Τρίτη, Μαΐου 09, 2006

ΚΑΡΑ -χασάν, -μανλής, -τζαφέρης...

Υπάρχουν δύο ειδών ρατσισμοί. Ο θεωρητικός και ο πρακτικός.

Θεωρητικά είμαστε όλοι αντι-ρατσιστές. Όλοι υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όλοι υπέρ της ισονομίας.

Και εμφανίζεται μία κυρία Γκιουλ Καραχασάν – και γίνεται χαμός. Ακόμα και μετά από τόση φασαρία, το 45,5% του αστικού (προσοχή!) κοινού, είναι εναντίον της υποψηφιότητάς της. (Δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega).

Δηλαδή είναι εναντίον του Συντάγματος της Ελλάδας που δίνει ίδια δικαιώματα σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Θυμάμαι μία γνωστή μου κυρία, επιστήμονα, αριστερή, φεμινίστρια, με αγώνες και εξορίες. Ξαφνικά η κόρη της τα έφτιαξε με ένα νέγρο.

«Αράπης παιδί μου, κατράμι, ανθρωποφάγος! Μόνο το κόκαλο στα μαλλιά του λείπει!» μου έλεγε στο τηλέφωνο.

Πάνε και οι αγώνες, πάνε και οι θεωρίες... Η ιδέα πως το τρυφερούδι της φώλιαζε στην αγκαλιά ενός κατάμαυρου, την έκανε να ανατριχιάζει.

Όποιον σας λεει πως δεν είναι ρατσιστής, ρωτήστε τον. Θα πάντρευε την κόρη του με ένα γύφτο;

Είναι απίθανο πως δικαιολογούμε τα πράγματα. Π. χ. κυριαρχεί η άποψη πως οι Έλληνες δεν ήταν ρατσιστές – αλλά τους έκανε η πλημμύρα των μεταναστών.

Ε, λοιπόν, βρήκα κείμενά μου δημοσιευμένα το 1986, με αφορμή μία έρευνα που έγινε τότε. Και προσοχή: ρωτήθηκαν μόνο Αθηναίοι:

Στην ερώτηση: “Ένας Έλληνας Εβραίος είναι Έλληνας;”, το 41% των Ελλήνων άπαντα αρνητικά. Στην αντίστοιχη ερώτηση του IFOP μόνον 12%, των Γάλλων είπε όχι. (79%, ναι. Έλληνες: 49%).

Μόνον 17% των Γάλλων θα είχε αντίρρηση για ένα γαμπρό (η νύφη) Εβραίο — στους Έλληνες το ποσοστό είναι 51%,. Ακόμα: το 49%, από μας δεν θα ψήφιζε έναν Εβραίο βουλευτή (Γάλλοι: 13%) και 43% δεν θα πήγαινε σε Εβραίο γιατρό! (Γάλλοι: 7%)!

Στο ερώτημα αν εμπιστεύονται έναν Ορθόδοξο απάντησε καταφατικά το 92% — έναντι 63% για έναν Καθολικό και 57% για έναν Διαμαρτυρόμενο. Φυσικά το ποσοστό πέφτει στο 37% για τους Εβραίους και στο 35% για τους Μουσουλμάνους.

Με άλλα λόγια — το ένα τρίτο των Αθηναίων δεν εμπιστευόταν (το 1986), έναν Χριστιανό (έστω λευκό και Ευρωπαίο), μόνο και μόνο επειδή δεν είναι, Ορθόδοξος! Για να μη σχολιάσω τα δύο τρίτα που δεν εμπιστεύονταν —a priori— Εβραίους, Μουσουλμάνους και Τσιγγάνους. Και φυσικά σχεδόν κανένας δεν θα πάντρευε το παιδί του με Αθίγγανο/η.

Βέβαια τότε κατακρίναμε σκληρά την Νότιο Αφρική και ήμασταν υπερήφανοι διότι δεν είχαμε απαρτχάιντ. Αλλά δεν είχαμε και νέγρους.

Όλες αυτές τις μέρες άκουγα τις δηλώσεις των Ελληναράδων, και ανατρίχιαζα. Διαθέτουμε σε αυτόν τον τόπο μία διαχρονική μόνιμη κλίκα από επαγγελματίες πατριώτες, που τόσα δεινά έχουν συσσωρεύσει στην πατρίδα. Αυτοί μας έκαψαν το 1897, («η εθνική μας τύφλωσις»), το 1922, και το 1974 στην Κύπρο. Αυτοί πλειοδότησαν ασύδοτα στο «Μακεδονικό» – και το χάσαμε. Τους ίδιους είδα πάλι στην τηλεόραση να περιφέρουν τον εθνικιστικό τους λαϊκισμό.

Αυτοί, που είναι τόσο περήφανοι για την ελληνική τους καταγωγή, με έκαναν πάλι να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας.

355 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 355 από 355
Ecumene είπε...

Ακουω ΚρητηTV που μιλαει συνεχως για τον αγωνα..τωρα μπαινουν στο γηπεδο οι φιλησυχοι και συμπαθεις AEKτζηδες...
Για μας εδω ειναι happening!!κατεβηκε μαλιστα και ο Ρεχαγκελ..
@Λευτερη,την Κυριακη θα κλαψουν μανουλες....

Ecumene είπε...

@Dion.M. τα ιδια κανουν και αλλου,Ασια,Αφρικη και Βραζιλια..αλλα εδω οι Ευρωληγουρηδες δεν τα ανεχονται..
(Οι Επτανησιοι,ας πουμε,που εχουν αλλα ακουσματα..)και ειναι αυθεντικοι και οχι ευρωληγουρηδες για να μην παρεξηγηθω..)

christoforos είπε...

Παραδέχομαι ότι "οι λέξεις είναι σαν τα νομίσματα": η ανταλλακτική τους αξία διαφέρει από κοινωνία σε κοινωνία και από εποχή σε εποχή!
Επί του συγκεκριμένου: ο όρος ethnicity προέρχεται από τον όρο ethnie που συνιστά γαλλικό νεολογισμό. Μπορεί η ΡΙΖΑ του όρου να είναι ελληνική αλλά η
πολιτογράφησή του ως τέτοιου ΟΧΙ. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την πολυσημία του όρου, όπου χρησιμοποιείται σαν πασπαρτού για να δηλώσει οποιοδήποτε στοιχείο
προέρχεται από την παραδοσιακή κοινωνία. Ας σκεφτεί κανείς γιατί γίνεται αναφορά στον όρο (ethniicty) ως διακριτός από τον όρο (nation). Διότι πολύ απλά δεν αποτελούν
συνώνυμα.Αν τώρα η μετάφραση του όρου από τα γαλλικά προκαλεί συγχύσεις, ε αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει και να τους εξομοιώνουμε για να "λύσουμε" τις ερμηνευτικές μας αδυναμίες!
Αυτό πάλι που είναι βέβαιο είναι ότι οι όροι ethnie και ethnicity τάσσονται στο πλευρό του επιχειρήματος της εθναφύπνισης, εκείνου του ισχυρισμού δηλαδή που αξιώνει ιστορική συνέχεια των σύγχρονων εθνικισμών από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Σε αυτό το επίπεδο μόνο ειρωνικά μπορώ να το δω.
Είμαι έτοιμος να παραθέσω βιβλιογραφίες επί βιβλιογραφιών για το θέμα, αλλά νομίζω ότι παραπάει (και θα έχει να λέει ο ΝΔ ότι αναλισκόμαστε σε εξυπνακισμούς).
Ως προς τα υπόλοιπα συμφωνούμε (και με το κατοπινό σχόλιο).

Κ Α Ρ Α Χ Α Σ Α Ν ολέ!

Nikos Dimou είπε...

bourchas said
"ντρέπομαι που είμαι Έλληνας" (Ν. Δήμου) η εκφορά του λόγου του είναι εξίσου ρατσιστική

H συλλογιστική σας είναι τουλάχιστον περίεργη. Το ότι η συμπεριφορά ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ατόμων με κάνει να ντρέπομαι που (τυπικά) ανήκω στην ίδια ομάδα με αυτούς δεν είναι ρατσιστική. Δεν κατασκεύασα "συλλογικές οντότητες"!

Λέτε παρακάτω:
"Επιπλέον, τόσο οι «Ελληναράδες», όσο και οι «πολιτικά ορθοί» υπόλοιποι Έλληνες, κατά τις διακρίσεις του κ. Δήμου, συμφωνούν και ομονοούν απόλυτα, ότι στην Ελλάδα δεν υφίστανται εθνοτικές-εθνικές μειονότητες και συγκεκριμένα τουρκική και μακεδονική μειονότητα".

Δεν ξέρω από που φτιάξατε εσείς αυτές τις συλλογικές οντότητες. Ξέρω πολλούς που αποδέχονται την ύπαρξη αυτών των μειονοτήτων - μεταξύ τους και εγώ.

Yannis H είπε...

Harry, είμαι μέλος της mailing list του Νακρατζά. Σε πάρα πολλά είναι ακραίος. Πάει στην εντελώς άλλη άκρη.

christoforos είπε...

Και αν θυμάμαι καλά ο πρώτος έλληνας πολιτικός που ταύτισε (στη χώρα μας) το λαό με το έθνος ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου (στο περίφημο "ελληνικέ λαέ").
Λέτε να τρίζουν τα κόκκαλά του με τα καμώματα του Γιωργάκη (πριν με τη θέση του στο κυπριακό σήμερα με την κ. Καραχασάν);

Ανδρέα ξύπνα να δεις/ το παιδί της αλλαγής!

christoforos είπε...

εργοτελίνα μήπως είστε ο Ζουράρης;

Ecumene είπε...

@chris..Aν ημουν ο Ζουραρις στο blog του Δημου,θα πεφτε ο τρουλος να με πλακωσει!!!!><>>>>>>>>>>>>>Ακου συνεντευξη του στη Μιραντολινα..... Δεν έχετε και πολύ καλή σχέση με την τεχνολογία, ε;
-Δεν έχω καλή σχέση με τους υπολογιστές, όχι με την μηχανολογία. Και δεν έχω καλή σχέση, διότι δεν τρέχουν. Πρέπει να τρέχει η μηχανολογία για να μ αρέσει. Αυτοί, οι υπολογιστές, δεν τρέχουν. Τρέχουν με μεγαμπιτς, πως τα λέτε, αλλά αυτά είναι του κώλου τα εννιάμερα. Ταχύτητα είναι να διακινδυνεύεις κι εσύ. Το κομπιούτερ δε σε πάει επί πτερύγων ανέμων, όπως σε πήγαινε μια Ντουκάτι ή μια Φερράρι ή μια Μοτογκούτσι ή μια Λάντσια κουάτρο. Όπως σε πάνε και τα πόδια σου στην ορειβασία – άλλη υπέροχη νηφάλιος μέθη.
-Κι όμως, στο διαδίκτυο είναι πολλοί οι άνθρωποι που αγωνίζονται για την διάσωση της παράδοσης, υπέρ του πολυτονικού, υπέρ όλων όσων πρεσβεύετε κι εσείς – ομοϊδεάτες σας - που μάλιστα υιοθετούν τις νεώτερες τεχνολογίες.
-Με πολύ αγάπη το βλέπω και τους λέω γερά, γερά και με υπομονή να παλεύουν για τα υπεράχρονα και τα ακίνητα της ελληνίδος φιλοκαλίας.
..KARAXASAN OLE!!!

glenn είπε...

Αφού λοιπόν το κρισιμότερο ερώτημα έγινε γαργάρα, πάμε παρακάτω. Το υπενθυμίζω, παρά τις δύο φιλότιμες προσπάθειες του Μυ: Τι διαφορά θα έχει ο ενδεχόμενος λαϊκισμός της Καραχασάν από αυτόν του Ψωμιάδη, του Καρατζαφέρη και του κάθε φουστανελά.


Χμμ, τι μου τράβηξε την προσοχή; Ένα σημείο του σχολίου του θωμαλιολιου: "Αλλά και οι άλλοι, αυτοί που φαίνεται να προσπαθούν να απαγκιστρωθούν απο τον κοινοτισμό της ελληνικής κοινωνίας και να αναζητήσουν το νόημα της ύπαρξής τους εντός τους"

Ώπα, stop caret! Κοινοτισμός της Ελληνικής κοινωνίας... Εδώ είμαστε...

Ας εστιάσουμε στις ακόλουθες εκφράσεις:

α. βιαίως αστικοποιηθέντες μπουρτζόβλαχοι
β. αποβιομηχάνιση
γ. έλλειψη προγραμματισμού
δ. φανταστικός ή πραγματικός κίνδυνος εξ' ανατολών

Ας σκεφτούμε λίγο να βρούμε τα κοινά σημεία. Επανέρχομαι.

Unknown είπε...

Chris, Οι έννοιες "λαός" και "έθνος" ουδέποτε ταυτίστηκαν στην Ελλάδα, ακριβώς για μπορούν όλοι να ψαρεύουν στα θολά και, πάνω απ' όλα, για να μπορούν να χωρίζουν το λαό σε "εθνικόφρονες" και "μιάσματα".

Rain Man, νομίζω ότι δε μπαίνετε στην ουσία της κριτικής μου, δηλαδή, τα ΜΜΕ και η βασιλική οικογένεια δεν ενοχλήθηκαν από τις προηγούμενες σχέσεις της λαίδης Νταϊάνας αλλά μόνο όταν σχετίστηκε με έναν "σκούρο". Περιπτωσιολογώ, φυσικά, αλλά δεν κάνουμε κοινωνική έρευνα δα!

franki είπε...

nd:
Αυτοί, που είναι τόσο περήφανοι για την ελληνική τους καταγωγή, με έκαναν πάλι να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τόση εμπάθεια. Ένας άνθρωπος έχει πολλές ιδιότητες: εθνικότητα, υπηκοότητα, θρησκεία, μορφωτικό επίπεδο, καλλιτεχνικές προτιμήσεις κλπ. Ποιο το όφελος να κάνουμε επίμονα απωλεστικές ομαδοποιήσεις συνειδήτων. Με κάθε σεβασμό, τείνω να πιστέψω ότι είστε ο πιο ρατσιστής μορφωμένος που γνωρίζω (φυσικά εννοώ ρατσιστής εναντίον των Ελλήνων). Θα σας παρακαλούσα (αν είναι αυτό δυνατόν) την επόμενη φορά που θα κάνετε κριτική στο ελληνικό στοιχείο, να σκέφτεστε σαν Γερμανός. Ίσως έτσι να είστε πιο ψύχραιμος, η κριτική πιο χρήσιμη και σίγουρα λιγότερο λαϊκίστικη...

ΥΓ1: Λίγο άσχετο με το ρατσισμό, αλλά θα ντρεπόμουν για μένα και τους συμπολίτες μου να έχω νομάρχη πολλούς από αυτούς που είναι ήδη νομάρχες. Αυτό γιατί δεν το συζητάμε; Μήπως από φόβο κομματικού χρωματισμού;

ΥΓ2: Εγώ σήμερα ντρέπομαι που είμαι Παναθηναϊκός και θα υποστηρίζω την ΑΕΚ:-)

ΥΓ3: Μπράβο σας για τη δουλειά που κάνετε στο blog. Θαυμάζω το κουράγιο σας, αν και θα προτιμούσα να είναι περισσότερο προσωπικό, έστω και αν τροφοδοτεί λιγότερο διάλογο.

Yannis H είπε...

Ειπώθηκε από τον ΝΔ στο βασικό post και εντοπίστηκε από χρήστη (σόρυ, μου διαφεύγει το όνομά του). Το ότι οι Έλληνες δεν παντρεύονται με ξένους.

Πιστεύω ότι οι μικτοί γάμοι είναι πολύ αντιπροσωπευτικός δείκτης για το επίπεδο αφομοίωσης των αλλοδαπών σε μια χώρα. Και δεν μιλώ βέβαια για τους άντρες που παντρεύονται βόρειες (υπήρξα κι εγώ ένας από αυτούς). Μιλάω για το ‘αδύναμο’ μέρος της κοινωνίας μας, το περισσότερο εξαρτώμενο από τις παραδόσεις και τα «πρέπει’, αυτό που σε κάθε κατάκτηση αποτελεί και ‘λάφυρο’, τις γυναίκες. Πόσο συχνό είναι Ελληνίδες να παντρεύονται ‘οικονομικούς’ μετανάστες; Θυμάμαι μια κοπέλα που κλέφτηκε πριν 3-4 χρόνια με έναν Αλβανό. Ο πατέρας της είχε πάρει μαζί με συγχωριανούς τα βουνά με καραμπίνες. Όλο ειλικρίνεια, είχε πει στις κάμερες «Όχι, αν δεν ήταν Αλβανός δεν θα με πείραζε.»

