Κυριακή, Μαΐου 14, 2006

Αδυναμία μίσους

Ανταλλάσσοντας σχόλια με πολλούς στο post περί Κύπρου κατάλαβα κάτι καινούργιο για μένα.

(Δεν ισχύει μόνο το γηράσκω αεί... αλλά και το γεγονός ότι το Internet είναι ένα απίθανο μέσο επικοινωνίας και αλληλοδιδασκαλίας. Μερικοί λένε πως μαθαίνουν από μένα – αλλά και εγώ μαθαίνω από εσάς).

Διαβάζοντας σχόλια πολλών (ανάμεσά τους και της αγαπητής μου Αφροδίτης) που μιλούσαν για το τι είχαν υποστεί οι πρόγονοί τους από τους Τούρκους, και τι σημάδια είχαν αφήσει μέσα τους αυτές οι ιστορίες, αντέδρασα περίεργα. Απόρησα με τις αντιδράσεις τους. Μάλιστα π. χ. μάλωσα την Αφροδίτη, διότι ενώ έχει ένα λαμπερό μυαλό, δεν κατόρθωσε να σκορπίσει το σκοτάδι μέσα της.

Μετά που το ξανασκέφθηκα κατάλαβα ότι η αντίδρασή μου οφείλεται σε μία δική μου ιδιότητα. Μπορεί να είναι κουσούρι – μπορεί και αναπηρία. Δεν μπορώ να νιώσω «συλλογικό μίσος».

Κι εμένα συγγενείς μου χάθηκαν από τους Τούρκους (παλιότερα) από τους Γερμανούς (στην Κατοχή) από τους Ελασίτες (στον Εμφύλιο). Δεν νιώθω όμως απολύτως τίποτα απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες των ατόμων. Αν μου φέρνανε τον συγκεκριμένο άνθρωπο που σκότωσε την αγαπημένη ξαδέρφη μου στον εμφύλιο – ναι, γι αυτόν κάτι θα ένιωθα (δεν ξέρω αν θα ήταν μίσος, μετά από τόσα χρόνια...). Αλλά μόνο γι αυτόν – όχι για τον λαό του, την παράταξή του, την φυλή του.

Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω πώς μπορεί κανείς να μισήσει (ή και να αγαπήσει) ένα αφηρημένο σύνολο ανθρώπων. Που για μένα είναι μόνο μία λέξη, ένα όνομα, μία συνομοταξία. Μέσα της θα υπάρχουν και άγιοι και δαίμονες και πολιτισμένοι και βάρβαροι.

Ειδικά για το μίσος, πρέπει να πω ότι μου είναι ξένο. Με έχουν πληγώσει και αδικήσει αρκετές φορές, μου έχουν κάνει πράγματα που σε άλλους συνήθως προκαλούν μίσος. Εγώ έχω νιώσει αντιπάθεια, απέχθεια, αποστροφή... αλλά μίσος, αυτό το αβυσσαλέο συναίσθημα που θέλει τον αφανισμό του άλλου, δεν το ξέρω. Ίσως να ήμουν τυχερός. Στα 71 χρόνια μου δύο συναισθήματα μου είναι άγνωστα: το μίσος και ο φθόνος. (Όχι η ζήλια... ο φθόνος).

Κάνω λοιπόν αυτή τη δημόσια εξομολόγηση, γιατί φοβάμαι ότι μερικοί παρεξήγησαν την αδυναμία μου να μισήσω «τους Τούρκους» (συλλογικά) ως ...Τουρκοφιλία.

Ούτε φιλία – ούτε μίσος. Τα σύνολα μου είναι αδιάφορα. Τα άτομα, όχι.

(Ήταν πολύ μεγάλο για σχόλιο - και το έκανα post. Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε τα σχόλια στα προηγούμενα).

330 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 330 από 330
mickey είπε...

Επανήλθα μετά από αρκετές ώρες και έριξα μια ματιά στα σχόλια του γάτου (και του Andy στον οποίο αναφερόταν). Δε γνωρίζω αν όντως το ύφος των σχολίων ήταν τόσο κακό, καθώς έχω διαβάσει ελάχιστα και δεν έχω βρει ακόμα χρόνο για να τα δω. Εάν πάντως συνέβαλα σε αυτό το άσχημο κλίμα με την αναφορά μου στη "μαλακία" των "στρατόγκαυλων" ζητώ συγγνώμη.

