflammatory, sarcastic, disruptive or humorous content is posted, meant to draw other users into engaging the troll in a fruitless confrontation.

In forums where most users are similar to each other, outsiders may be perceived as trolls simply because they do not fit into the social norms of that group.

It can sometimes be difficult to distinguish between a user who merely has different values, views, or ideas, and a user who is intentionally trolling. This can lead to genuinely hostile behavior, including flame wars."

Nikos Dimou είπε...

Kαλημέρα!

Με απογοητεύσατε! Ούτε τσατ ούτε τρελλίτσες. Πάλι δεν είχε σεντόνι η Θεά.

Τέλος πάντων - μου δώσατε την ιδέα για το επόμενο post - σε απάντηση του Viennezos και της Θεάς και σε συνέχεια του σημερινού.

Το επεξεργάζομαι.

Aphrodite είπε...

Καλημέρα- όλη μέρα!

Και στου Βασιλάκη ή του Στεφανάκη να δούλευα, κάποια στιγμή θα χρειαζόμουν μια... αναρρωτική!

Είναι γλυκό το ξενύχτι, το χαίρομαι κι εγώ να σας τυλίγω στα σεντόνια μου -χμ, τώρα αυτό πρωϊ-πρωί ακούγεται λίγο ... Απλώς κάποιες στιγμές κάνουμε και λίγο κράτει, μη μας φωνάζουν μετά που σηκώσαμε πολύ από το πιστωτικό των σχολίων μας!

paragrafos είπε...

Υποπτεύομαι ότι το σημερινό πόστ θα ασχοληθεί με το τρίπτυχο καπιταλισμος-φιλελεύθερη οικονομία-κρατισμός

Καλημέρα Σας

Με αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

Ενδεχομένως να τεθεί και το ζήτημα της φτώχειας και της διασποράς του πλούτου.

Με αγάπη

Παράγραφος

Ανώνυμος είπε...

vasiliskou, i ergotelina HDH sxoliazei moni tis to blog tis, se prolave diladi:)

Ecumene είπε...

31 και κἀηκα!ευχαριστω για το counting!!....

Unknown είπε...

O Jobs είναι ένας πάρα πολυ καλός βελτιωτής. Απ' ό,τι έχει δημιουργήσει, τίποτα δεν είναι καθαρά δική του έμπνευση, από το λειτουργικό των πρώτων mac έως το mighty mouse, όλα βασίζονται σε προυπάρχοντα προϊόντα. Για το ό,τι άλλαξε τη ζωή των ανθρώπων...πραγματικά δεν βλέπω με ποιόν τρόπο.

Όσο για τον Bill, έχει βρει έναν άριστο τρόπο να γλυτώνει την φορολογία.

J95 είπε...

Εαν το linux κυκλοφορούσε σε τιμές ανάλογες των προγραμμάτων της microsoft δεν θα το αγόραζε ΚΑΝΕΙΣ.

Ναι, ενώ τα προγράμματα της M$ τα αγοράζει όόόλος ο κόσμος...

Σοβαρά τώρα:

Σας παρακαλώ πολύ μην εκτίθεστε με τέτοιες κοτσάνες. Άκου "δε θα το αγόραζε κανείς". Δε θα το αγοράζατε εσείς, ο μέσος οικιακός/μικρομεσαίος χρήστης προσωπικού Η/Υ, που ούτως ή άλλως κατά 90% δεν αγοράζετε τίποτα.

Λίγο πιο έξω τώρα:

Υπάρχουν χιλιάδες εταιρίες (από γραφεία των δύο ατόμων μέχρι την IBM και την Erickson) που πουλάνε υπηρεσίες πάνω στα δωρεάν προγράμματα και τις υπηρεσίες αυτές τις αγοράζει μεταξύ αλλων το 60% της αγοράς servers και το 95% της αγοράς embedded systems, που μαζί σχηματίζουν μια αγορά περίπου 20 φορές μεγαλύτερη από τα PC.

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, στον κόσμο της πληροφορικής ούτε τα Windows ούτε η Apple είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό ή επαναστατικό και contrary to popular belief κανείς δεν αδημονεί τόσο πολύ για την επόμενη έκδοση του .net ή για τα σούπερ σέξι γραφικά των Vista.

Πράγματα που σας σερβίρουν ως επαναστατικά υπήρχαν στο Unix εδώ και 20-30 χρόνια και η "επαναστατικότητα" έγκειται απλά στη συσκευασία και το marketing.

Yosemite Sam είπε...

Σας παρακαλώ πολύ μην εκτίθεστε με τέτοιες κοτσάνες.

Σε τι εκτίθεμαι ακριβώς;

Στο ότι εαν το linux κυκλοφορούσε σε τιμές ανάλογες των προγραμμάτων της microsoft δεν θα το αγόραζε κανείς;

Μα επι της συγκεκριμένης φράσης φίλε μου μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν.Δεν κυκλοφορεί σε τιμές ανάλογες, οπότε η φράση μένει μετέωρη να υποθέσει ο καθένας ότι θέλει.

Yosemite Sam είπε...

Ασε το άλλο:

Δε θα το αγοράζατε εσείς, ο μέσος οικιακός/μικρομεσαίος χρήστης προσωπικού Η/Υ, που ούτως ή άλλως κατά 90% δεν αγοράζετε τίποτα.