Σκεφτείτε τώρα και έναν αρκετά μεγάλο γαιοκτήμονα (σπίτι με εσωτερικές πισίνες και γήπεδα) που έζησε όλη του τη ζωή σε χωριό, να κάνει το τραπέζι στην κόρη του και το αγόρι της από τη Νιγηρία, που το μόνο που είχε ήταν τα ρούχα που φορούσε. Να προσπαθεί να συμπεριφερθεί όχι μόνο ευγενικά , αλλά και σωστά.

Οι μικτοί γάμοι όπου το ελληνικό μέρος είναι γυναίκα και το αρσενικό ‘οικονομικός’ μετανάστης, αποτελούν σπάνια εξαίρεση.

[Βάζω πάντα το ‘οικονομικός’ σε εισαγωγικά γιατί δεν πιστεύω ότι οικονομία και πολιτική είναι τόσο ξεχωριστά. Πολιτικές πληρώνουν οι άνθρωποι... σε πολλές από τις οποίες έχει παίξει μεγάλο ρόλο η Δύση.]

Unknown είπε...

Anula διαφωνώ, είμαι αλβανο-βλαχο-ενετόσπορος (με το pedigree μου)!

heinz είπε...

georgios said...

Ιδού τι εννοώ. Πρέπει δηλαδή να μιλάμε για τα προφανή?

Μα, επιχειρηματολογία είναι αυτή?

"Ας μας πουν οι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ αν όλοι οι ήρωες του 21 ήταν Έλληνες ή Έλληνες πολίτες; "

Τώρα ό,τι θέλουμε λέμε?
Σιγά το στρίμωγμα.
Μεγάλο ποσοστό ήτανε αρβανίτες. Και τι σόι Έλληνες "πολίτες", σε κράτος που δεν υπήρχε?

Επιχείρημα σαθρότατο.

Ανταπάντηση: Αρβανίτες με ελληνική συνείδηση (βλ. Μπουμπουλίνα, Σουλιώτες. Ο Καραϊσκάκης τι σκ*τά ήτανε?). ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Και μέχρι το 1949-50, υπήρχαν και αρβανίτες και σλαβόφωνοι, που δεν μίλαγαν ελληνικά κι οι φασίστες τους σκότωναν κι αυτοί φώναζαν (στα σλαβομακεδονικά) "είμαι Έλληνας".

Θέλετε να στριμώξετε τους φασίστες; Μην κάνετε εξυπνακισμούς, μιλήστε σοβαρά για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.

Αυτοί που αναφέρατε, η απάντηση είναι ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΝΟΙΩΘΑΝ. ΤΕΛΕΙΑ.

Δεν αμφιβάλλω ότι ο γράψας φίλος, αναγνωρίζει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού γενικά. Σ' αυτούς που ανάφερε όμως, ουπς!!! το ξέχασε...


Αυτά είναι ξάδερφε....

Dion.M. είπε...

Anula said:

μια ερωτηση μονο:

συμφωνουμε ολοι οτι ειμαστε τουρκοσποροι/ες?

(ειμαι ρατσιστρια με τους ελληνες)

Δεν συμφωνούμε.

Κατα την τουρκοκρατία πολλοί Ελληνες έγιναν Τούρκοι για να απολαμβάνουν τα σχετικά προνόμια του κατακτητή. Το αντίστροφο, δηλαδή Τούρκοι να γίνουν Έλληνες δεν είχε κανέναν λόγο. Επίσης λόγω των αυστηρών ηθών και των διαφορετικών θρησκειών δεν υπήρξε εκτεταμένη επιμειξία. Οσες Ελληνίδες πήγαν με τούρκο το πιο συνηθισμένο ήταν να γίνονται τουρκάλες. Μας "μπόλιασαν" όμως με στοιχεία του πολιτισμού τους (δυστυχώς) και της κουζίνας τους (ευτυχώς)...

Ecumene είπε...

@Anula,κοπελούα μου!μη χαρτωθείς μονο με κανεναν ΚΑΛΑΜΑΡΑ!!!!..αχ!...εκει με τον τουρκομεριτη τον Πανιωνιο που εμπλεξες...

Ecumene είπε...

@Dion.M..Δεχεσαι ευμενως την πικαντικη κουζινα..και αρνεισαι την λαγνα Μουσικη?..

Unknown είπε...

Πολλοί Έλληνες έγιναν Τούρκοι Dion.m; Πώς γίνεται αυτό; Να γίνουν από χριστιανοί, μουσουλμάνοι μάλιστα, αλλά από Έλληνες, Τούρκοι;

Αντιφωνητής είπε...

Δυο αποσπάσματα από τον Κυπριακό τύπο- για να μην λέμε ότι θέλουμε....

1. Ε/κ και Τ/κ μαθητές ζήτησαν επανένωση του νησιού
O,TI ΔEN κατάφεραν να κάνουν τα πολιτικά πρόσωπα εδώ και 32 χρόνια, το κατάφεραν τα παιδιά μέσα με λίγες μόνο ώρες. Τα παιδιά απόδειξαν για ακόμη μια φορά ότι οι νεότεροι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Πίνοντας καφέ σε γνωστή καφετέρια στο κέντρο της Λευκωσίας, γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο την Ημέρα της Ευρώπης. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαθητές γνωρίστηκαν και αντάλλαξαν απόψεις και εισηγήσεις, όσον αφορά στο μέλλον της Ευρώπης.
Στο δρόμο που διασχίζει τη μοναδική σκλαβωμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, επιλέγηκε η καφετέρια στην οποία θα γιόρταζε το κοινό της Κύπρου την Ημέρα της Ευρώπης. Η αυστριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέλεξε να γιορτάσει φέτος την Ημέρα της Ευρώπης σε καφετέριες στις πρωτεύουσες των 25 κρατών-μελών και επιπλέον στις δύο πρωτεύουσες των υπό ένταξη χωρών, Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Το πολιτιστικό φόρουμ με τίτλο «Cafe d' Europe» διοργανώθηκε χθες στη Λευκωσία στο Flocafe, στην οδό Λήδρας. Η εκδήλωση περιλάμβανε συζητήσεις και συμμετοχή των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων Ε/κ και Τ/κ μαθητών από σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κοινό και κύριο αίτημα των μαθητών και των δύο κοινοτήτων ήταν η επανένωση του νησιού. Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την επιθυμία όπως στις 9 Μαΐου του επόμενου χρόνου, οι εορτασμοί για την Ημέρα της Ευρώπης να γίνουν στην Αμμόχωστο ή στην Κερύνεια. Κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης που αναπτύχθηκε στη καφετέρια, όλοι συμφώνησαν ότι η Λευκωσία ήταν κατά πολύ πιο όμορφη σε σχέση με άλλες ημέρες. Αυτό βέβαια οφείλεται στο γεγονός ότι στο ίδιο τραπέζι κάθισαν παιδιά με διαφορετικά ακούσματα από δύο κοινότητες, που ζητούν επιτακτικά λύση του κυπριακού προβλήματος.

2. Νεσιέ Γιασίν: Η Τουρκοκύπρια υποψήφια με τους ΕΔΗ

Ένα χελιδόνι μπορεί να μη φέρνει την άνοιξη, αλλά κάνει μερικά λουλούδια ν' ανθίσουν κι αυτό είναι κάτι...λέει η Νεσίε Γιασίν. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να απαντήσει η ποιήτρια, που έκαμε όλη την Κύπρο να τραγουδά ποιο -άραγε, από τα δυο κομμάτια του νησιού πρέπει να αγαπάμε... Υποψήφια με τους ΕΔΗ για μια θέση στη νέα Βουλή,λ η Νεσιέ σημειώνει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι μια πραγματική υπέρβαση για τη χώρα μας, γιατί θα αποδείξει σ' όλο τον κόσμο, ότι οι Ε/Κ είναι έτοιμοι να μοιραστούν την εξουσία με τους Τ/Κ και ότι είναι πραγματικά Ευρωπαίοι...

Είναι η πρώτη φορά που η ε/κ κοινότητα καλείται να ψηφίσει έναν Τ/Κ ως βουλευτή. Τι σας έκανε να αποφασίσετε την υποψηφιότητά σας;

Εδώ και δύο δεκαετίες παλεύω δραστήρια, συμμετέχοντας στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου, αλλά, μετά το δημοψήφισμα του 2004 πικράθηκα πολύ και οι ελπίδες μου άρχισαν να εξανεμίζονται. Ανησυχούσα πολύ για την άνοδο τού εθνικισμού στο νησί μας και βλέποντας την πρόταση των Ενωμένων Δημοκρατών σκέφτηκα ότι τώρα μπορώ να κάνω κάτι για την πατρίδα μου.
Η υποψηφιότητά μου είναι μια αμφισβήτηση του εθνικισμού. Οι Ενωμένοι Δημοκράτες είναι ένα κόμμα που σέβομαι και μοιράζομαι μαζί τους το ίδιο όραμα, γι' αυτό και αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα και να καλέσω τους Ελληνοκύπριους να ψηφίσουν έναν Τουρκοκύπριο. Θέλω, ακόμα, οι Ενωμένοι Δημοκράτες να εξασφαλίσουν μια καλή αντιπροσώπευση στο κοινοβούλιο και σ' αυτό ήθελα να προσφέρω τη βοήθειά μου.

Yannis H είπε...

Heinz (αν αναφέρεσαι σε μένα): δεν ξέχασα τίποτα.

Antiphonist, νομίζω ότι η Κύπρος δεν έχει πρόβλημα εθνικισμού. Με τόσο μικρό πληθυσμό, έτσι κι αλλιώς, μάλλον για πρόβλημα εγωισμού πρόκειται. Οικονομικού, πρωτίστως.

Ανώνυμος είπε...

(απεσυρα την ερωτηση γιατι ετσι και αλλιως δεν θα παρω απαντηση με κοτσια, η εργοτελινα εξαιρειται!!)

απλα εχω φρικαρει με αυτα που διαβαζω σημερα, ολο αυτο το μισος για αυτη την χωρα, επειδη εζησα εξω την αγαπησα τοοσο πολυ που αρχιζω να εχω μηδαμινη ανοχη σε υβρεις για οτι συμβολιζει η λεξη στο λεξιλογιο "Ελλαδα" (εστω και ως συμβολο, δεν με νοιαζει)

οποις λεει την λεξη "ελληνας" και "ελλαδα" να σκεφτεται 2 φορες πριν προχωρησει σε...τουρκεψη αυτης με ιστορικοθεωρηματα

δεν εννοων το ηλιθιο DNA μας που σαφεστατα δεν ειναι αρχαιοελληνικο, μιλω για αυτη την κουλτουρα και την χωρα που ακομα υπαρχει και μιλα ελληνικά (για λιγο ακομη)

@εργοτελινα ,ο Πανιώνιος ειναι Θεος!!!!

heinz είπε...

Και, συμπληρώνω.

Με τέτοια και με τέτοια, πάτε για να ρίξετε σφαλιάρα αλλά καταλήγετε σε χαδάκια στους φασίστες. Το ενσωματώνουν κι αυτό και συνεχίζουν. Ήδη ο Καρατζαφέρης έχει ενσωματώσει πολλά. Κι ο Λεπέν το ίδιο. Που να δείτε πόσο καλά έχουν προσαρμοστεί οι Ολλανδοί κι οι Αυστριακοί φασίστες. Τρομάζεις να καταλάβεις ότι δεν είναι αριστεροί.

Επιχειρείτε αντιπαράθεση στη βάση της ηθικής. Δηλαδή ηθικολογείτε σαν αντιφασίστες ιεραπόστολοι. Μανιχαϊσμός του κερατά!!!

Θέλετε να τους βάλετε στη γωνία;

Πείτε τις αλήθειες που είναι πικρές κι από τις δυο μεριές. Αλλιώς, θα σας πιάνουν πάντα με το χέρι στο γλυκό.
Έχουν διαμορφωθεί χαρακώματα από το 1920, βλέπετε τους φασίστες χωμένους στο ένα, και χαρούμενοι πηδάτε μέσα στο απέναντι.
Εκεί σας θέλουν κι αυτοί. Και με τέτοια επιχειρήματα. Να τα καταπίνουν, να τα μεταβολίζουν και να χοντραίνουν κι άλλο.

#$%@!! την αλαζονεία μου!!!!

Με σκόρδα, εξορκισμούς και σταυρούς, δεν γίνεται δουλειά. Δεν είναι εδωπέρα Τρανσυλβανία...

Κάνετε ένα (ιστορικών διαστάσεων) λάθος: οι φασίστες είναι φασίστες. Αλλά δεν είναι ηλίθιοι...

Αντιφωνητής είπε...

yiannis said:
"Με τόσο μικρό πληθυσμό, έτσι κι αλλιώς, μάλλον για πρόβλημα εγωισμού πρόκειται. Οικονομικού, πρωτίστως."

Αναφερόμουν σε προηγούμενα σχόλια περί διασύνδεσης του εθνικισμού με την λύση του Κυπριακού.

Για τον Οικονομικό εγωισμό συφωνώ...

Ecumene είπε...

@Ηeinz Forster,πως σε λενε..θα συμφωνησω μετα σού..ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΜΑΘΑΝ ΑΠ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ..ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ..ΟΧΙ!!!!

Aphrodite είπε...

@glenn,

Να πω κι εγώ "αντρίκεια" (τι γέλιο!) τη γνώμη μου για το ερώτημά σου?

Θα λαϊκίσει.

Μονόδρομος.

Του των Ψωμιάδη//Καρατζαφέρη τον βλέπεις, νά'τος μπροστά σου.
Αν όμως την ορμηνέψουν τούτη (27!!!) με αυτά που διαισθάνομαι, πρόκειται για χτύπημα κάτω από τη ζώνη, λαϊκισμός εντελώς... λαΐκίστικος, να κεφαλαιοποιήσει όχι μόνον θυμικό, αλλά και μνήμες και συναίσθημα αδικίας και αντίστροφους ρατσισμούς (27!!!)και "πάμε μπροστά" και χίλια δυό, άσχετα των αμιγώς πολιτικών θέσεών της... (των ποιών?)

Και δεν ξέρω τι είναι ανησυχητικότερο : να κερδίσει ή να χάσει?"...

Επανέλα!
:-)

heinz είπε...

dion. m. said...

Άλλος:

"Μας "μπόλιασαν" όμως με στοιχεία του πολιτισμού τους (δυστυχώς) και της κουζίνας τους (ευτυχώς)..."

Πόσοι ξέρουμε ότι το 1918 (και πριν) υπήρχε στην Κωνσταντινούπολη μεγάλο κίνημα διανοουμένων που ενστερνιζόταν τις προοδευτικές ιδέες (για Τούρκους λέω ε!!) της εποχής, υπήρχαν λέσχες διανόησης και πολύ προχωρημένες απόψεις για μια ελεύθερη (έως ελευθεριακή) κοινωνία μετά την κατάρρευση του Χαμιτισμού?? Και λέμε πολύ προοδευτικές, και για τα τότε ευρωπαϊκά δεδομένα.
Ε, ρε, στερεότυπα!!!!

Πόσοι δηλαδή, απ' όσους (προοδευτικούς my ass) κλαίγονται για την "ευκαιρία που έχασε η Ελλάδα λόγω Οθωμανικής κατοχής - κουραφέξαλα), γνωρίζουν ότι η ευκαιρία δεν χάθηκε, αλλά έκατσε στην Κωνσταντινούπολη, μια και η Αθήνα ήταν (τον 17ο αιώνα) ένα τίποτα? Κι ότι η ευκαιρία χάθηκε όταν οι διανοούμενοι συνετρίβησαν, σε πρώτη φάση ανάμεσα στις ελληνικές και τις κεμαλικές δυνάμεις, και στη συνέχεια από τον ίδιο τον Μουσταφά Κεμάλ, που έστησε ένα παράλληλο του σταλινικού καθεστώς??

Πόσοι ξέρουμε ότι "Τούρκος" δεν σημαίνει τίποτα κι ότι δημιουργήθηκε με μια πρωτοφανή (με την εξαίρεση της Αργεντινής) πατέντα: την ίδρυση του έθνους από το κράτος.

glenn είπε...

@Άφρω: Μ' έπιασες, και ξηγιέσαι και καλά...

Dion.M. είπε...

Ergotelina said:

@Dion.M..Δεχεσαι ευμενως την πικαντικη κουζινα..και αρνεισαι την λαγνα Μουσικη?..

Aναγνωρίζω ότι υπάρχει αντίφαση, αλλά αν το δούμε πιο προσεκτικά η σωστή λάγνα μουσική απαιτεί τεχνική και προσόντα, ενώ το τσιφτετέλι, όπως χορεύεται από τους συνέλληνες... δεν επιδέχεται κριτική!...Πρόκειται για χυδαίο και θλεβερό θέαμα..

Πάντως είμαι Επτανήσιος).