Απλά δε μπορώ να φανταστώ ότι στον 21ο αιώνα η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμα σε θέση να ξεφύγει από τη βαρβαρότητα - τουλάχιστον σε ιδεολογικό επίπεδο. Γι' αυτό και έκανα το λογοπαίγνιο ανάμεσα στους "τρελούς με τα πουλιά" (τίτλος πρόσφατου post) και στους "τρελούς με τα όπλα".

Σκόπευα να διαχωρίσω τους μάλλον ακίνδυνους παράφρονες που γεμίζουν τα άσυλα και τα ιδρύματα και τους λίαν επικίνδυνους παράφρονες που όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά κατέχουν περίοπτες θέσεις, πληρώνονται από το υστέρημά μας και απειλούν (ή έχουν και τα μέσα ακόμα) να φέρουν την καταστροφή. Ήτοι τους Μιλιταριστές (και περιπαικτικά "στρατόγκαυλους").

Γιατί μη μου πει κανείς πως δεν είναι παράλογο να ζεις και να αναπνέεις (ενίοτε να ηδονίζεσαι κιόλας) με την ιδέα του πολέμου. Και να παίζεις με τις ανθρώπινες ζωές σα να είναι μολυβένια στρατιωτάκια. Πραγματικά, δε θα μπορούσα ποτέ να βρίσκομαι στη θέση ενός στρατηγού π.χ. που γνωρίζει εκ των προτέρων πως θα πρέπει να θυσιάσει κάποιες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές (στη στρατιωτική γλώσσα "απώλειες πολέμου") για να πετύχει η στρατηγική του!

Ο πόλεμος (και η βία γενικότερα, όπως π.χ. ο χουλιγκανισμός και οι βιασμοί) μετατρέπουν τον άνθρωπο στο πλέον βάρβαρο ον του πλανήτη. Το να σκοτώνεις για να φας ή να σκοτώνεσαι για να υπερασπίζεσαι τους δικούς σου υπάρχει και στη φύση. Ακόμα και μάχες μέχρι θανάτου για τον έρωτα μιας θηλυκιάς ή θάνατος πάνω στην ίδια την ερωτική πράξη.

Όμως το να σκοτώνεις ή να σκοτώνεσαι (και να βασανίζεις ή να βασανίζεσαι) για μια ιδέα ή ένα κομμάτι πανί και μάλιστα υπακούοντας τυφλά στα κελεύσματα κάποιου "ανώτερου" που δίνει ψυχρά διαταγές (συνήθως από την ασφάλεια του στρατηγείου του) είναι θλιβερό προνόμιο του ανθρώπου και άκρατος παραλογισμός - και δε με πείθει καμιά μα καμιά "εξήγηση".

Αν είναι στη φύση μας, να μη συμβιβαστούμε με αυτή. Και άλλα είναι στη φύση μας και τα καταπιέζουμε προκειμένου να συμβιώσουμε σε μια κοινωνία. Το μίσος δηλαδή θα βρούμε να αφήσουμε αχαλίνωτο; Ας το αλλάξουμε με συστηματική προσπάθεια (ακόμα και πίεση).

Ελπίζω πως η παγκοσμιοποίηση και η γενετική μηχανική θα δώσουν κάποτε οριστική λύση στο πρόβλημα και θα εξελιχθούμε σε ένα καλύτερο είδος. Μέχρι τότε ας προσπαθούμε να καταλάβουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο!

Το σωστό να λέγεται είπε...

->paragrafo

Σε θαυμάζω κορίτσι για την υπομονή σου και την ανεξικακία σου.

Εύχομαι να μπορούσουμε όλοι μας να κρατήσουμε ότι καλύτερο προσφέρει η επαφή με τον Συνάνθρωπο και να έχουμε την δύναμη να ξεπεράσουμε την κακία που ρίχνεται εμπόδιο στην ψυχή μας και στην ψυχή τους.

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

@apousia
Δεν είναι πιο φασίστας αυτός, που μιλά υπέρ του πολέμου, της βίας ή ακόμα και των κατά συρροή δολοφονιών απ’ αυτόν που του απαγορεύει να μιλήσει υπέρ αυτών. Επίσης, το να θίγεις ή να πληγώνεις κάποιον προσωπικά είναι κακότροπο, ακόμα κι απάνθρωπο, αλλά κι αυτό δεν απαγορεύεται. Όταν «ανοίγεται» κάποιος, είναι αναμενόμενες και οι επιθέσεις και οι ειρωνείες και οι λοιδορίες. Κάθε άνθρωπος σκέπτεται διαφορετικά. Αυτό τουλάχιστον ισχύει στην πραγματική ζωή. Γιατί να μην ισχύει και στην κατά blog ζωή;
Ο κος Δήμου σας έκανε τη χάρη, όμως, να διαγράψει το σχόλιο. Προφανώς το βλέπει αλλιώς το θέμα.

mickey είπε...