Με ψυχογράφησες και έβγαλες διάγνωση;

Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

Yosemite Sam είπε...

Αλλά μια και μου έκανες ψυχογράφημα καλέ μου φίλε j95 κάτσε να σου τραβήξω κι εγώ ένα.

Είσαι λοιπόν φέρελπις νέος παθιασμένος με την πληροφορική ο οποίος μισεί το κατεστημένο που έχει διαμορφώσει αυτός ο σατανάς ο μπιλ.

Αγαπάς το linux και το ελεύθερο λογισμικό και υπερασπίζεσαι με πάθος τις αρχές και τα πιστεύω σου.

Επαναστατείς όταν βλέπεις ρεμάλια σαν εμένα να στηρίζουν αυτούς τους άθλιους πλουτοκράτες.

Μπράβο.

May the force be with you.

mickey είπε...

Boss said (9:00πμ):
"Με απογοητεύσατε! Ούτε τσατ ούτε τρελλίτσες. Πάλι δεν είχε σεντόνι η Θεά."

Αφεντικό, Σαββατόβραδο ήταν, να το ρίξουμε και λίγο έξω! Και η Κυριακή αργία, έτσι; Τόσες υπερωρίες βαράμε κάθε μέρα και ούτε τον βασικό δε μας δίνεις - και δεν κατεβήκαμε και στην πορεία!

Μας παραμυθιάζεις με το Stay Hungry! Stay Foolish! και μας εκμεταλλεύεσαι ασύστολα, αποκομίζοντας όλα τα οφέλη από τις γκρίζες διαφημίσεις που πέφτουν!

Αιμοσταγή εκπρόσωπε του τρισάθλιου κεφαλαίου και της τρισκατάρατης παγκοσμιοποίησης! Σε σχέση με σένα, ο Σκρουτζ είναι ...χουβαρντάς. Δε θα μας πίνεις αιώνια το αίμα με το μπουρί της σόμπας!

Προλετάριοι σχολιαστές ενωθείτε! :))

Nikos Dimou είπε...

IGITIHI said...
Γεια σε όλους! Προσπάθησα να διαβάσω προσεκτικά όλα τα μηνύματα αλλά όπως καταλαβαίνετε ο όγκος είναι πολύ μεγάλος. Ελπίζω να μην είναι άστοχες οι παρατηρήσεις μου.

Δυστυχώς είναι! Και έχουν όλες απαντηθεί.

Το Mall δεν είναι αυθαίρετο. Απλώς το Σύμβούλιο της Επικρατείας είναι κολλημένο.

Ο Gates έχει δώσει ήδη 39 δις δολλάρια - και έχει παραχωρήσει το 95% της περιουσίας του στο Ίδρυμά του.

tks είπε...

Ας μην υπερβαλλουμε τη σημασία μεμονωμένων περιπτώσεων, που παρεπιπτόντως οι εταιρίες του δεν είναι πραγματικά στην αιχμή της τεχνολογίας.
Μπορεί εμπορικά να είναι επιτυχημένες, το ίδιο όμως και ο αυτοδημιούργητος Λαμπρόπουλος πχ, αλλά τεχνολογικά δεν δημιούργησαν "απαραίτητα" break throughs.
Σε κάθε περίπτωση κάποιος θα εκμεταλλευόταν την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία για να πλασάρει ενα σχετικό προϊόν.
Είναι αξιόλογοι σαν άνθρωποι αλλά θα έλεγα ότι στην Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι η τύχη των πλουσιοπαίδων drop outs (τουλαχιστον για τον Gates πχ) ουτε καν των αυτοδημιούργητων drop outs.

To πρόβλημα έιναι ότι δεν πιστεύει στην καινοτομία, και αυτό δεν είναι λόγω έλειψης ευκαιριών στους drop outs αλλά λόγω γενικής έλλειψης επιχειριματικής λογικής και ενοχοποιησής της.

Για κάθε Microsoft/Oracle/Apple που δεν "δημιουργήθηκε" εδώ, ακόμα χειρότερα δεν δημιουργήθηκε η αντίστοιχη Intel/Texas Instruments/Qualcomm/Google/Raytheon κλπ κλπ, εταιρίες που όχι μονο στηρίζονταν στην καινοτομία αλλά που οι δημιουργοί τους ήταν επιστήμονες σημαντικής αξίας.

tks είπε...

Και για να συνεισφερω σε κάποια σχόλια του heinz etc να σημειωσω ότι ανάμεσα στα άλλα ο κ. Vanevar Bush όχι μόνο "κερδισε" ένα πόλεμο, έγραψε το roadmap για την κοινωνία της πληροφορίας το 1946 αλλά ταυτόχρονα είναι και ο ιδρυτής της Raytheon. (ενα google search θα ωφελήσει να μάθουν αυτοί που δεν ξέρουν ποια έιναι η Raytheon - έφτιαχνε από διηπειρωτικού πυραύλους μέχρι ηλεκτρονικά συστήματα)

Η τέλεια διαπλοκή του ακαδημαϊκό στρατιωτικο βιομηχανικού "κατεστημένου" στις ΗΠΑ ίσως, αλλά δεν μπορεί κανεις παρά να θαυμάσει την πολυπλευρή προσωπικότητα του ανθρώπου. Έτσι δεν είναι?

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 343 από 343   Νεότερο› Νεότερο»