Vrennus said:
Πολλοί Έλληνες έγιναν Τούρκοι Dion.m; Πώς γίνεται αυτό; Να γίνουν από χριστιανοί, μουσουλμάνοι μάλιστα, αλλά από Έλληνες, Τούρκοι;

Πράγματι δεν ήμουν ακριβολόγος. Το σωστό είναι εξισλαμίζοντο. Από εκεί και πέρα όσοι εξισλαμίζοντο γινόταν Οθωμανοί υπήκοοι. Οπως έχουμε πεί οι Οθωμανοί ποτέ δεν είχαν φυλετικές διακρίσεις. Αν δεχόσουν την θρησκεία τους σε εδέχοντο σαν ομοεθνή τους.

Unknown είπε...

Όχι και πρωτοφανής πατέντα η ίδρυση έθνους από το κράτος κε heinz μας, τουλάχιστον όλα τα βαλκανικά κράτη (της Ελλάδος πρώτης διδάξασας) τι είναι; Εθνογέννεση που οδήγησε σε εθνικά κράτη συνέβη μόνο στην κεντροδυτική Ευρώπη κατά τον ύστερο μεσαίωνα - αναγέννηση, όλα τα κρατικά μορφώματα που δημιουργήθηκαν μετά απέχουν πολύ από αυτό το "πρότυπο".

heinz είπε...

Οι Έλληνες που τούρκεψαν.

Άλλος μύθαρος!!!

Οι γενίτσαροι, ήταν η σιδηρά χειρ της Ulema (ισλαμικό δικαστήριο) που ήταν η βασική πολτική δύναμη της Οθωμ. αυτοκρατορίας.
Από τα μέσα του 16ου αι. μια σειρά νέοι, πήγαιναν εθελοντικά και διαγκωνίζονταν να καταταγούν στους γενιτσάρους γιατί πέρνανε σταθερό μισθό, με pay-book να 'ούμε (κυριολεκτώ) και βγάζανε και καταστάσεις πληρωμής στα σόγια τους. Ένας υπηρετούσε πέντε πληρώνονταν!!!
Ανεβοκατεβάζανε τους σουλτάνους όποτε του ερχότανε (δηλ. όταν τα λέγαν οι θρησκευτικοί ηγέτες).

Αυτό δεν είχε να κάνει με εθνότητες κλπ. Η Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν πολυεθνική και αρκετά πιο ανεκτική από όλες τις αντίσοτιχες μεσαιωνικές. Ήτανε κλασικό βόλεμα στο Δημόσιο, και μάλιστα, με τα όπλα για να μη σε ξεβολέψουν.

Όταν έγινε η ελληνική επανάσταση, οι χρονικογράφοι λένε ότι κάπου 25.000 γενίτσαροι από το σύνταγμα της Κων/πολης παρέλασαν, πριν πανε στη μάχη.
Ένας άτιμος χρονικογράφος, πήγε μετά καρφί στις πύλες και υπολόγισε πόσοι ξεκίνησαν τελικά για Ελλάδα: 6.000. Οι άλλοι τη ξανάπεσαν στις σκηνές (αφού ο μισθός έπεφτε, τι μου θυμίζει....).

Αυτό ήταν οι γενίτσαροι.

Μην πω τώρα, ότι (και) Τούρκοι αμύνονταν στην πολιορκία του 1453 κι επίσης (και) Έλληνες ήταν μεταξύ των πολιορκητών...

#$#@!! τη μυθολογία μου!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Από τότε όι Έλληνες έψαχναν για θέση στο δημόσιο :-Ρ

Aphrodite είπε...

@harry,

(...σστ, καρφώνεσαι... θα με δείρει ο αστρονάυτης μου! Θ αμε δέσει χειροποδαρα ΄να πετάξω μόνη μου στην επόμενη φορα΄κι εκείνος θα διασκεδάζει με modus blogaris!...)

ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕΓΑΛΕ, ΕΓΡΑΨΕΣ!!!

(θενξ, χαλάλι οι επιγονατίδες!!!)

andy dufresne είπε...

Από τη συνέντευξη του ΝΔ περί ρατσισμού στο περιοδικό "Πιπεριά" Φλώρινας.

...όλοι γεννιόμαστε ρατσιστές – δηλαδή φοβισμένοι, δύσπιστοι προς τον ξένο, τον διαφορετικό. Γι αυτό και η φράση «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές» είναι ρατσιστική. Θεωρεί ότι οι Έλληνες είναι καλύτεροι από τους άλλους λαούς. Όμως όλοι κρύβουμε μέσα μας ένα ρατσιστή και μόνον η σωστή παιδεία και η ορθός λόγος μας βοηθάνε να τον εξουδετερώσουμε. Κι αυτό χρειάζεται σχεδόν καθημερινή προσπάθεια.

Ο ρατσισμός πηγάζει από την βαθύτερη φύση μας αλλά ενισχύεται και αυξάνει με την ανασφάλεια...

...

Δεν αρκεί (οι πνευματικοί άνθρωποι) να βγαίνουν και να καταδικάζουν τα φαινόμενα και τις εκδηλώσεις της ρατσιστικής νοοτροπίας. Αυτό δεν έχει καμία επίδραση – συνήθως απλώς εξαγριώνει τους ρατσιστές. Πρέπει να βοηθήσουν στο να εξαλειφθούν οι αιτίες του ρατσισμού. Να αλλάξει ριζικά η παιδεία μας, τα βιβλία της ιστορίας, οι αντιλήψεις των ίδιων των δασκάλων (σύμφωνα με τις έρευνες, σε πολλά σημεία είναι πιο ξενόφοβοι από τους μαθητές τους). Πρέπει να σκάψουμε πιο βαθιά για να φτάσουμε στις ρίζες του κακού. Όπως είπαμε, η καταπολέμηση του ρατσισμού είναι μία συνεχής και καθημερινή άσκηση ανθρωπιάς και ορθοφροσύνης.



Θεωρώ ότι το θέμα του εθνικού ρατσισμού είναι "εύκολο", όλες οι σοβαρές απόψεις συγκλίνουν.

Με απασχολεί περισσότερο ο κοινωνικός ρατσισμός της καθημερινότητάς μας, αυτός που ελλοχεύει ύπουλα στην κάθε γωνία.

Και το θέμα δεν είναι τι λέει ο καθένας, αλλά τι κάνει στη ζωή του.

Ξεκινάω θεωρώντας ότι όλοι είμαστε ρατσιστές, άλλος λίγο, άλλος πολύ, πρώτος εγώ.

Συνεχίζω προσπαθώντας να αποβάλλω το ρατσιστή από μέσα μου με οδηγούς τον σεβασμό του άλλου, την προσπάθεια για κατανόηση του διαφορετικού και το σεβασμό στην αυτοδιάθεση.

Η ζωή όμως είναι δύσκολη.

Σε μια πρόσφατη στροφή της, αγαπημένο μου πρόσωπο συνδέθηκε με άνθρωπο που δεν μου άρεσε καθόλου (ήταν χαζός, συνομωσιολόγος και δογματικός και οι χαζοί μου βγάζουν ρατσισμό), στεναχωρήθηκα, βασανίστηκα, αλλά κατάφερα να αποδεχθώ την επιλογή του αγαπημένου μου προσώπου, να συμφιλιωθώ με την ιδέα και στο τέλος να γίνω υπερασπιστής της σχέσης σε τρίτους.

Δύσκολο, επίπονο αλλά στο τέλος λυτρωτικό.

Αντί να κοκορομαχούμε, θα πρότεινα να ψάχνουμε ο καθένας βαθιά μέσα του την κάθε μέρα, να ξεριζώσει τους δικούς του ρατσισμούς.

Για όλα τα άλλα, κρατάω πολύ μικρό καλάθι...


Για όσους ενδιαφέρονται ολόκληρη η συνέντευξη του ΝΔ ΕΔΩ

heinz είπε...

Και να ρίξω και την ρατσιστική μου κατακλείδα (αν και γεγονός):

Οι γενίτσαροι είπαμε ήτανε κλασικοί (ένοπλοι) δημόσιοι υπάλληλοι. Ο κύριος όγκος του βοηθητικού προσωπικού στα συντάγματα των γενιτσάρων, απαρτίζετο από αλβανούς...

Δημόσιοι υπάλληλοι, με βοηθούς Αλβανούς, τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...

Unknown είπε...

Heinz, χωρίς μυθολογία - με την καλή έννοια - δεν υπάρχει εθνική συνείδηση. Οι Αρχαίοι Έλληνες πχ. αναγνώριζαν την ελληνικότητά τους μέσα από τους κοινούς μύθους (Ομηρικά έπη κλπ.) Το πρόβλημα με μας τους Νεοέλληνες - αλλά και με όλους τους γείτονές μας - είναι ότι αντί για εθνικούς μύθους έχουμε παραμύθια του κερατά.

Αντιφωνητής είπε...

heinz said:
"Πόσοι ξέρουμε ότι "Τούρκος" δεν σημαίνει τίποτα..."

1) Ετυμολογικά η λέξη "Τούρκος" χρησημοποιήθηκε από τον καιρό της τρίτης σταυροφορίας άρα δεν είναι πρόσφατη.
2) Μπορεί η ρίζα της να παραμένει άγνωστη αλλά η σημασία της έχει συνδεθεί με την περσική λέξη που σημαίνει "όμορφος νέος," "βάρβαρος" και "ληστής."

Δεν έχω καταλάβει όμως ποια η ουσία της δήλωσης σου. Οτι δηλαδή "Τούρκος" δεν σημαίνει τίποτα....

Dion.M. είπε...

@Heinz: (post 5.33.μ.)
Το συγκεκριμμένο post αφορά σε ερώτηση της Anula και αναφέρεται στην περίοδο της Τουρκοκρατίας ενώ εσύ αναφέρεσαι σε χρόνο 400-100 χρόνια μετά.

Τα θέματα που θέτεις είναι μεγάλα και συζητήσιμα αλλά δεν είναι του παρόντος.

Προσωπικά συμφωνώ μόνο με την τελευταία σου παράγραφο.

Ecumene είπε...

1.@Dion.mΜηπως σου αρεσει ομως ο χορος της κοιλιας;
2.@Heinz Forster..για τους Νεοτουρκους και τους Οθωμανιστες λες;
3.Που ειναι ο Γατος;κατεβηκε Κρητη?..
Μερα που διαλεξε να βαλει την Καραχασαν..για γουρι το κανε!..

paragrafos είπε...

Ευφυούς στιχοπλόκου εγκώμιον:


Μέγας είστε Harry μας
και θαυμαστά τα έργα σας!




Με πολλή-πολλή αγάπη

Παράγραφος

heinz είπε...

@Dion m.

Να σου βάλω και βιβλιογραφία, να τη δεις, να συμφωνήσεις και στ' άλλα.

Τούρκος: δεν είναι εθνοτικός προσδιορισμός, εμαφανίζεται σαν τέτοιος από λίγο μετά το Tanzimat Αλλά κατοχυρώνεται δι επιβολής, από το 1918 και πέρα.

Εξ ου και η φοβερή (παρα)μυθολογία του τουρκικού κράτους, για την γλώσσα-ήλιος, το μυθικό τουράν, "όλοι προέρχοινται από τους Τούρκους που ήατν η πρώτη φυλή" κλπ.

Εσχάτως, Τουρκοι πανεπιστημικαοί, για να αποφύγουν το ρεζιλίκι στον διεθνή στίβο, έκοψαν λάσπη από αυτές τις ηλίθιες κεμαλικές κατασκευές.

Dion.M. είπε...

Heinz: Μην είμαστε αφελεις! Δεν έγινε εξισλαμισμός μόνο με τους γενιτσάρους. Υπήρχαν φοροαπαλαγές από το χαράτσι και πολλά άλλα προνόμια για τους μωαμεθανούς. Κάποτε ήταν τόσο πολλές οι "υποψήφιοι" για εξισλαμισμό που απαγορεύτηκαν προσωρινά με φιρμάνι για να μην μειωθούν τα έσοδα από φόρους της Αυτοκρατορίας!...

Yannis H είπε...

Heinz, φαίνεσαι κατά κάποιο τρόπο γνώστης του θέματος ή, ότι έχεις ασχοληθεί. Αλλά αισθητικά πρώτα απ’ όλα, αυτή η στάση του στιλ ‘βλάκες δεν ξέρετε τι λέτε’ μου τη σπάει.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει συζήτηση μαζί σου έτσι, και να το θέλει.

Πες μας ποιο είναι το point σου να το δούμε. Χωρίς κοσμητικά και &@#&*#$& και τα τοιαύτα.

Και τον εαυτό σου θα βοηθήσεις. Εκτός κι αν δεν γράφεις για να διαβάσεις αλλά μόνο για να (την) πεις.

Ρεμάλι είπε...

Αν μου επιτρέπετε μια παρέμβαση …
Η καταγωγή αυτού του Τουρκικού λαού βρίσκεται στους Σελτζούκους Τούρκους που κατοικούσαν στα βάθη της Ασίας. Όταν μετατοπίστηκαν προς τα παράλια κατοίκησαν στη περιοχή της σημερινής Τουρκίας. Η ίδρυση του Κεμαλικού κράτους όμως υποβοηθήθηκε από την οικονομική δυσχέρεια στην οποία είχαν περιέλθει οι υπόδουλοι των αγάδων και πασάδων των γνωστών Οθωμανών.
Η λέξη Τούρκος μέχρι τα χρόνια του Κεμάλ ερμηνευόταν σαν μια βρισιά. Ο Κεμάλ ήταν εκείνος που υποχρέωσε τους πάντες να γράφουν «Τι ωραίο να είσαι Τούρκος»

Dion.M. είπε...

Ergotelina said:.@Dion.mΜηπως σου αρεσει ομως ο χορος της κοιλιας;


Κανείς δεν λέει όχι στον χορό της κοιλιάς. Να τον χορεύει όμως όμορφη χορεύτρια όχι να τον χορεύω ...εγώ στα τραπέζια...

heinz είπε...

@dion m.
"Υπήρχαν φοροαπαλαγές από το χαράτσι "

Σωπάάάάτε καλέ...

Χαράτσι πλήρωναν οι χριστιανοί.
Οι μουσουλμάνοι πλήρωναν άλλο φόρο για την ενίσχυση των φτωχών κλπ. κλπ.

Ό,τι πάρετε, χριστιανοί-μουσουλμάνοι 10%.]

Καλά για βλάκες τους περάσατε τους Οθωμανούς εφοριακούς;

;-)

a-z είπε...

Antiphonist said...
>ρατσισμός υπάρχει βέβαια στην >Ελλάδα αλλά το μεγάλο πρόβλημα >είναι η ξενοφοβία (ίσως σ' αυτή >την διαφορά ν' αναφερόταν ο φίλος >σου)

Ρατσισμός και ξενοφοβία είναι δυο όψεις το ιδίου προβλήματος.

Απολλύων said...
> Τραγικό επιχείρημα, για να μην
> εκφραστώ πιο ελεύθερα.
> Όταν θα μπορέσουν οι Ιάπωνες να > παρελάσουν στη Σανκγάϊ και την
> Ναντσίνκ...
> Όταν θα μπορέσουν οι Γερμανοί να > παρελάσουν μπροστά από την Αψίδα > του Θριάμβου στο Παρίσι...

Εκφράσου ελεύθερα :)
Θα έλεγα ότι τα δικό σου επιχείρημα είναι μεν λογικοφανές αλλά μάλλον κοντόφθαλμο (και τραβηγμένο από τα μαλλιά).
Μιάς και είσαι στο Λονδίνο πες μας αν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα από τις εορταστικές εκδηλώσεις των Αμερικανών της 4 Ιουλίου για την ανεξαρτησία της Αμερικής που γίνονται κάθε χρόνο στο Λονδίνο! Επίσης σκέψου υπάρχει κάτι μεμπτό στην δημιουργία συλλόγου Λαρισσαίων στο Βόλο? :)

Ecumene είπε...

@Heinz,oλα καλα αλλα σε λιγο θα συγκρινεις την Gunesh Dili Theorisi με τη Θεια καταγωγη της Ελληνικης Γλωσσης που διδασκεται στα καναλια του Τζαφερη..ολα και ολα!..Μιλαμε την γλωσσα των Θεων!!!

Ecumene είπε...

cocteau_twin..Πάντως κ. Δήμου, αν ήμουν στη θέση σας και διάβαζα τα σχόλια των διάφορων επισκεπτών στο blog θα με έπιανε απελπισία. Τζάμπα μαλλιάζει η γλώσσα σας τόσα χρόνια...
Αποκαλυψε ενα προοδευτικο- Φασιστα!..ας μην παιζουμε light game..

Yannis H είπε...

Έλα βρε Harry, κανείς δεν λέει ότι οι Έλληνες (ή Ρωμιοί ή Γραικοί ή όπως αλλιώς θέλεις πες τους) έκαναν εγκλήματα. Υπάρχει λαός που να μην έκανε;

Και η κυρία από τη Σμύρνη που είναι συγγραφέας και υπέργηρη (μου διαφεύγει το όνομά της) τα ίδια λέει.