Guerrero said (9:05μμ):
"@ποντικος
Αχα!Εισαι και γιωτα-γιωτα ζωη και κοτα ε;"


Κι εσύ αν είχες 13 βαθμούς μυωπία στο ένα μάτι γιωτάς θα έβγαινες (άλλοι με μικρότερα κουσούρια απαλλάχτηκαν εντελώς). Ούτε το επεδίωξα ούτε καν το γνώριζα πριν παρουσιαστώ πως θα ήταν αιτία να μην πάρω όπλο (έτσι αποφάνθηκαν ο οφθαλμίατρος και η επιτροπή που με είδαν).

Φυσικά υπηρέτησα πλήρως τη θητεία μου και τουλάχιστον με την εργασία μου πρόσφερα στη μαμά-πατρίδα αρκετά παραπάνω από μια ακόμα απλή σκοπιά. Δυστυχώς δε γλίτωσα καμιά αγγαρεία - Καλλιόπη, σκουπίδια, καζάνια κλπ :(

Μια πάντως και το αναφέρεις, ζωή και κότα πέρασα στην επαρχία και πρέπει να είμαι από τους ελάχιστους που προσπάθησαν να κόψουν τη μετάθεσή τους στην Αθήνα (ήθελαν κάποιους με τις γνώσεις μου). Στην αρχή ειδικά ήταν μεγάλη πίκρα :(

Πάντως από τις υπηρεσίες που πέρασα έμαθα πολλά. Δεν ξέρω πώς λειτουργεί ο στρατός σε άλλα κράτη, αλλά εδώ είναι μάλλον το απόλυτο θέατρο του παραλόγου και γίνεται η πλέον ασύστολη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος (εσύ φυσικά τα ξέρεις κι από μέσα καλύτερα από μένα).

Συμφωνώ πως όποιος θέλει να πάει στρατό, να το κάνει συνειδητοποιημένα και να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου - απλά συντηρούμε μια κακιά συνήθεια!

heinz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ρεμάλι είπε...

heinz 1.14 συμφωνώ και το ξεχώρισα απ’ όλα τα ποστ.
Κατά τα άλλα κουράστηκα μια και διάβασα όλο το ποστ με τόσο μίσος να τρέχει διάχυτο μέσα του.
Μήπως τελικά έβγαλε στην επιφάνεια αυτό που υπάρχει μέσα και σιγοβράζει ? κατά πόσο μπορούμε να λέμε ότι διαφέρουμε από τους ακαλλιέργητους μαμελούκους?
Καλύτερα να προσπαθήσουμε να αποστασιοποιηθούμε από τα πράγματα , έλα όμως που σου λέει ο άλλος εδώ μου σφάξανε τους γονείς τα αδέλφια τι να του πείς τότε?
Τίποτα . απλά τίποτα , μόνο όταν φύγουν αυτές οι γενιές από το προσκήνιο και έρθουν άλλες και άλλες με τα χρόνια θα μπορέσει να λείψει αυτό που έχει χαραχτεί στο DNA μας . Όπως με το αντάρτικο (αν και είναι διαφορετικό) όπως με όλες τις μεγάλες διαφορές . Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρχουν άλλα τέτοια γεγονότα να ξαναζεσταίνουν αυτό το μίσος. ..ας ελπίσουμε,….

heinz είπε...

@free rider

"κατά πόσο μπορούμε να λέμε ότι διαφέρουμε από τους ακαλλιέργητους μαμελούκους"

Τώρα εσείς γενικεύετε όμως. Δεν νομίζω ότι είναι έτσι...

Nikos Dimou είπε...

Λυπάμαι Heinz αλλά έχω ζητήσει να μην βρίζουμε...

Ρεμάλι είπε...