Άλλο αυτό, άλλο ο Νακρατζάς. Αυτός πάει στην άλλη άκρη, θυμίζει λίγο το "τώρα που βρήκαμε παπά..."

glenn είπε...

@harry: Πάντως συνθέτεις ωραία! Ως γνήσιος παραδοσιακός Έλλην. Σε φαντάζομαι με την άσπρη τη φουστανέλα σου, με το μουστάκι σου το τσιγκελωτό, τη γκλίτσα και τα τσαρούχια να τα τραγουδάς σε μια ραχούλα προσμένοντας τη λευτεριά. Αν δεν τόχεις καταλάβει, είσαι "ραγιάς" απ' την ανάποδη. Έλληνας θα πει αιώνιος επαναστάτης ακόμη και ενάντια στην ίδια του τη φυλή.

Yannis H είπε...

"έκαναν εγκλήματα": να διαβαστεί: "δεν έκαναν εγκλήαματα".

Πάντως τα ποιήματα του Harry είναι α-παι-χτα!

(αρχίζει ελληνική λέξη από χτ... ναι, αρχίζει. Καλός συλλαβισμός)

Αντιφωνητής είπε...

glenn: "Έλληνας θα πει αιώνιος επαναστάτης"

δεδομένου του φραπέ...

απ' τις πολλές επαναστάσεις ξεχάσαμε ν' αλλάξουμε λάβαρα...

heinz είπε...

@yannis h.

Με συγχωρείτε αν το πήρατε έτσι.
Ο θυμός μου αφορά όλη τη "προοδευτική διανόηση", που αντί να πει αλήθειες, χορεύει τσάμικο σνομπάροντας τον λαό, ενώ ο φασισμός φουντώνει.

Το είπα κι άλλοτε: ο φασισμός λέει κυρίως αλήθειες και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν. Στην Ελλάδα, αντί οι "προοδευτικοί" να αντιπαραθέσουν τις δικές τους ερμηνείες, αρνούνται τις αλήθειες. Αλλά ο κόσμος δεν είναι βλάκας.
Κι ανάμεσα σε έναν που λέει την αλήθεια, κι έναν που κάνει την πάπια, διαλέγει τον πρώτο. Δυστυχώς, μαζί με τις απόψεις του.

heinz είπε...

harry reloaded said...

"μα η Σμυρνια προικιστηκε με μια ωραια συνηθεια / ( λες να 'ναι μυθος πιο πολυ,παρα να ' ναι αληθεια ? ) ,να λεν' οτι παραδοση εχει στο ικυοπμιστ"

Κι εσύ Βρούτε στη μυθολογία;!!
Άλλος ένας μύθαρος....

;-)

Yannis H είπε...

Heinz, δεν χρειάζεται ο πληθυντικός. Μου αρέσει να διαβάζω κάτι που πάει κόντρα στο ρεύμα, αλλά πολλές φορές ο τρόπος, δηλ. η αισθητική, παίζει ρόλο. Εγώ δεν κατάλαβα ποια είναι η αρχή της σκέψης σου στο συγκεκριμένο θέμα. Αν τη θέσεις (και επιμείνεις) θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε και να συνεχίσουμε.

Σίγουρα συμφωνώ ότι οι φασίστες δεν είναι βλάκες. Και ο ίδιος ο ΝΔ, έχει ένα κείμενο για κάποιον Γερμανό νεοφασίστα καθηγητή που του έδειξε ότι η ηθική (με τη γενική έννοια) δεν αρκεί, χρειάζονται επιχειρήματα.

Από κει και πέρα... εδώ είμαστε.

George είπε...

Το είδα το θέμα από εδώ και το περιμένα να ασχοληθεί ο ΝΔ με κάτι τέτοιο.

Στην ερώτηση με το "γύφτο" δεν θα κρυφτώ πίσω από το δακτυλό μου, θα προκαταβαλλόμουν αρνητικά - το ίδιο αρνητικά όμως και με έναν άνθρωπο της εκκλησίας, έναν αμόρφωτο κτλ. Όχι με την έννοια του σνόμπισμου αλλά στην διαφορά νοοτροπίας.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλω να μην συμμετέχουν (οι όποιοι μου δημιουργούν έναν αρνητισμό) σε κάθε πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα.

Ecumene είπε...

Kανονικα το blog επρεπε να χει ενα μειονοτικο!(οτιδηποτε..εβραιο,πομακο,βαλκανιο,gay,
καθολικο,αμερικανο..)
Υπαρχει κανεις;..αν,ναι,οντως επιασαν τοπο τα γραπτα και τα λογια του Γατου

Y.Γ.η Αεκ μου λενε,μπηκε δυνατα!!θα το παρει το κυπελλακι...

Αρχαίος είπε...

Εγώ δεν είμαι ρατσιστής αυτοί είναι μαύροι !!!
Αυτή τη φράση μου θυμίζει ο Harry. Κατηγορεί όλους τους άλλους για φασίστες επειδή χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους σαν Έλληνα και ταυτόχρονα χαρακτηρίζει όλους τους άλλους Τουρκαλβανούς, Τουρκόσπορους, Αρβανίτες, Βούλγαρους κ.λπ !!! Μάλιστα συμπληρώνει " Μεσα στη ψυχοπαθολογια του γραικου φασιστα/ναζιστη,υπαρχουν 2 βασικα στοιχεια. Πρωτον,ο γραικος θεωρει τον εαυτο του αρχαιο. Δευτερον, αρνειται τη διαφορετικη εθνικοτητα σε αλλους.. Ειναι ενας τρελλος που θελει να τρελλανει & αλλους"
Και όλα αυτά βέβαια επειδή έτσι πιστεύει αυτός (κατά τη δική του άποψη όπως ομολογεί) χωρίς καμία μα καμία απόδειξη, μόνο γιατί έτσι πιστεύει ο ευατούλης του.

Δεν γνωρίζω την έρευνα που αναφέρει ο glenn ότι έρευνες DNA έχουν δείξει τη γενετική μας συγγένεια με τους αρχαίους Έλληνες αλλά λίγο με ενδιαφέρει στην πράξη. Όπως έχει αναφέρει και ο οικοδεσπότης μας σημασία έχει τι είσαι εσύ και όχι τι ήταν κάποιοι άλλοι πρόγονόι σου οι απλοί συμπατριώτες σου. Οι ένδοξοι πρόγονοι δεν εξασφαλίζουν δόξα και στους απογόνους.

Στην εθνικότητα διεθνώς ισχύει η αρχή του αυτοπροσδιορισμού δηλαδή αν οι "Σκοπιανοί" πιστεύουν ότι είναι απόγονοι του Μέγαλέξανδρου και Μακεδόνες κανένας δεν μπορεί να τους πει "όχι δεν είσαστε". Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τους Έλληνες κανένας φασίστας τύπου harry δεν μπορεί να μας χαρακτηρίσει Αλβανούς ή Βούλγαρους αν εμείς δηλώνουμε Έλληνες. Το θέμα είναι και πέρα μη θεωρήσουμε ότι επειδή είμαστε "απόγονοι" του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη θα πρέπει να έχουμε κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση από την διεθνή κοινότητα.
Έτσι λοιπόν harry τον μόνο που μπορείς να προσδιορίσεις είναι ο εαυτός σου. Αν ψάχνεις για φασίστες ρίξε μια ματιά σε ένα καθρέφτη και σταμάτα να μοιράζεις φασιστικούς χαρακτηρισμούς (Να σου θυμίσω την απέχθεια σου στο ΚΚΕ και στις γυναίκες – που όλες θέλουν να παντρευτούν!!!- και όσες έχουν πάνω από τρεις συντρόφους είναι πόρνες!!).
Για την πομάκα υποψήφια του ΠΑΣΟΚ θεωρώ ότι είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση που έπρεπε να την είχαμε κάνει από καιρό. Αν η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της Ελληνίδα είναι πολύ καλό. Εξ ίσου καλό είναι αν πρόσθετε δίπλα "πομακικής καταγωγής". Κακό θα ήταν αν δήλωνε μόνο "πομάκα" ή μόνο "τουρκάλα" αλλά και πάλι είχε δικάιωμα να το κάνει σαν Έλλην πολίτης.

Aphrodite είπε...

(where is the cat?)

heinz είπε...

@yannis h.

Να σου πω τι γίνεται:

- Την εποχή των σφαγών στην Αλγερία, έγραψα άρθρο (σε τοπική εφημερίδα) που έλεγα ότι το τουρκικό ισλαμικό κίνημα, δεν είναι χεζμπολά κι ότι η μόνη ελπίδα για εξευρωπαϊσμό της Τουρκίας είναι εκεί.
Πέσανε να με φάνε οι "προοδευτικοί". Το τι μαλακίες άκουσα δε λέγεται. Μέχρι κι η Ελευθεροτυπία έγραψε τις ειρωνιούλες της.
Μετά δέκα χρόνια αποδείχθηκε ότι είχα δίκιο.
Ο Γιάννης ο Τζαννετάκος, σε αντιπαράθεση για αυτό το θέμα, μου είπε το αμίμητο "είναι θρησκεία με την οποία βρισκόμαστε σε πόλεμο". Αυτό, μόνο έτσι -> #$$%^@!#! μπορώ να το χαρακτηρίσω.
Αλλά τότε ήτανε γοητευμένοι όλοι από την Ciller. Την τύφλα τους....

Άλλο παράδειγμα: ο Δημήτρης ο Τσάτσος, που τον σέβομαι βαθύτατα, μου είπε το εξής:
"Ναι, ωραία, δεν είναι επικίνδυνοι (σ.σ. οι ισλαμιστές). Αλλά, άμα τους βλέπω να γονατίζουν όλοι μαζί...".
Λες και τα σταυροκοπήματα των χριστιανών, είναι κάτι άλλο..

Να σου πω και τώρα τι θα γίνει?
Οι στημένοι Γκρίζοι Λύκοι, που είναι σε κάθε επεισόδιο όχι πάνω από 100, παίζουν παιχνίδι στην πλάτη του Erdogan, για να τον ξεφορτωθεί το κατεστημένο. Οι Ευρωπαίοι θα τσιμπήσουν αμέσως, και θα το δεις. Γιατί οι ισλαμιστές τους κάθονται στο στομάχι.
Αυτό προσπαθούν τουλάχιστον οι κεμαλικοί και αυξάνουν την ένταση.

Εδώ είσαι και δω είμαι και θα τα δεις.
ήδη κάτι παιδάκια της "ελληνοτουρκικής προσέγγισης - πανηγύρια και αγάπες", έχουν αρχίσει και βγάζουν ιερή αγανάκτηση για την "κακομεταχείριση του πατριάρχη". Και έπεται συνέχεια: ο Tayip θα την πληρώσει.

Κι οχι, δεν έχω κρυστάλλινη σφαίρα. Πάνω 20 χρόνια που διαβάζω ότι βλέπω να εκδίδεται περί Τουρκιάς, Οθωμανών κλπ.

Αλλά βαρέθηκα. Στην ανοησία, δε βλέπω διαφορές ανάμεσα στους "προοδευτικούς" και τους "υπερπατριώτες".

glenn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
heinz είπε...

@yannis h.

Και να και η αρχή της σκέψης μου:

"Για να αναλύσεις κάτι, είναι πλεονέκτημα να γνωρίζεις κάτι γι' αυτό" (το credo της οντολογίας)

Και το απευθύνω σε όλους, "προοδευτικούς" και "ελληναράδες"

Ecumene είπε...

@harry reloaded,εδω που τα λεμε αν θελεις καποιος να λεγεται Ελλην Αρχαιος τί σε πειραζει?..για τους ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΟΥΣ τί γνωμη εχεις?..

glenn είπε...

Γειά σου harry παιδαρά
πούχεις ρίμα σαν στρατιά
τους κατατροπώνεις όλους
με δυο στίχους όλους κι όλους

Στου Νικόδημου το μπλογκ
ένα είναι το μπουλντόγκ
κι αν γαυγίζει κι αν αφρίζει
ειν' δικό του μετερίζι

Μην του κάνετε κακό
πείτε του πως τ' αγαπώ
γιατί της γραικιάς η φάρα
θέλει γιώτα χι φανφάρα!

Yannis H είπε...

Αρχαίος και Heinz.

Να απαντήσω πρώτα στον ‘αρχαίο’. Το θέμα (όπως το καταλαβαίνω εγώ) που θίγει ο Harry, δεν είναι η άρνηση του αυτοπροσδιορισμού στους Έλληνες να λέγονται Έλληνες. Είναι η επιστημονική ‘πατίνα’ με την οποία ποτίζουν τον αυτοπροσδιορισμό τους. Λες και βρήκαν την επιστημονική κότα με το χρυσό αυγό και πάνε να βγάλουν από την (ελληνική) μύγα ξύγκι. Αυθόρμητα δεν είμαι υπέρ των ακρότητων. Αλλά με τον Harry έχω διαφορετική διάθεση: σαν να χρειάζεται μια τέτοια ακρότητα σαν τη δική του, μια και η άλλη μεριά είναι πανταχού παρούσα και εξίσου ακραία. Απλώς είναι καθημερινή και δεν την καταλαβαίνουμε πια.

Στον Harry θα επισήμανα ότι οι Μακεδόνες (Σκοπιανοί, Fyromιστές ή όπως αλλιώς να τους πούμε) διαπράττουν το ίδιο ολίσθημα: αν αυτοί νιώθουν απόγονοι των Μακεδόνων και είναι με βάση τον ΟΗΕ, ΟΚ – πώς αρνούνται το ίδιο αίσθημα σε όσους νιώθουν το ίδιο νότια (δηλαδή στην Ελλάδα;) Η θέση του ΟΗΕ για τον αυτοπροσδιορισμό ισχύει μόνο γι’ αυτούς;

Εδώ θα κάνω πάσο γιατί καμιά συνθήκη και καμιά ρήτρα δεν μπορεί να νικήσει τον ανθρώπινο παραλογισμό.

Heinz. Από όσα είπες, κρατάω εντυπώσεις. Πριν πολλά χρόνια, είχα νιώσει ότι αν κάποια δημοκρατική αλλαγή (με βάση το στρατοκρατικό καθεστώς) συμβεί από την Τουρκία, αυτή θα έρθει από κάποιον ισλαμιστή. Γιατί αυτός είναι ΤΟΥΡΚΟΣ και νιώθει την ανελευθερία βαθιά στο πετσί του. Οι θεωρίες καλές, αλλά είναι θεωρίες. Αν δεν τις νιώσεις, μένουν στη δική τους σφαίρα και η καθημερινότητα τρέχει. Ακίομα κι αυτό το διαβόητο ‘πολιτικό Ισλάμ’, μάλλον από την Τουρκία περιμένουμε να προέλθει. Ήρθε ο Ερμπακάν και απήλθε σχεδόν αυθημερόν (και απογοητεύτηκα, ενώ οι ελληνικές εφημερίδες πανηγύριζαν). Και με τον Ερντογάν ένιωσα ότι κάτι καλό πάει να γίνει.

Λες ότι οι Ευρωπαίοι θα τσιμπήσουν. Αναρωτιέμαι (δεν είμαι decision maker) αν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί βλέπουν τα πράγματα όπως τα λες: γιατί, ποιός θα είναι ο εναλλακτικός συνομιλητής τους;

Πηδάω βαθιά λέξω από το αρχικό θέμα (σε ακολουθώ). Και, για να μην παρεξηγηθώ, τον καιρό των εκλογών στην Αλγερία (πάνε χρόνια) θυμάμαι έναν πραγματικά δημοκράτη καθηγητή να λέει μετά την ακύρωση των εκλογών: ‘είχαν πει ότι θα καταργήσουν τις εκλογές εάν νικήσουν. Το δεχόμαστε; Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.’

Και ακόμα να βρω λύση σε αυτό το ερώτημα. Δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα.

Nikos Dimou είπε...

aphrodite said...
(where is the cat?)

Meeeeow!

Εδώ είμαι διαβάζω και μαθαίνω.

(Με λοξό μάτι βλέπω και το ματς).

Και να σκεφτεί κανείς ότι ελέχθη πως αυτό το ποστ δεν μαζεψε αρκετά σχόλια.

Απορώ με το πλήθος των πληροφοριών που συσσωρεύονται. Τόσα χρόνια μελετώ ιστορία - πολλά δεν τα ήξερα.

Ναι, σύμφωνοι, υπάρχουν και πατάτες - αλλά τόσο λίγες σε ποσοστό...

Ecumene είπε...

Αχ τα κερατα μου!!!μας εκαψε ο Κυπραιος!!!..

Ecumene είπε...

Kαι στα λεγα Ντεμη,μωρο μου..ας μας αφηνες να τραγουδησω Εγω η Γουρλου στην εναρξη και οχι να χοροπηδανε οι Κρητικαροι..

Aphrodite είπε...

Αν συνεχίσεις έτσι, θα κάνω και τα δικά σου τα παιδιά, σώνει!

ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ για όλα!

(-DDDDDDDDDDDD!!!

Ecumene είπε...

Tί γουρλου δηλαδη...απ την αρχη της σεζον μας ειχε φλομωσει στις κοκκινες τουαλετες....ειναι και χρονια της Βισση..και ο Ντεμης ο γλύκας..τα ξερε αυτα,ειχε συμβουλευτει Αστρολογο..γι αυτο φωναζε να αλλαξει ο τοπος και ο χρονος διεξαγωγης...εμ,το Πεπρωμενον τρίς φυγείν αδυνατον...

Aphrodite είπε...

Αντε, τελευταίας εσοδείας, για να κλείσουμε το ευχάριστο μουσικό διάλειμμα:

Dick Cheney and George W. Bush were having breakfast at the White House.
The attractive waitress asks Cheney what he would like, and he replies,
"I'd like a bowl of oatmeal and some fruit."

"And what can I get for you, Mr. President?" George W. replies with his trademark wink and slight grin,
"How about a quickie this morning?"

"Why, Mr. President!" the waitress exclaims "How rude! You're starting to
act like Mr. Clinton, and you've only been in your second term of office for a year! ''

As the waitress storms away, Cheney leans over to Bush and whispers...

"It's pronounced 'quiche'."

Pink Panther είπε...

Καλησπερίζω την άψητη λουλουδόσκονη (ωμη-γυρις, ντε).

Ξεσηκώθηκαν τα πληκτρολόγια & γέμισε ο τόπος σχόλια, σε χρόνο dt!!!
Βρε πότε θα προλαβαίνουμε να τα διαβάζουμε;;;

Και μπαμ & μπουμ οι κουμπουριές...
Γι’ αυτό έχει & τόση ζωντάνια κι ενδιαφέρον, το παρόν μπλογκάκιον.

Να μεταφέρω ένα περιστατικό, δείγμα του ρατσισμού μας, της «Ελληνολεβεντιάς» μας, & της θέσης καραμέλα, «οι άλλοι φταίνε για όλα»

Είμαι μ΄ένα γνωστό μου εργολάβο σε μια οικοδομή.
Στην απέναντι οικοδομή, άλλο συνεργείο, ανταγωνιστή του εργολάβου.

«Κοίτα» μου λέει, «γέμισε ο τόπος με κ...Αλβανούς, γι’ αυτό κάνουν σκ...α δουλειές. Είναι χτίσιμο αυτό;»

Το κοιτάω & έχω μείνει κάγκελο. (Έπεται το γιατί).

«Καλά ρε Ηλιά» του λέω,
«από τους 3 μάστορες που έχεις ΚΑΙ οι 3 είναι Αλβανοί κι από τους 6 βοηθούς, οι 5 πάλι είναι Αλβανοί κι ο ΕΝΑΣ Έλληνας!!! Οι δικοί σου δεν κάνουν σκ...α τα χτισίματα;»

«Στους δικούς μου είμαι συνέχεια από πάνω τους...»

«Εντάξει ρε φίλε, αφού δεν τους πας τόσο πολύ, γιατί τους παίρνεις;;;» (επίμονος εγώ)

«Ξέρεις πόσα ζητάνε οι Έλληνες;»

Με τέτοια ατράνταχτα επιχειρήματα, συνεννόηση πατάτα.

Στο ερώτημα του post, «αν θα έδινες την κόρη σου σε Γύφτο», αν & κατά γενική εκτίμηση μόνο ως ρατσιστής δε θα χαρακτηριζόμουν, ομολογώ ότι εμένα προσωπικά δεν θα μου καλοκαθότανε σαν ιδέα. (Και μη πετροβολήσετε οι αντιρατσιστές).
Σιγά μη με ρωτήσει όμως & ζητήσει τη συγκατάθεσή μου, όταν έρθει η ώρα να το κάνει...
Και ΜΑΛΛΟΝ, στο τέλος θα την έκανα γαργάρα.

Keep on, οι «δυνατές πένες», να διαβάζουμε κι εμείς, οι «περαστικοί αναγνώστες».

christina είπε...

Με τη μισή Ευρώπη έχουμε (φυλετικά/θρησκευτικά)προηγούμενα, αλλά μόνο με την Τουρκία ξεθυμαίνουμε. Τρέχει κάτι συγκεκριμένο και πολύ πρόσφατο και το έχασα ή έτσι το βρήκαμε έτσι το λέμε?
Αν η κυρία είναι καλή πολιτικός, όχι μονο τους μουσουλμάνους θα κοιτάξει να πάρει με το μέρος της, αλλά και τις καρέτα καρέτα και τις τσιπούρες, αν της αποφέρουν ψήφους, και καλά θα κάνει. Ρεαλιστικά πράγματα.

Εγώ πάλι, όποιον υποψήφιο δεν τον θέλω, δεν τον ψηφιζω, ασχέτως κόμματος. Οποιος διαφωνει με την υποψηφιοτητα, να μην την στηρίξει. Απλό.

Ecumene είπε...

Tωρα μολις ακουσα στον Αντεννα για τη νεα "μαγκιά" του Ερντογαν...Παει στη Θεσσαλονοκη,στου Κεμαλ το σπιτι,ανοιγει το βιβλιο επισκεπτων,βλεπει αρνητικα γι αυτον σχολια ..και σκιζει τη σελιδα.Μετα διαταζει την αστυνομια να βρουν ποιος το εγραψε..προκειται για ενα 82χρονο παππου κεμαλικων πεποιθησεων,που εγραφε για το κοσμικο κρατος που παει να χαθει κτλ..Ο Υπουργος Δικαιοσυνης απαντα:Αν ειναι ετσι θα ερχεται και ο καθε Κουρδος να γραφει ο,τι θελει στο Μαυσωλειο του Κεμαλ!!...
Μετα τη Διωξη των σκιτσογραφων ο Ταγιπ προχωρα ανενοχλητος..Αυτος ειναι ο Κουμπαρος σου Κυριε Καραμανλη!!...>>>Αληθεια,εκει το Ιντερνετ ειναι ελευθερο?εχουν blogs?

Yannis H είπε...

Ιδεά δεν έχω για το ποδόσφαιρο. Μάλλον κάτι συνέβαινε σήμερα στην Κρήτη. Αυτό το κατάλαβα. Μέχρι εκεί.

Pink Panther είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Pink Panther είπε...

heinz said...
Πόσοι έχουν τον κόπο να διαβάσουν αυτό; (Σύνταγμα Τουρκίας).
Κανένας...
3:04 μμ

Να ρωτούσες ποιός έχει κάνει τον κόπο να ΔΙΑΒΑΣΕΙ το Ελληνικό Σύνταγμα;;;
;)

Ecumene είπε...

Ο Αδερφος μου ειπε οτι στον Ολυμπιακο αγωνιζεται ενας Τουρκος,ο Bulut και σηκωσε το Κυπελλο μεσα στο Παγκρητιο!
ποιος το φανταζοταν αυτο πριν 10 χρονια?..Bulutlardan geldi````

Pink Panther είπε...

Αντιγράφω σχόλιο του Χρήστου Μιχαηλίδη, από τη σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:

ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ Τρεις «σκέψεις» για τους θορυβοποιούς των ημερών περί... ελληνικότητας:

- «Πατριωτισμός είναι η πεποίθηση πως αυτή η χώρα είναι ανώτερη απ' όλες τις άλλες επειδή γεννήθηκες εσύ σ' αυτήν» - Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας, τιμηθείς με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1925 (1856-1950).

- «Οσο πιο μικρός είναι ένας πολιτικός, τόσο περισσότερο αγαπάει τη σημαία» - Kin Hubbard, Αμερικανός γελοιογράφος και δημοσιογράφος (1868-1930).

- «Οποτε κάποιος μιλάει για την αγάπη που έχει στην πατρίδα, είναι ολοφάνερο ότι περιμένει ανταπόδοση γι' αυτό» - Henry Louis Mencken, Αμερικανός δημοσιογράφος, «ελεύθερος, σκεπτόμενος άνθρωπος», όπως περιγράφεται σε μια βιογραφία του και συγγραφέας σατιρικών κειμένων (1880-1956).

heinz είπε...

Nilrem said...

"Είναι εντυπωσιακό πως ακόμα και τα "σκεπτόμενα" άτομα συχνα μπαίνουν σε συζητήσεις και διαφωνίες καθαρά τεχνητες και καθοδηγούμενες! Τι εννοώ:"

Ξέρω γω?? Τι?

Ecumene είπε...

@pagis συμφωνω,αλλο λογια,αλλο reality..το alpha εδειξε Ελληνοτουρκικους Γαμους,σε ενα μαλιστα ο Τουρκος Πατερας ειχε δωσει στα παιδια αρχαιοελληνικα ονοματα,κυριε Harry...το gr.marketing ειναι το ΦΑ'Ι!!μας..αντικειμενικα δηλαδη δεν εχεις και πολλες εναλλακτικες επιλογες..

apousia είπε...

Μπήκα πολύ άκεφα,απλά να διαβάσω σχόλια,και τα είδα όλα!
''Ζωγράφιζε'' η Παράγραφος και η Αφροδίτη,τώρα βλέπω έναν harry,
πραγματικό ποίημα!
Ποτέ δεν πλήττεις στο blog του Ντον...

Nikos Dimou είπε...

Θα μου επιτρέψετε να πενθήσω την ήττα μας.

Εσείς συνεχίστε...

heinz είπε...

Για τους φασίσταρους τα είπα.

Για τους προοδευτίκαρους τώρα, όσους τουλάχιστον λένε ότι η Τουρκία είναι λίγο-πολύ μια δημοκρατία με ιδιαιτερότητες "και τι να κάνουμε, σιγά-σιγά" (ναι υπάρχουν και τέτοιοι...), να μερικά άρθρα από το Τουρκικό σύνταγμα, πριν την (επιβεβλημένη από την Ευρώπη) αναθεώρηση του 2001. Διαβάστε τα, φυλάξτε τα, είναι διαμάντια:

PREAMBLE

* In line with the concept of nationalism outlined and the reforms and principles introduced by the founder of the Republic of Turkey, AtatŸrk, the immortal leader and the unrivaled hero, this Constitution, which affirms the eternal existence of the Turkish nation and motherland and the indivisible unity of the Turkish State, embodies;
* The recognition that no protection shall be afforded to thoughts or opinions contrary to Turkish national interests, the principle of the indivisibility of the existence of Turkey with its State and territory, Turkish historical and moral values or the nationalism, principles, reforms and modernism of AtatŸrk and that, as required by the principle of secularism, ....

ARTICLE 13

* Fundamental rights and freedoms may be restricted by law, in conformity with the letter and spirit of the Constitution, with the aim of safeguarding the indivisible integrity of the State with its territory and nation, national sovereignty, the Republic, national security, public order, general peace, the public interest, public morals and public health, and also for specific reasons set forth in the relevant Articles of the Constitution.

* General and specific grounds for restrictions of fundamental rights and freedoms shall not conflict with the requirements of the democratic order of society and shall not be imposed for any purpose other than those for which they are prescribed. The general grounds for restriction set forth in this article shall apply for all fundamental rights and freedoms.

ARTICLE 15

* In times of war, mobilisation, martial law, or state of emergency, the exercise of fundamental rights and freedoms can be partially or entirely suspended, or measures may be taken, to the extent required by the exigencies of the situation, which derogate the guarantees embodied in the Constitution, provided that obligations under international law are not violated.

ARTICLE 26

* ...... No language prohibited by law shall be used in the expression and dissemination of thought. Any written or printed documents, phonograph records, magnetic or video tapes, and other means of expression used in contravention of this provision shall be seized by a duly issued decision of a judge or, in cases where delay is deemed prejudicial, by the competent authority designated by law.

ARTICLE 28

* The press is free, and shall not be censored. The establishment of a printing house shall not be subject to prior permission or the deposit of a financial guarantee.
* ....Publication shall not be made in any language prohibited by law.

ARTICLE 38

* The Administration shall not impose any sanction resulting in restriction of personal liberty. Exceptions to this provision may be introduced by law regarding the internal order of the Armed Forces.

heinz είπε...

Αυτά για όσους λένε γιατί ούρλιαζαν (κι ουρλιάζουν ακόμη) οι Κούρδοι.

Debby είπε...

Περιμένατε κάτι άλλο κ.Δήμου?

mickey είπε...

Glenn, τώρα που και η Άφρο πήρε αντίστοιχη θέση με μας για τη ...γαργάρα, να δω τι θα πει κι ο γάτος που εσένα σε έθαψε κι εμένα με αγνόησε! Με τον ιδιότυπο "ρατσισμό" που έχει υπέρ των γυναικών θα στοιχημάτιζα πάντως πως τώρα μάλλον θα συμφωνήσει ή θα το ρίξει στις σοφιστείες για να τα μπαλώσει. Ανυπομονώ!

Ιδού η Ρόδος :))

Και για το ματσάκι:

Νίκο, περαστικά!

(όχι δεν είμαι ...γαύρος ;)

Ecumene είπε...

@cocteau_twin μαλλον περασες το blog για καποια ταξη διδασκαλιας,οπου ο Δημου ως καθηγητης θα τραβαει τα μαλλια του απ τη βλακομάρα των εδω μαθητων του....Sαν gay ομως,περιμενα να χεις πιο πολυ Φαντασια!...

heinz είπε...

mickey said...

"Και για το ματσάκι:
Νίκο, περαστικά!
(όχι δεν είμαι ...γαύρος ;)"

Ουστ πόντικα!!!!

(εγώ όμως είμαι χανούμης!!!)

glenn είπε...

@harry 9:09 μμ: Αυτά που λες ισχύουν μόνο για τους Αριστοκρατικούς. Οι Δημοκρατικοί δεν έκαναν τίποτε τέτοιο. Ήταν σαν κι εμάς, κι εμείς σαν κι αυτούς.

christina είπε...

Kai gia na po tin amartia mou, leo pragmata gia ratsismous kai ethni kai tetoia, alla ama arxisoun tipota pyrotexnimata( kai prolavo na apofasiso) tha dialekso tin plevra pou de tha eimai ekeini ti stigmi giati afou tha mas pyrovoloun olous mazi logika tha amynomaste oloi mazi. Thema epiviosis. Ti tha po ego, "syggnomi, alla exoume kati diaforoules stis apopseis, kante ena time out mexri na petaxto stous apenanti pou nai men mas pyrovoloun alla me ekfrazei i stasi tous"?
Den me noiazei ti tha kanei i kyria ypopsifia "an" ginei kanena ntou, akrivos giati oloi aftoi pou exo eklegmenous kai ypopsifious den ksero ti tha kanoun.
To oti vgainei o kathenas kai leei "ego eimai patriotis" de simainei oti tha to apodeiksei ki olas an xreiastei.

glenn είπε...

Έκανες πάντως δύο φιλότιμες προσπάθειες μυ. Σ' ευχαριστώ. Οι άλλοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Ecumene είπε...

cocteau_twin,σωστα τα λες..και αν ησουν και Αντιρατσιστης θα σουν πιο ανεκτικος στις Διαφορετικες Αποψεις και στο Διαφορετικο Υφος του καθενος..
(Μεσα σε 400 σχολια,κανουμε και κανενα
break-spam..)

glenn είπε...

Ποιος; 400άρα;

mickey είπε...

Πω πω υψηλή ποίηση. Τύφλα να 'χει ο Ελύτης :PPP

mickey είπε...

Η σημερινή τετρακοσάρα ανήκει στην ...εργοτελίνα!!!

Α, ρε Glenn, o γάτος σε θάβει, ο Andy σου κλεβει τον σεφτέ, η εργοτελίνα την τετρακοσάρα...

Άστο, δεν είναι το post σου αυτό :(

glenn είπε...

Χτες όμως ήταν η μέρα της ενωμένης μπου χα χα ευρώπης. Δεν μπήκε ποστ να ξεράσω όση χολή έχω και δεν έχω. Anyway, τη φυλάω για άλλη φορά...

MainMenu είπε...

xaxaxaxaxaxa :)))))

τόσα γκολ ΝΔ μονο με ποιηση καταπινονται

guerrero762 είπε...