Ένα από τα συστηματικά μαθήματα που κάνω στους μαθητές μου είναι να τους βάζω σε ένα παραμύθι.
Λοιπόν κύριοι αύριο το πρωί ακούμε στο ραδιόφωνο ότι έγινε εισβολή στη Ρόδο και σκοτώνουν τους Ροδίτες. Μάλιστα.. ποιοι από σας θα θέλανε να πάνε να πολεμήσουν για τους Ροδίτες? Σιγά τώρα μην τρέχουμε εμείς οι βολεμένοι Αθηναίοι στους βρωμοροδίτες (συγνώμη προκαταβολικά) και να σκοτωνόμαστε γι‘ αυτούς?
Στην αρχή λοιπόν όλοι οι μαθητές ανταποκρίνονται με μια δυσαρέσκεια του στυλ άσε μας τώρα που να τρέχουμε ..παρ όλα αυτά η κουβέντα τραβάει και όπως εξελίσσεται φτάνει στο σημείο να βγουν ορισμένα συμπεράσματα..
Πρέπει να πας να πολεμήσεις ή τέλος πάντων να κάνεις ότι μπορείς για τον συνάνθρωπό σου είτε βρίσκεται στην απέναντι πολυκατοικία είτε βρίσκεται στη Ρόδο. Αυτό σε διαφοροποιεί . Δείχνει ότι ενδιαφέρεσαι ότι νοιάζεσαι. Δείχνει ακόμα ότι διαφέρεις από τα ζώα από τους λύκους που ζούνε μόνο για τον εαυτό τους ή της αγέλη τους. Ειδικά με τέτοια συμπεριφορά αποδεικνύεις ότι το σύστημα περιοδικά τηλεόραση λαιφ στάυλ γκλαμουριά βανδή βίσσυ γιουροβίζιον (ρε πούστημ 170.000 ευρώ είναι πρόκληση για ένα γαμοφόρεμα..) δεν σε έχει αφομοιώσει…
Κάποιος μαθητής θυμάμαι γύρισε και μου είπε στο περίπου..
Ξέρεις ήρθα εδώ , άκουσα ότι μου είπες δεν μου τα είχανε ξαναπεί ποτέ και άρχισα να σκέφτομαι πιο πολύ τα πράγματα ..
Και μόνο που το ξαναθυμήθηκα βούρκωσα για όσα άκουσα από αυτό το στόμα ..έστω κι ένας να αλλάξει γνώμη..

Ρεμάλι είπε...

heinz

κατά πόσο μπορούμε να λέμε ότι διαφέρουμε από τους ακαλλιέργητους μαμελούκους"

Τώρα εσείς γενικεύετε όμως. Δεν νομίζω ότι είναι έτσι...

σίγουρα υπερβάλω και γενικεύω ..και δεν είναι έτσι αλλά μέ τόσο μίσος που ρούφηξα διαβάζοντας όλο το ποστ ..
πραγματικά κουράστηκα..
επανορθώνω.

paragrafos είπε...

harry reloaded said...
Με ενδιαφερει μια αναλυση απο τους Κυπριους του μπλογκ για τα πολιτικα & εθνικα πιστευω των Κυπριων,ιδιως πανω στους αξονες αριστερος- δεξιος,τουρκοφιλος -τουρκοεχθρικος & γραικοφιλος -γραικοεχθρικος.
-------------------------------

Καλησπερα σας κύριε Χάρρυ! Χαθήκατε! Ελπίζω να είστε όλη η οικογένεια καλά!


Όσο πιο αντικειμενικά γίνεται:

Στην Κύπρο, τα τελεταία πέντε-έξι χρόνια συνέβησαν κοσμογονικές αλλάγές. Επείδη ήδη έχω φλυαρήσει θα μιλήσω επιγραμματικά: η παραδοσιακή δεξιά με τη φασιστογριβική παραδοση, μπολιάστηκε από φιλελεύθερα πνεύματα και ένα κομμάτι της "αναθεωρητικής" αριστεράς και έγινε κηρυκας της επανένωσης του νησιού βάσει του "σχεδίου ΑνΑν πέντε".

Η παραδοσιακή λενινίζουσα αριστερα που χρονια μονοπωλούσε και προωθούσε την συνύπαρξη Ε/κ και Τ/κ έμεινε από καύσιμα, μάλλον για τον ίδιο λόγο που έμεινα κι εγώ: ο συνθηκες εγγυήσεως δεν καταπίνονται με τίποτε.

Με αγάπη

Παράγραφος

(Υπάρχει βέβαια και η άποψη του κυρίου Κυριάκου ο οποίος τα βλέπει αλλιώς.)

heinz είπε...

Nikos Dimou said...