Χαχαχαχα,τι πλακα που εχετε τελικα ελληναραδες και αντι-ελληναραδες.
Σε οποια συζητηση περι εθνικοθρησκευτικορατσιστικων θεματων,βαζετε την κασσετα.
Οι ηρωες του 21,ο Μεγας Αλεξανδρος,οι καλοι μεταναστες,οι κακοι μεταναστες,η μεγαλη ελλαδα,η μικρη ελλαδα,ειμαι απογονος του Λεωνιδα,Μιλτιαδη,Μεγαλου Αλεξανδρου,Καραισκακη,Παυλου Μελα και των εξωγηινων απο τον Σειριο αρα ειμαι περηφανος που ειμαι ελληνας και η ελλαδα να φτασει μεχρι Ινδια,δεν ειμαι ελληνας,δεν υπαρχει ελληνικο εθνος,η φασιστικη ρατσιστικη ελλαδα πρεπει να διαλυθει και να μοιραστει στους νομιμους δικαιουχους.
Οι Τουρκοι πινουν αιμα γκιαουρηδων,οι τουρκοι ειναι τα θυματα των φασιστων ελληνων...
Α ρε νεοελληνικη βλακεια που σας δερνει.
Ρε ποιος γαμει την ιστορια και το τι τους καναμε και τι μας κανανε;
Το οτι εχουμε απλως αλληλοσυγκρουομενα συμφεροντα και οι εξυπνοι γειτονες χρησιμοποιουν την μειονοτητα που ειναι τουρκικη κανεναν δεν του περναει απο το μυαλο;
Ολα εχουν να κανουν με τον γονιδιακο ρατσισμο μας και την γονιδιακη βαρβαροτητα τους;
Δεν πατε καλα...
Οι Τουρκοι εχουν εσωτερικους λογους να διατηρουν την ενταση με αυξομειωσεις αλλα παντα παρουσα και υπαρκτη.
Δεν ειναι κατωτεροι απο εμας,μαλλον εξυπνοτεροι εχουν αποδειχθει.
Αλλα εμεις οι αιωνιοι μαλακες,που απο τζαμπα μαγκες του κωλου,σε "σφαξε με πασα να αγιασω".
Καμμια σοβαροτητα,καμμια σταθεροτητα.
Η θα απαιτουμε να παρουμε την Πολη ή θα απαιτουμε να υψωθει και η ερυθρα σημαια μετα της ημισεληνου στην Ακροπολη.
Καλοι μαλακες ειμαστε ωρε συνελληνες απογονοι ενδοξων προγονων.
Το γεωπολιτικο παιχνιδι λεγεται ελεγχος του Αιγαιου,λεγεται ποιος θα βγαλει φραγκα απο αυτο,και οι γειτονες θελουν απλως ενα piece of pie.
Οποτε ή τους το δινουμε και κανουμε τον μαλακα και ηρεμουμε ολοι ή δεν τους το δινουμε με καμμια virgin mary και εχουμε συνεχως αυτους τους τσαμπουκαδες να εναλλασονται απο Ιμια-style βραδιες σε ανταλλαγες πολιτισμικων προιοντων τυπου ΛΕ-ΠΑ και ζεμπεκιες και κουμπαριες.

Ecumene είπε...

@cocteau_twin..Πριν το Ντεμη και τη Βανδη,ειχα κανει Σχολια για τη γυναικα στο Ισλαμ και θα ταν καλο θεμα σε συναρτηση με το προηγουμενο post..
Μαζι με το δικο μας ρατσισμο,θα συζητουσαμε και τον ρατσισμο των απεναντι..Τι να γινει;να αρχισω να τους λεω ολους τυφλους και χαζους;..
Μα δεν εισαι gay παντως,Αντρας εισαι και το χετε συνηθειο να μενετε full disclosure to the post..και παντα να μας υπενθυμιζετε την ελλειψη συνδυαστικης ικανοτητας που εκ γενετης σας χαρακτηριζει...

glenn είπε...

Είπες querrero: "Το οτι ... οι εξυπνοι γειτονες χρησιμοποιουν την μειονοτητα που ειναι τουρκικη κανεναν δεν του περναει απο το μυαλο;"

Μάλλον δεν το συνηθίζεις να διαβάζεις σχόλια ε;

mickey είπε...

W O W !!!

Μπήκαν και οι ...πολεμικοί αναλυτές στο παιχνίδι τώρα. Απίστευτα σχόλια, κοινωνικά, ιστορικά, εθνολογικά, στρατηγικά και όλα αυτά με αφορμή την ...Καραχασάν!

Σαν πολλή αξία δεν της δώσαμε; Ούτε ο Μαντέλα τέτοια απήχηση βρε παιδιά! Άσε που με τέτοιο όνομα (Καρα-χασάν) δε βλέπω να ...κερδίζει ;)

glenn είπε...

Προφανώς στα αστεία ρε harry. Μα ντίπ γκασμάς είσαι;

mickey είπε...

Προφανώς ήρθε η ώρα των trolls. Να την κάνουμε σιγά σιγά ;)

Aphrodite είπε...

Δον Γάτε,

Γράψατε!
(-DDDD!!

Και με γράμματα και με νότες!
(στην...Τατιάνα τατιανιές?!!!)

Ωραίος ως νέος, αλλιώς ως παλιός (killer combination!)


Στα διαδικαστικά τώρα, εκκρεμεί μια τόοοοση δούλα απαντησούλα, έτσι για το καλό βρε αδερφέ, να πάει το παλιάμπελο...

"Είναι λαϊκίστρια η Καραχασάν ή όχι; Θα απευθυνθεί στο θυμικό του target group της όπως θα της συστήσουν μετά μανίας οι επικοινωνιακοί της σύμβουλοι; Τι διαφορά έχει αυτού του είδους ο λαϊκισμός από αυτόν του Ψωμιάδη, του Καρατζαφέρη και του κάθε φουστανελά; " (@*glenn*, 12:56)

Aπαντήσεις υπήρξαν, πχ kahri (1:36), mickey (1:50) & me-myself & I (5:32). Το κοινό σας όμως ανυπομονεί γιατί μεροληπτείτε (βλ πόντιξ 10:07)..

Το "δια ταύτα" σας λοιπόν?


(φιλάκια & χαδάκια - πουρπουρίσσιμα)

Nikos Dimou είπε...

georgia m. said...

Προτείνω να αλλάξει ο τόνος στο "περίσσεψαν" και να γίνει "περισσέψαν".

Σόρρυ - τυπογραφικό λάθος.

Διορθώνω!

George Bourchas είπε...

Κύριε Δήμου

Δεν «έφτιαξα» ούτε επινόησα ο ίδιος καμία συλλογική οντότητα. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει «κοινωνία» ή έθνος κλπ, υπάρχουν μόνο άτομα.

Αποδέχομαι φυσικά και σέβομαι απολύτως το δικαίωμα των ατόμων να λένε ότι ανήκουν σε έθνη, μειονότητες κλπ. και να «κατασκευάζουν», (επινοούν) αυτοί συλλογικές οντότητες καθώς και το δικαίωμά τους να προσδιορίζονται και να αναγνωρίζονται συλλογικά, δηλαδή ρατσιστικά.

Μετά ταύτα χαίρομαι, που ευθαρσώς δέχεστε, ότι υφίσταται τουρκική και μακεδονική μειονότητα στην ελληνική επικράτεια. Τουλάχιστον ο πληγωμένος εθνορατσισμός σας ως Έλληνος δεν σας εμποδίζει να αναγνωρίζετε και το δικαίωμα εθνορατσισμού άλλων ατόμων!!

glenn είπε...

Μυ@10:56: Συμφωνώ, ήγγικεν η ώρα.

Nikos Dimou είπε...

ΣΤΙΧΟΙ

A la manière de…

Ωφού, κακό που επάθαμε και με τον κύριο Χάρη

Που ξάφνου αποφάσισε σε στίχους να μπλογκάρει.

Και με τα στιχουργήματα γράφει για την Γραικία,

Έτσι που ανακηρύχθηκε πρώτος στην συνοικία.

«Έλληνες δεν υπάρχουνε, το λεω κι επιμένω

Κι αν περισσέψαν μερικοί, τους πάτησε το τραίνο.

Όλοι τους Αλβανογραικοί και Βλαχομακεδόνες

Τουρκόσποροι, πολύσποροι, στριγκές καρακαηδόνες!»

Χάρη καλέ, Χάρη ακριβέ, Χάρη χρυσέ μας Χάρη,

Αυτά τα βαρεθήκαμε – άλλαξε πια τροπάρι!

Aphrodite είπε...

Ευχάριστο μουσικό διάλειμμα:

Κάποτε στην Κρήτη ήταν ένα άτεκνο ζευγάρι (μεγάλη ντροπή, μες τους πολύτεκνους). Το σκέφτηκαν από δω, το σκέφτηκαν από κει, στο τέλος μάζεψε λεφτά όλο το χωριό να πάνε στην Αμερική για τεχνητή γονιμοποίηση. Εκεί, αποφάσισαν και είπαν στους γιατρούς ότι ήθελαν 5 παιδιά, ένα γιατρό (φυσικά), ένα δικηγόρο (φυσικά), ένα μηχανολόγο (φυσικά), ένα δάσκαλο (φυσικά) κι ένα που ήταν σίγουρο, έναν λυράρη, για να τιμήσουν το χωριό που τους βοήθησε..

Ολα ωραία και καλά, 5 στην εμφύτευση, πήγαν πίσω στο χωριό, χαρές και πανηγύρια... Ελα όμως που η εγκυμοσύνη είχε προβλήματα, οπότε ξανα-μανά έρανος, ξανά-μανά Αμερική... Εκεί, μετά τις εξετάσεις, οι γιατροί τους είπαν ότι θα έπρεπε να σταματήσουν την ανάπτυξη των 4, για να μείνει το ένα, καθώς υπήρχε κίνδυνος να πεθάνουν τελικά όλα.

Τι να κανουν, με βαρειά καρδιά, μπαίνουν στο χειρουργείο, κι αρχίζει η επέμβαση. Ρωτούσαν κάθε τρεις και λίγο οι γιατροί «εδώ βλέπουμε τον δικηγόρο & τον δάσκαλο, ποιόν βγάζουμε? Εδώ τον μηχανολόγο και τον γιατρό, ποιόν βγάζουμε? Οι γονείς (φυσικά) συνεχώς έλεγαν να αφήσουν τον γιατρό.

Τελικά έμειναν δύο, ο γιατρός και ο λυράρης, και οι γονείς είπαν να βγει ο λυράρης, τι να κάνουμε, θα καταλάβουν στο χωριό, ντροπή αλλά για ντροπές είμαστε τώρα...

Οι γιατροί δυσκολεύτηκαν, ένα από τα δύο κουνιόταν σαν παλαβό, έκαναν πάντως την τελευταία κίνηση, και στο τέλος ακούστηκε φωνή κρητικού τραγουδιστή:

«Ωωωωχου μωρέ το φάγανεεε, τ’όμορφο γιατρουδά-τσι,
έ-ο έ-ο, τ’όμορφο γιατρουδάαα-τσι!»


Αυτά μου θυμίσατε!

Nikos Dimou είπε...

Aphrodite

Έχω απαντήσει ΔΥΟ φορές στο (ανόητο και ρατσιστικό) ερώτημα του Glenn.

Στις 11.54 και στις 12.29.

Αν δεν διαβάζετε ή δεν καταλαβαίνετε δεν φταίω εγώ.

Διάλογο κωφών θυμίζει το blog.

Βαρέθηκα. Πάω για ύπνο.

Nikos Dimou είπε...

Κι άλλη μία απάντηση στις 8.19 το πρωί.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΡΕΙΣ!

Νισάφι, που λένε και οι γείτονες.

glenn είπε...

Είπες harry: "Για μενα μετραει το σβησμενο"

Καλά ρε, εδώ άλλαξε κόμμεντ για χάρη σου και παραπονιέσαι; Εδώ εμένα με έχει και με σκυλοβρίζει όλη τη μέρα και κιχ δε βγάζω ο φουκαράς...

Ecumene είπε...

@cocteau_twin..
Carrying prose
Broke my real friend
The devil might steady
We wax and we wane
The devil might steady
We wax and wane

Licking alms
The devil might steady
Rattling we'll taste
We wax and we wane
The devil might steady
We wax and wane

Caring is a bury gin shot
The devil might steady
Up 'till the wee wanes
Oh, we laugh in their faces
The devil might steady
We wax and wane...

Yosemite Sam είπε...

Προφανώς ήρθε η ώρα των trolls. Να την κάνουμε σιγά σιγά

Τώρα που ήρθαν τα κορίτσια του fun club (Ο Αντρας που εξέλειψε, δείτε τον ζώα οι υπόλοιποι κλπ), εσύ mickey φεύγεις;

Aphrodite είπε...

Ε, λοιπόν, πόντικα (10:07), σε ρούμπωσε ο Γάτος! Ηδη είχε απαντήσει – τά’χασες στη χλαπαταγή, κι έκανε ένα wrap-up «σας στέλνω αδιάβαστους»!!! (μην ξανακούσω για την ηλικία του, τέτοια αντανακλαστικά ούτε ο Cruise στα 3 Missions!)

Ούτε μερολήπτησε υπέρ των γυναικών, ούτε τίποτε – νέτα-σκέτα απάντηση!

Γάτε μας, κάνατε την κίνηση ματ που στρίμωξε ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ στο προηγούμενο ποστ σας έκραζαν ότι είστε «ρατσιστής» υπέρ των γυναικών! Αψογος! Το δίκιο να λέγεται! Οσο και να μας έχετε αδυναμία, δεν σας εκτροχιάζουμε από την άποψή σας ή την εκφορά της!

Λοιπόν, αφιέρωση το :
«Δεν έχω ξαναδείιιι, πιο όμορφο (γατούλη) ,
Σου βάζω είκοσιιι, με άριστα το δέκααα!»
(το άσμα λέει γαι γυναίκα, αλλά εδω ο πρωταγωνιστής είναι Αντρας & Γάτος, οπότε...).

Από μένα καληνύχτα, πουρπουρίσσιμη καληνύχτα!

(Αρπα την μυ! Δεν τον πιάνεις, ΔΕΝ!)

Aphrodite είπε...

@Yose,

Whassup? Τι θα κάνουμε για σένα απόψε? (θεού θέλοντος και βλόγγερ επιτρέποντος (εμένα αυτή τη στιγμή σέρνεται...)

Τιιιι κατάλαβες απο τον σημερινό διάλογο κουφών?

guerrero762 είπε...

Εκτος απο απαραδεκτο ονομα η καραχασαν εχει και απαραδεκτη φατσα.Κατι αναμεσα σε ποντια νοικοκυρα και συμπλεγματικη μικροαστη δημοσια υπαλληλο.
Κριμα και οι Τουρκαλες ειναι ωραια μωρα,αυτο το μπαζο βρηκε ο Γιωργακης;
Αχ μωρα μου ολα τα εχει αυτο το μπλογκ,μεχρι τρελλες και αλλοπαρμενες που βρηκαν τον χωρο να κανουν outing.Αντε χρυση μου να βρεις καμμια καραγουδα που μου πιασες την κουβεντα με την καθε μουντζα εδω μεσα...
Κατι τεκνα περιμενουμε και εμεις οι τελειωμενες.....
Επισης γλυκα μου μωρα ενδιαφερον θα ειχε η αποκαλυψη των πραγματικων σας ταυτοτητων.
Ειναι απλο,ας αναστειλει επ'αοριστον την λειτουργια του παροντος μπλογκ ο κ.Δημου και θα σας μαθουμε απο τα δελτια ειδησεων.
Καποιο μελαχροινο τεκνο εγραψε για μακεδονικη μειονοτητα εν ελλαδι.
Ε ας κανω και εγω το outing μου η μεγαλοκοπελα.
Το εχω αναφερει δηλαδη αλλα ας το κανω πιο σαφες.Η οικογενεια του πατερα μου ειναι διγλωσση εκ φλωρινης.Μιλανε και "μακεδονικα" και ελληνικα.Ουδεποτε αμφισβητησαν την ελληνικοτητα τους.Οι σλαβοφωνοι slatko decko αυτοπροσδιοριζονται σαν ελληνες,καποιοι σαν μακεδονες και ελαχιστοι κοιτανε κατα βουλγαρια μερια,οπως και ενα μεγαλο μερος των κατοικων της ΠΓΔΜ.
Πιστευω πως πρεπει να τους αναγνωρισουμε ή να τους στειλουμε ομαδικα για ντουζ.
:)))
Με απεραντη αγαπη και ρουφηχτα φιλακια
guerrero.

Ανώνυμος είπε...

εφυγαν οι λεκτορες? μπορω να μπω να γρατζουνισω τα θρανια? εχω και σπρευ για τα καταλληλα βρισιδια στους τοιχους

Yosemite Sam είπε...

Αντε χρυση μου να βρεις καμμια καραγουδα που μου πιασες την κουβεντα με την καθε μουντζα εδω μεσα...
Κατι τεκνα περιμενουμε και εμεις οι τελειωμενες.....


Οι ανήλικοι παρακαλούνται να απελθουν.

Το ζεύγος εισέρχεται στη φάση της ολοκλήρωσης..

Aphrodite είπε...

@guerrero,

ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ OUTING!

Πες ό,τι θες, μα it's bloody unethical to hit below the belt!