"Λυπάμαι Heinz αλλά έχω ζητήσει να μην βρίζουμε... "

Δεν κατάλαβα???????

mickey είπε...

Μα τι γίνεται εδώ μέσα;

Ο william dick ήταν ο σαλτάρω (ID: 16802795) και δε με ενδιαφέρει τι έγραψε. Ο Heinz όμως τι στο καλό έγραψε και σβήστηκε από τον γάτο;

Τέλος πάντων, πάω να συνεχίσω τη δουλειά :(

paragrafos είπε...

(Αχ, αγαπημένε μου ΝικόΔημε, αυτο το τριήμερο... Κατευθείαν στην καρδιά μου πήγαν αυτά τα ποστ και...)


Αν και έχω εξοντωθεί, σήμερα, (από εκεί να δουλεύω τάχα και από εδώ να γράφω) και την κορούλα μου την είδα μόλις μια ώρα, ωστόσο...

Ευτυχώς που εμφανίστηκε και ο κύριος Κυριάκος, η άλλη φωνή της Κύπρου, της περιθωριακής διανόησης που οραματίζεται την Κύπρο (θεού θέλοντος) του επόμενου αιώνα. (Το λεώ και το εννοώ.)

Ωστόσο, τις απόψεις του νεοκυπριακού συνδέσμου, αν και τις σέβομαι απολύτως, τις θεωρώ άκαιρες (άλλες είναι οι προτεραιότητες Τώρα) και εξωπραγματικές (ισοδυναμούν με πνευματικό και ιδεολογική πρωταθλητισμό).

Συνήθως, πρώτα χτίζεις το σπίτι, κι ύστερα βάζεις τη... θέρμανση. Εμείς, όχι σπίτι δεν έχουμε ακόμα, αλλα και το οικόπεδο είναι μοιρασμένο...

Με αγάπη

Παράγραφος

heinz είπε...

@NΔ

Να σας πω τι ακριβώς είναι ύβρις κ. Δήμου:

"Raven said...


...Tou apanthsa oti an ginei polemos egw tha pinw ton cafe mou sto Café de Flore...Le Saint Germain c'est magnifique...quelle guèrre...(oute kai katalave ti akouse alla poios ton xezei...). Kalhnyxta. "

"heinz said...
όποιος την κάνει γιατί δεν θέλει τον πόλεμο, καλό του δρόμο. Αλλά να μην ξαναγυρίσει ποτέ

Dysthxws gia sena kai tous geitones sou tha xanagyrisw.
...Egw fysika gia diakopes mono. Ta nhsia eite ellhnika eite tourkika h idia thalasa tha ta vrexei. Ton ypoloipo kairo tha vriskomai se mia sovarh xwra pou vgazw ta tripla apo sena, kai tous geitones sou pou klaigontai gia mia thesh sto dhmosio..."

Αυτό είναι ύβρις. Δεν θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε για να νοιώσετε εσείς ή όποιος άλλος καλύτερα.

Δικός σας ο χώρος και κρατάτε ό,τι ζύγι θέλετε. Αλλά, προσοχή στους χαρακτηρισμούς παρακαλώ.

paragrafos είπε...

Raven said...
@paragrafos

H mhtera mou zouse me thn oikogeneia ths sthn Polh. Ta gegonota tou '64 tous anagasan na fygoun opws opws. Isa pou prolavan. Arketoi gnwstoi tous "den prolavan"...o pappous mou eixe provlhma sto xeri tou ef'orou zwhs apo mia efialtikh vradia pou perase sto tmhma: tou zhthsan n'allaxei to eponymo tou gia na mhn fenetai ellhniko kai arnhthike...paei kai to spiti paei kai h periousia kinhta kai akinhta, pane ola. Tous emeine omws oti polytimotero eixan: h zwh tous kai h zwh twn paidiwn tous. Me ton kairo to apodexthke. H giagia mou mexri to telos eixe kollhsei ekei...axize?
----------------------------

Την πιο φριχτή εμπειρία στο Λονδίνο (μίσος) την είχα από μια γριά Ρωμιά της Πόλης: "εσείς μας καταστρέψατε, εσείς και η Κύρπος σας που να βουλιάζατε καλύτερα..." Έμεινα άναυδη από τις κατάρες.