Κάνε πλάκα χωρίς να παίζεις βρώμικα...
>:-(

(τελικά εσύ θες τροχονόμο και εκπρόσωπο σε μόνιμη βάση για να μιλάς!)

Αιντε πασσάκα μ'!

Ανώνυμος είπε...

βουβο τρολ ειμαι, ετσι και αλλιως χαμπαρι δε θα παρετε, καντε οτι επιθυμει η τουρκοσπορα καρδια σας, αχ....

προβλεπω 500 ως το πρωι, 800 ως αυριο το μεσημερι, αν το αφησει μεθαυριο θα πιασει το χιλιαρικο

Lorelei Am Rhein είπε...

anulini 'μ, ώστε εδώ τριγυρνάς? Γιαυτό δεν έχεις χρόνο για το blog σου? Καλάαααα...είσαι αχτύπητη όμως! Καλά ξενύχτια, πάω να ποστάρω! :-)

glenn είπε...

@ΝΔ: Σειρά μου τώρα. Δεν απαντήσατε σε τίποτε.

Οι τρεις δήθεν απαντήσεις σας, διατυπώθηκαν έτσι που στρέβλωσαν το ερώτημα. Απαντήσατε σε άλλο ερώτημα. Συν ότι είπατε και το αμίμητο: "ρατσιστικό ερώτημα". Κι εγώ που νόμιζα πως μόνο οι θέσεις (έστω και κρυμμένες) είναι ρατσιστικές. Ερώτημα γνήσιο, ποτέ.

Είπατε: Μπράβο ρατσισμός ... Για έναν άνθρωπο που ΔΕΝ είναι πολιτικός (τώρα ξεκινάει) και δεν τον ξέρουμε, του κολάμε την ρετσινιά. Και ρατσιστικό και ανόητο!

Καμία ρετσινιά δεν κόλλησα σε κανέναν. Ερώτημα έκανα.

Είπατε: αποδίδουμε ιδιότητες σε νέους πολιτικούς χωρίς να τους έχουμε δει.

Δεν απέδωσα καμία ιδιότητα σε κανένα. Ερώτηση έκανα.

Είπατε: Ο άλλος - του Glenn - παραπέμπει στο γνωστό σχήμα:
Όλοι οι Αλβανοί είναι κλέφτες
ο Τάδε είναι Αλβανός
άρα είναι κλέφτης.


Τίποτε τέτοιο δεν είπα. Ούτε παρέπεμψα. Στη φαντασία σας, ίσως.

Ξναδιατυπώνω το τρίτο και κρίσιμο ερώτημα (που δεν περιμένω πλέον να πάρει απάντηση:)

Τι διαφορά έχει ο (πάάάρα πολύ πιθανός) λαϊκισμός της Καραχασάν από αυτόν του Ψωμιάδη, του Καρατζαφέρη και του κάθε φουστανελά;


Απάντηση πλέον, δεν περιμένω. Αλλά σα να μου φαίνεται πως έκοψε η μανέστρα στο ποστ αυτό.

Κακά τα ερωτήματα ε;

cyrus είπε...

@castolidefkis: Ο χάρτης του Πίρι Ρέις δεν απεικονίζει καμιά Ανταρκτική -- την ακτογραμμή της Νότιας Αμερικής απεικονίζει, την οποία έχει στρέψει προς τα δεξιά, κάτι συνηθισμένο στους χάρτες της εποχής. Μην την πατάτε με urban legends και συνωμοσιολογίες επιπέδου φον Νταίνικεν.

Ανώνυμος είπε...

Λουσυ, περιμενω το ποστ σου με αγωνια, τοσα και τοσα ακουσα σημερα, περιμενω την αποψη σου για το θεμα.

Dormammu είπε...

glenn said... Τι διαφορά έχει ο (πάάάρα πολύ πιθανός) λαϊκισμός της Καραχασάν από αυτόν του Ψωμιάδη, του Καρατζαφέρη και του κάθε φουστανελά;

Να μια διαφορά: Τον (ενδεχόμενο)λαϊκισμό της Καραχασάν δεν τον έχουμε δοκιμάσει ακόμα...

glenn είπε...

@ dornamu: επί της ουσίας. Δεν είναι πλάκα τώρα.

Nikos Dimou είπε...

glenn
είσαι ανυπόφορα επίμονος και προκλητικός!

Ρωτάς: "Τι διαφορά έχει ο (πάάάρα πολύ πιθανός) λαϊκισμός της Καραχασάν από αυτόν του Ψωμιάδη, του Καρατζαφέρη και του κάθε φουστανελά;"

Προσπαθείς να συγκρίνεις κάτι που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (ακόμα - και που ίσως να μην υπάρξει ποτέ) με κάτι υπαρκτό.

Σαν να ρωτάω τι διαφορά θα έχουν τα ανύπαρκτα ακόμα έργα ζωγραφικής του νέου ζωγράφου τάδε με αυτά του Δα Βίντσι.

Και προσπαθείς να μας εκβιάσεις σε μία προφητική κρίση.

Άσε ρε φίλε να δούμε τι θα κάνει η γυναίκα και μετά θα μπορούμε να συγκρίνουμε...

guerrero762 είπε...

Καλε ποιο ζευγος;
Ποιος ειναι το ετερον μου half και δεν το ξερω;
@γαυριλος
Αντε χρυση μου κ'εσυ να ψωνιστεις που το εκανες εδω μεσα εκπομπη του Τσουκαλα.Οι μακεδονες εχουν ομαδα:Την Βαρνταρ,εκτος εαν υπονοεις τον Παοκ,οποτε αγαπη μου να θυμηθω κατι χαμουτζιδικες φατσες ισοπεδωμενες απο τουβλα και λοιπα οικοδομικα υλικα.
Αχ εισαι πολλυ low class και βρωμας τζατζικι,τζασε και ουστ
Τροχονομο;
Προτιμω Στρατονομο...

mickey είπε...

444!

Ανώνυμος είπε...

μιας και παραγνωστιστηκαμε, αδρατω της ευκαιριας να σας προσκαλεσω στο μπλογκ μου με τιτλο webcameranna.blogspot.com

(ειμαστε σιγουρες οτι λειπει ο σοφός των Γάτων?)

λοιπες διαφημισεις θα ακολουθησουν εντός της ώρας

Yosemite Sam είπε...

Τι θα κάνουμε για σένα απόψε?

Απόψε θα πάρεις τα ηρεμιστικά σου και θα πάς για νάνι.

Ονειρα γλυκά!

mickey είπε...

Glenn, έχεις απόλυτο δίκιο ως προς τις δήθεν απαντήσεις του γάτου. Είχε απαντήσει σε διαφορετικό «ερώτημα». Κι η Θεά, μη βρει ευκαιρία! Για το χουρχούρισμα του γερο-γάτου και μόνο, τεμενάδες κάνει. Στροφή 180 μοιρών!

Απλά τα πράγματα. Στο blog παίζεται καθαρό παιχνίδι εντυπώσεων. Κολλάμε σε λέξεις και χάνουμε την ουσία. Από χαρακτηρισμούς και ad hominem άλλο τίποτα! Επί της ουσίας ...τουμπεκί ;)

Πάντως το σχόλιό του στις 12:28πμ συνιστά μια απάντηση - επιτέλους!

Lorelei Am Rhein είπε...

@anulini'μ, είπες: τοσα και τοσα ακουσα σημερα, περιμενω την αποψη σου για το θεμα.

Τι άκουσες και για ποιό θέμα ακριβώς?
Μόλις τώρα πέρασα και από τον path...άστα, ύπνος βαθύς...καλά εμάς μάς έμεινε η αχτύπητη γνώση της html!
Ματαξαναπάω :-) για το επόμενο ποστ.
C ya!

Ανώνυμος είπε...

lucyluce said...
anulini 'μ, ώστε εδώ τριγυρνάς? Γιαυτό δεν έχεις χρόνο για το blog σου? Καλάαααα...είσαι αχτύπητη όμως! Καλά ξενύχτια, πάω να ποστάρω! :-)

Η Λουσυ τελικα προτιμησε το μπλογκ μου για να κανει σχολιο. (για να μην αναρωτιεστε τι εγινε)

Ανώνυμος είπε...

@Λουσυ

για την Κυρια Καραχασάν λεω, οποιος μπαινει εδω μεσα παθαινει βαρηκοια ή μου φαινεται?

Αντιφωνητής είπε...

@glenn

Επαναλαμβανόμαστε γιατί δεν διαβαζόμαστε...

1) Δεν ξέρουμε την Καραχασάν και δεδομένου του ότι αποτελεί "εξέρεση" στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, δεν μπορούμε να κρίνουμε τίποτα ούτε πάάάάρα πολύ ούτε λίγο

2) Πιο σημαντικές είναι η αντιδράσεις που προκάλεσε η υποψηφιότητά της και όχι η πολιτική της ιδεολογία. Ολη αυτή η φασαρία γιατί λέγετε Καραχασάν και είναι Μουσουλμάνα.-

Κι αυτή είναι η ουσία του άρθρου που (δεν) σχολιάζουμε.

Aphrodite είπε...

@mickey, 12:50,

Μπήκα στη μέση (μια που επρόκειτο για ερώτημα του *glenn*) και του υπενθύμισα (του Δον) το θέμα.

Με την πρώτη του απάντηση σε μένα (με τόνο "δε μας παρατάς κι εσύ ρε Α.") και είπε πότε ήδη απήντησε και έδειξε μ'αυτό ότι δεν τρώγεται από "ιδιότυπο ρατσισμό" για τα θηλυκά. Αρα, ρούμπος (=> μπορώ να τριφτώ με ουρά-κεραία & να πουρπουρίσω ανενόχλητη).

Στις 12:28 ήρθε και πιο πλήρης απάντηση. Ορίστε!

Εμένα λοιπόν γιατί μου λες για στροφή 180 μοιρών?

Ρώτησες, απήντησε, τελεία.
Πουρ-πουρ is in order!

Ρε μανία...

Αντε, για να μην σ'αφήσω έτσι όμως, σου αφιερώνω ένα τραγούδι του Ρέμου που άκουγα σήμερα (τον οποίον θεωρώ μεγάλη μπασκλασαρία, αλλά το άσμα κααλό), ένα που λέει "μείνε λίγο στη γραμμή"... Ταιριάζει στην ψύχωση που έχεις & έχουμε όλοι μας με το μπλογκ ...

(Από κει που το μπλογκ ήταν μια φάση κουκουρούκου και η καθημερινότητά μου, the real thing, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, το μπλογκ έχει αρχίσει να μου φαίνεται πολύ real & η ζωή μου εντελώς, μα εντελώς κουκουρούκου!

Πρέπει να κοιμηθώ!
(με κόρες με βρογχίτιδα? Αδύνατον!!!)

Πάω πάντως να συνεχίσω την προσπάθεια...

Καλήνύχτα ποντικομικρούλη, καληνύχτα παιδιά... μικρά & μεγάλα...

(ουπς, γάτε, ξεσκεπάστηκες, κάτσε λίγο, τις κουβέρτες, ... Σμουτς!)

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

όταν
η δεσποινίς
επικάθεται
του βράχου
είναι
ο βράχος
ιερός
και ο τράγος της
κατσικοπόδαρος
και εξακολουθεί
ο άνεμος να φυσά
να διώχνει την αηδία
από το ποίημα
μακριά

και ηχούν
τα σκατά τους
οι καταρράκτες
κάτωθι
επειδής
πάλι
αγαπάει
η δεσποινίς
την κυβερνητική
και είναι ο βράχος της
ιερός
υγρός
σαθρός

στα περίχωρα
ονομάζουν
καταπακτή
τη δεσποινίς
- κρυψώνα
ιερή
πάλι
που εντοιχίζουν
μελομακάρονα
οι αήττητοι –

και
ιδού
τώρα
πάλι
η δεσποινίς
σκύφτουσα
επί του ψυγείου
των παγωτών
αναμαλλιάζουσα
τα εντός
της καταψύξεως
καταψυγμένα
σκατά

χωρίς ποδηλάτες
κάτω από την άγαρμπη
την άβυσσο
του μετανάστη
που ετύγχανε
μπαμπάς
προτού
της
πτώσεως
την προπατορική
άλλωστε
μεταμόσχευση

Κώστας
Τριπολίτης

Nikos Dimou είπε...

Καλημέρα!

Ανέβασα νέο post.

Θα παίξετε;

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο έχουν καταδικάσει τη βάρβαρη δολοφονία ενός 14χρονου αγοριού στο Ιράκ, το οποίο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυροβολήθηκε μπροστά στο σπίτι του από την ιρακινή αστυνομία επειδή είχε διαπράξει το έγκλημα... της ομοφυλοφιλίας!

Ο Αμέντ Χαλίλ πυροβολήθηκε εξ επαφής από άνδρες που φορούσαν αστυνομικές στολές, οι οποίοι τον σταμάτησαν την ώρα που εκείνος βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού του στην περιοχή αλ Ντούρα της Βαγδάτης.

Ομάδες για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει για αύξηση των εκτελέσεων ομοφυλοφίλων από τις ιρακινές κρατικές αρχές ασφαλείας και από θρησκευτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις, ύστερα από φετφά εναντίον των ομοφυλοφίλων που εξέδωσε ο κορυφαίος σιίτης θρησκευτικός ηγέτης, ο Μέγας Αγιατολάχ Αλί αλ-Σιστάνι. Στην ιστοσελίδα του, ο Σιστάνι απευθύνει έκκληση για την εκτέλεση των ομοφυλοφίλων «με τον χειρότερο, πιο άγριο τρόπο».

«Ιερή εντολή»

Ο Αλί Χίλι, συντονιστής μιας οργάνωσης εξόριστων Ιρακινών ομοφυλοφίλων οι οποίοι παρακολουθούν τις επιθέσεις κατά των ομοφυλοφίλων που γίνονται μέσα στο Ιράκ, αναφέρει πως ο φετφάς έχει πυροδοτήσει ένα «κυνήγι μαγισσών ομοφυλόφιλων Ιρακινών, ανδρών και γυναικών, στο οποίο περιλαμβάνονται άγριοι ξυλοδαρμοί, απαγωγές και εκτελέσεις», όπως είπε ο ίδιος. «Ο μικρός Αχμέντ ήταν θύμα της φτώχειας», δήλωσε. «Εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες, προφανώς από ακραία στοιχεία που έχουν υπεισέλθει στις κρατικές δυνάμεις ασφαλείας».

Ο νεαρός αδικοχαμένος ιρακινός πιστεύεται πως έκανε σεξ με άνδρες για να μπορέσει να βγάλει χρήματα για να ζήσει την πάμφτωχη οικογένειά του.

Τα Νέα 10-5-2006

Αφιερωμένο στην κυρία Καραχασάν

Yosemite Sam είπε...

Τιιιι κατάλαβες απο τον σημερινό διάλογο κουφών?

Aφροδίτη σου χρωστάω μια απάντηση απο χθες.

Νομίζω ότι ο παπανδρέου θέλει να αλλάξει κάποια πράγματα προς το καλύτερο και γενικά έχει καλές προθέσεις.

Εάν όμως αυτά που θέλει να αλλάξει βγει και τα πει ευθέως στους έλληνες θα αυτοκτονήσει πολιτικά.

Θα γίνει δηλαδή κάτι σαν εμάς εδώ τους..περιθωριακούς.

Το πρόβλημα είναι οτι σέρνει τεράστια βαρίδια.

Εφόσον η πολιτική ειναι η τέχνη του εφικτού, όλα τα άλλα οδηγούν απλά σε ηρωικές εξόδους.

Μπορεί όλοι μας στο φιλόξενο αυτό χώρο να κράζουμε ελεύθερα, αλλά είναι προφανές ότι λειτουργούμε σε τελείως διαφορετικό πεδίο.

Εγώ θέλω να δω το χαμό που έχει να γίνει εάν το πασόκ επανακάμψει στην εξουσία και θελήσει ο bravo giorgos να προχωρήσει σε ουσιαστικό χωρισμό εκκλησίας και κράτους.

Θα γίνει του κουτρούλη ο γάμος.

Καλά να είμαστε να μαζευόμαστε και τότε όλοι εδώ για..κράξιμο.

cyrus είπε...

@castolidefkis: Το έχω ήδη δει, ευχαριστώ, και είναι παραμυθάκι. Κι αφού μου απαντάς με λινκ, θα σου στείλω κι εγώ ένα.

http://xoomer.virgilio.it/dicuoghi/Piri_Reis/PiriReis_eng.htm

Enjoy!

Ecumene είπε...

@Yosemite Sam..ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΟΥΦΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ......ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΙΔΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ...

velisarios είπε...

καλως σας βρήκα όλους και εγώ,στην ελεύθερη συχνότητα της blog-όσφαιρας,όσο η φωνή παραμένει ελεύθερη χωρίς λογοκρισία,και το φασισμό των ΜΜΕ...
Το `80 ως παλαιός ραδιοπειρατής στα FM.πριν τη κατάσχεση απο τα ραδιογωνιόμετρα δε φανταζόμουν ,ότι σήμερα θα χρειαζόταν ΑΔΕΙΑ,γιά να ακουστεί η φωνή σου,στα FM...
O Μεγάλος Αδελφός καιροφυλακτεί,γιατί το internet του ξέφυγε προσωρινά,πριν κτήσειο τα ελεγχόμενα μαντριά...Αλλωστε στο βιβλιο του ο Νικος ,περι ελλείψεως μεσάιας τάξης ,τα είπε όλα.....ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ...

christoforos είπε...

Και ένα κείμενο του Π. Τσίμα!

http://www.tanea.gr/print_article.php?e=A&f=18531&m=N08&aa=3

Τουρκοφάγος είπε...

Κατ' αρχήν. Γιατί είναι κακό να είμαστε ρατσιστές; Δεν μιλώ για "ανωτερότητες", διαθέσεις εξοντώσεως αλλοφύλων κλπ. Δεν μέ ενδιαφέρει εάν είμαστε ανώτεροι ή κατώτεροι, είμαστε όμως διαφορετικοί, και θέλω να ζω με τους ομοίους μου όπως έχουμε μάθει, μάς ταιριάζει και μάς αρέσει. Και όπως είναι φυσικό.

Όποιον σας λεει πως δεν είναι ρατσιστής, ρωτήστε τον. Θα πάντρευε την κόρη του με ένα γύφτο;

Η ερώτηση απευθύνεται στους ψευτο-προοδευτικούληδες. Εμείς είμαστε, απλούστατα, ειλικρινείς. Δεν θέλουμε γύφτους στο κρεβάτι μας. Έτσι γουστάρουμε. Τί πάει να πει "αυτό είναι ρατσισμός"; Λογαριασμό θα δώσουμε για το κρεβάτι μας;

κυριαρχεί η άποψη πως οι Έλληνες δεν ήταν ρατσιστές – αλλά τους έκανε η πλημμύρα των μεταναστών.

Ε ναι, κύριε. Και από δέκα εκατομμύρια αγίους εάν απετελείται ο Ελληνικός λαός, με τα εκατομμύρια του συρφετού τα οποία μάς εισάγετε παρανόμως και διά της βίας, και οι άγιοι κάποτε θα αγανακτήσουν!

Στην ερώτηση: “Ένας Έλληνας Εβραίος είναι Έλληνας;”, το 41% των Ελλήνων άπαντα αρνητικά.

Και πόσο ποσοστό των Εβραίων απαντά αρνητικά (με ειλικρίνεια); Μήπως το 90% αισθάνεται και ανήκει, υπέρ πάντων, στην "εκλεκτή" φυλή και έθνος; (Και καλά κάνει. Μαγκιά του. Μακάρι να είμαστε κι εμείς τόσο εθνικιστές και ρατσιστές όπως οι Εβραίοι.) Ποιος είναι ο ρατσιστής επομένως; Ούτε πόσοι εβραίοι θέλουν αλλόδοξο για την κόρη τους μάς είπατε; (Την καταπληκτική συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη στην Χααρέτζ τήν διαβάσατε; Τί έλεγε; Εμείς, έλεγε, δεν είχαμε πρόβλημα και φιλίες να κάνουμε και να τά φτιάχνουμε με εβραιοπούλες, αλλά να μάς καλέσει σπίτι του εβραία/-ος φίλη/-ος ήταν σχεδόν αδύνατον.)

Αυτοί μας έκαψαν

Για θυμίστε μας πάλι ποιοι μάς έκαψαν, διότι την ιστορία τήν διαστρεβλώνετε όπως σάς αρέσει. Να προσπαθείτε επιμόνως να υπονομεύσετε (ακόμη και η τότε κυβέρνηση, στα κρυφά, διότι φανερά υποκρινόταν ότι υποστηρίζει την απόφαση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών) την επίσημη πολιτική για το Μακεδονικό, και, όταν τά καταφέρνετε, να μάς λέτε και από πάνω ότι φταίνε οι εθνικιστές. Μην θυμίσουμε τα "Σε δέκα χρόνια θα έχουμε ξεχάσει", "Η Κύπρος είναι μακρυά", "Στρατηγέ ιδού ο στρατός σας", τον Εθνικό Διχασμό (για τον οποίον δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο μεγάλος μεν όχι άγιος δε Βενιζέλος· ας άκουγε τον Μεταξά, ο οποίος είχε κρίνει στρατηγικώς απορριπτέα την επιχείρηση (και δικαιώθηκε), αλλά ήταν "γερμανόφιλος" και "δέσμιος της αδελφής του Κάιζερ" κ.ά. τρίχες)...

Αυτοί, που είναι τόσο περήφανοι για την ελληνική τους καταγωγή, με έκαναν πάλι να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας.

Τον δρόμο για το ElVenizelos τόν ξέρετε. Χαιρετίσματα.

Ντροπή σας. Σήμερα που οι ψευτοπροοδευτικές νεοταξικές ιδεολογίες σας βυθίζουν ολόκληρη την Ευρώπη (Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία) στην κοινωνική διάλυση, στο χάος και στον όλεθρο, οι ηλίθιοι ελλαδίτες πολιτικάντηδες και ψευτοδιανούμενοι στρουθοκαμηλίζουν, προετοιμάζοντάς μας μέλλον πολύ χειρότερο (στην Ελλάδα οι λαθρομετανάστευση έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης).

Υ.Γ. Μόλις προχθές μάθαμε από τον τύπο ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ιλχάν μετέσχε σε επιτροπή της τουρκικής Βουλής για τον μειονότητα της Θράκης! Και με αυτό το παρελθόν σας, πανάθλιοι και βρωμεροί πολιτικάντηδες, εσείς που αφήσατε ασύδωτο το τουρκικό προξενείο να γίνει κράτος εν κράτει, εσείς τολμάτε να μάς λέτε τώρα ότι δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε για τις επιλογές σας! Ουστ, πρασινοκοκκινομπλέ ρεμάλια!

mickey είπε...

Δε μας παρατάς κι εσύ ρε Α. :))

Ευτυχώς τις τελευταίες μέρες το blog έχει μπει στο περιθώριο και ασχολούμαι με πιο "ενδιαφέροντα" ζητήματα στην real life. Σε αφήνω στη ντρόγκα και το συνεπακόλουθο (=>) ...παραλήρημά σου :PPP

Πλάκα πλάκα, λίγο να σε κράξει ο γάτος, μαζεύεσαι α-λα Παβλόφ - και μη μου πεις ότι είχες "μαντέψει" και την ΜΟΝΑΔΙΚΗ του απάντηση (οι προηγούμενες ήταν για άλλα πράγματα) στις 12:28 ;)

Anyway, καλύτερα να γράψεις κάνα τζαζοσέντονο απόψε - να το δει και ο 147ος πατέρας των παιδιών σου όταν ξυπνήσει για... και να ευφρανθεί η καρδία του :))

Lorelei Am Rhein είπε...

@anula,
πέρασα να δω αν χτες πήγες νωρίς στο κρεββατάκι σου σαν καλό κοριτσάκι!
Όχι, ουδεν πρόβλημα με την ακοή μου lol, αλλά να! κάτι η άνοιξη, οι μυρωδιές, οι έρωτες, οι ρομαντισμοί, πού να τρέχω τώρα να διαβάζω σχόλια...
Για την κ. Καραχασάν, εντελώς συνοπτικά, έλλην πολίτης εκπληρών τις υποχρεώσεις του στο κράτος έχει δικαίωμα να πολιτευθεί.
Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει ο λάος.
Φυσικά εδώ θα πρέπει να ορισθεί η έννοια λαός-μάζα-όχλος-άβουλο ή συνειδητοποιημένο πλήθος, συθήκες κάτω από τις οποίες διαμορφώνεται η κοινή γνώμη, και χιλιάδες άλλες παράμετροι, αλλά είπαμε!
άνοιξη, λουλουδάκια, πουλάκια κλπ...οπότε άστο για τώρα, άλλη φορά!
Πάντως εχτές άγρια νύχτα και νυσταγμένη διάβασα εκτός από τα δικά σου και το μήνυμα της aphrodite 2:43' περί real life και κουκουρούκου! Όλα τα λεφτά!
Γέλασα πολύ, άσε, και μούφυγε κι ύπνος!

BTW aphrodite, περαστικά στις κορούλες σου!

Anula εμείς τα λέμε και στα blogs μας...Και ρε συ το avatar σου με υπνωτίζει! Καρα-lol (δική σου έκφραση!!! :-) )
xxxxx

european είπε...

Στρουθοκαμηλισμοί....

Δείτε και www.alogoskoufis.eu

doctor είπε...

Ο ΣΤΑΘΗΣ στην ΕΛευθεροτυπία γράφει τα εξής πολύ ωραία:

Για μιαν ακόμα φορά η συζήτηση διεξάγεται σε επίπεδο «υπόθεσης Τσενάι».
Σε επίπεδο δηλαδή μιας πραγματικής Ψωροκώσταινας που φοβάται για το έχειν της επειδή ούτε να το υπερασπισθεί μπορεί, ούτε μέριμνα για να μπορέσει κάποτε να το υπερασπίζεται λαμβάνει.
Στα ίδια κατατρίβεται, απ' τα ίδια κατατρύχεται.
Ελληναράδες και ευρωλιγούρια ίσον γραικύλοι και ραγιάδες.


Φοβούνται ορισμένοι μην η μουσουλμάνα και Πομάκα συμπατριωτισσά μας, προδώσει!

Σωστοί! ουδείς Ελληνας Χριστιανός πρόδωσε ποτέ! Ούτε ένας, μόνον χιλιάδες. Πότε με τους Γερμανούς στην Κατοχή, πότε με τους χουντικούς στη Δικτατορία, πότε με τους Αμερικανούς στα πέι-ρολς, μόνον τότε χιλιάδες τομάρια Ελληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι πρόδωσαν την πατρίδα, το Σύνταγμα, τη Δημοκρατία, τον λαό, το έθνος, τα ιερά και τα όσια.

Αιδώς, Δαναοί των Δανεικών, των πιστωτικών καρτών, των ιδιωτικών ΑΕΙ και της ελαστικής εργασίας. Των ριάλιτυ σώου και της Γιουροβιζιόν. Το λαϊκό κράτος δεν είναι λαϊκιστικό παραλήρημα ούτε φονταμενταλιστική ονείρωξη. Εχει όμως μιαν αδυναμία. Προϋποθέτει λαό για να το υπερασπίζεται, όχι κλόουν.

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 9.V.2006 stathis@enet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/05/2006

Το σωστό να λέγεται είπε...

-> KOSTAS TRENT

Γράφοντας με κεφαλαία, και ότι σου κατεβαίνει, αντιγράφοντας στοιχεία από σελίδες Τουρκικής Προπαγάνδας στό Ίντερνετ. Αναφέρεις για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου χωρίς να γνωρίζεις τίποτα για την Ιστορία τους, τα Πιστεύω τους, την Πίστη τους, την αντίστασή τους στον εξισλαμισμό και την εξαφάνιση της Ελληνικότητάς τους παρα τις σφαγιές, τα ανατριχιαστικά βασανιστήρια, το παιδομάζωμα, τις διαρκέις προσβολές και φόβο για το πότε θα έρθει το επόμενο προγκρόμ. Τα λυντσαρίσματα από τον Τουρκικό όχλο άλλοτε προσχεδιασμένα και με φιρμάνι του σουλτάνου η του νεοφασίστα Κεμάλ, άλλοτε σποραδικές εκρήξεις εναντιόν των γκιαούρηδων από μαστουρωμένους αλήτες που ξεσπάγανε για την φτώχεια τους, την μιζεριά τους στούς Έλληνες που παρ'όλο σκλάβοι και "άπιστοι" κατόρθωναν να κερδίσουν με τον ιδρώτα και την εξυπνάδα τους τον επιούσιο.

Οι Έλληνες ήταν οι μορφωμένοι, οι έμποροι, οι δάσκαλοι, οι γιατροί, οι οικονόμοι, οι αρχιτέκτονες της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Κράτησαν την οικονομία μιας απέραντης χώρας που το μουσουλμανικό στοιχείο πίστεύε ότι ο ρόλος του "επιτυχημένου" Τούρκου είναι το πλουσιο πλιάτσικο και το δουλεμπόριο των χριστιανών στα σκλαβοπάζαρα.
Ο υπόλοιπος χρόνος φαγοπότι και καφενές.
Ακόμη και τώρα στα χωράφια θα δείς σκυμμενες μαντηλοφορούσες Τουρκάλες να δουλεύουν σκληρά στα χωράφια κουβαλώντας ένα κουτσόβελο στην πλάτη και τυλιγμένες ολόγυρα με τα "σαλβάρια" για να μην ατιμασθεί με την ματιά ενός άνδρα, ακόμα και του πεθερού τους.

Κώστα εσύ ξέρεις την ζωή και την Ιστορία απο τις προπαγανδιστικές φυλλάδες.
Ταξίδεψε στην Μικα Ασία και στον Πόντο.
Είναι μια Γη γεμάτη από ερείπια αρχαίων Ελληνικων ναών και Βυζαντινών εκκλησιών.
Πίσω από κάθε Τουρκική ονομασία κρύβονται 20 αιώνες Ελληνικών και Χριστιανικών ονομάτων.

Αυτοι οι Έλληνες που κράτησαν τον Ελληνισμό τους μετά από 20 αιώνες επιδρομές βαρβαρικών λαών και σφαγών δεν θα χάσουν την Ιστορία τους με τα θυμωμένα λογάκια ενός αποπρασανατολισμένου και ξεριζωμενου Έλληνα(;).

Αυτοί οι απόγονοι των ελλήνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι πρώτοι Χριστιανοί που κτίσαν ολόκληρες πόλεις και εκκλησίες μέσα σε βουνά για να μπορέσουν να είναι ελεύθεροι να λατρεύουν τον Θεό, αυτοί οι απόγονοι ακρίτων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ξέρουν ποιοί είναι οι προγόνοι τους και την Ιστορία τους και είναι υπερήφανοι.

Εσύ ξέρεις τι είσαι;
Ξέρεις σε ποιά τρύπα ανωνυμίας θα σε παρασύρει η επόμενη θύελλα που έρχεται;



Εσυ

Μάρκος είπε...

Γράφει ο Νίκος Δήμου τρεις συνεχόμενες φράσεις

1. όλοι είμαστε στη θεωρία αντιρατσιστές
2. στη δημοσκόπηση το τάδε μεγάλο ποσοστό εναντίον της υποψηφιότητας Καραχασάν
3. δηλαδή όλοι αυτοί εναντίον του Συντάγματος που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να κατέρχεται υποψήφιος.

Η λογική του κ. Δήμου θυμίζει το ανέκδοτο του δημοτικού

1. ο αστυνόμος είναι όργανο
2. το μπουζούκι είναι όργανο
άρα, ο αστυνόμος είναι μπουζούκι

Κάνατε ένα θεμελιώδες λογικό σφάλμα κύριε Δήμου, που το 50% των Ελλήνων ΔΕΝ έκανε.

Όταν "διαφωνεί με την υποψηφιότητα Καραχασάν" ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι αμφισβητεί το Σύνταγμα! Τι ανήκουστο είναι αυτό που λέτε!

Απλά το μεγάλο αυτό πλήθος πολιτών πιστεύει ότι αυτή η συγκεκριμένη επιλογή του συγκεκριμένου (μεγάλου) πολιτικού κόμματος στη συγκεκριμένη περιφέρεια τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας που ζει. Αυτή είναι η διαφωνία του.

Τό πιασες τώρα;

Για παράδειγμα, όταν όλες οι εφημερίδες πανηγυρίζουν για την "Τουρκάλα υποψήφια του ΠΑΣΟΚ" (βλέπε πχ εδώ) είναι σαφές νομίζω.

Νικολάκη, μη μου σβήσεις ΚΑΙ αυτό το σχόλιό μου γιατί θα το κάνεις 2/2 και δεν κάνει...

herni είπε...

Νίκο
Οι προσωπικές αναφορές (είμαι, είπα,
έγραψα), κανονικά δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρουν κανένα. Κόψε την κακή συνήθεια. Θεωρώ ότι κάποιες απόψεις θα μπορούσαν να καταγράφονται, να επεξεργάζονται, να κατηγοριοποιούνται, να ψηφίζονται, και να μένουν, χωρισμένες θεματολογικά με τις αντίθετες γνώμες. Δεν γνωρίζω αν κάτι τέτοιο υπάρχει. Αν δεν υπάρχει νομίζω είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να το επιχειρήσει.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 355 από 355   Νεότερο› Νεότερο»