Αμέσω όμως κατάλαβα ότι μιλούσε για τα Σεπτεμβριανά του 55, όταν (για αντίποινα προς την 1η Απριλίου του 55) με προβοκατσια η Τουρκ. κυβέρνηση του Μεντερές (μετά θα τον κρεμάσουν ως υπεύθυνο για τα έκτροπα) θα ξεσηκώσει ανατολίτες Τουρκους και θα τους φέρει στην Πόλη για να καταστρέψουν τα της ελληνικής παροικίας... Εκείνη η τραγωδία έχει ξεχαστεί... Εμείς ξεσηκωθήκαμε, εκείνους ξεσπιτωσανε... Και ήταν ήσυχοι άνθρωποι, δεν είχανε πειράξει ποτέ κανέναν (τολμούσανε κι όλας;)

Αχ..

Εκείνο όμως που δεν κατάλαβα είναι το ερώτημά σας: "άξιζε;"

Τι εννοείτε;


Με αγάπη

Παράγραφος

mickey είπε...

Πριν λίγο στο "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα" της ΕΤ-1 είδα έναν πατέρα που είχε χάσει το γιο του στον πόλεμο του Ιράκ να λέει πως θα θυσίαζε και τον δεύτερο γιο του προκειμένου να απελευθερωθούν οι λαοί του Ιράκ, του Αφγανιστάν και όλου του κόσμου από την τυραννία! Και φαινόταν πως ΟΝΤΩΣ το πίστευε!

Αγνός ιδεαλισμός (και μάλιστα υπερεθνικός!) η απίστευτη παράνοια; Βλέπετε πως το συλλογικό μίσος δεν είναι αναγκαίο για έναν επιθετικό πόλεμο. Άλλωστε κανείς Αμερικανός δε νομίζω πως μισεί τους Ιρακινούς ή τους Ιρανούς. Το ιδεολογικό παιχνίδι των μαζών μπορεί κάλλιστα να παίζεται σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο ;)

heinz είπε...

@paragrafos

Υποθέτω ότι εννοούσε ότι - σε αντίθεση με πολλούς εδώ μέσα - η ίδια, αλλά και το Τουρκικό κράτος, αντιμετωπίζουν τον Ελληνισμό ενιαία.

mickey είπε...

Εννοώ φυσικά ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ πατέρα, έτσι;

apousia είπε...

@synas 9:38μ.μ.
Δεν θα επανατοποθετηθώ ΠΟΤΕ επί του συγκεκριμένου θέματος.
Εμμένω στα όσα έγραψα περί ανοχής.
Η ανοχή δεν είναι κάτι που ή υπάρχει ή δεν υπάρχει.
Επιμένω πως ενίοτε δεν περιποιεί τιμή,να επιδεικνύεις ανοχή σε συγκεκριμένες συμπεριφορές.Το αντίθετο!
Τα περί φασισμού,τα αντιπαρέρχομαι..
Ίσως έχετε καλή προαίρεση,ίσως δεν γνωρίζετε,προσπαθώ να θυμηθώ ποια ακριβώς χρονική περίοδο,ήρθατε στο blog...
Σταματώ,καληνύχτα σας.

glenn είπε...

Κάτσε heinz μη συγχίζεσαι, προφανώς εμένα εννοεί. Πιο πριν από σένα έγραψα στον rave χειρότερα. Είμαι ο σημερινός "πρωταγωνιστής της φτήνειας". Ωστόσο έχω ακόμη στο χαρτοφυλάκιό μου κάτι χρεωμένους παρθενώνες...

Nikos Dimou είπε...

heinz said...
@NΔ
"Να σας πω τι ακριβώς είναι ύβρις κ. Δήμου."

Η υπεροψία σας αγαπητέ Heinz είναι απίθανη. Ίσως δεν καταλαβαίνετε το θράσος σας - εγώ παρά τα χρόνια και την δουλειά μου δεν θα μιλούσα ποτέ σε κάποιον με αυτό το ύφος. Θα με μάθετε λοιπόν εσείς τι είναι ύβρις (όπως όλη μέρα σήμερα παραδίδατε μαθήματα στο blog).

Η άποψή μου είναι πως ύβρεις είναι οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήσατε για τον raven. Κι εγώ διαφωνώ με αυτά που γράφει όμως δεν τον χαρακτήρισα - ούτε αυτός μίλησε άσκημα για σας προσωπικά.

Yosemite Sam είπε...

Παρεμβαίνω για να εκφέρω μια γνώμη αν και κανείς δεν μου τη ζήτησε.

Ο raven είναι κομματάκι προκλητικός.Με δυο λόγια είναι σαν να λέει:

Και τι με νοιάζει εμένα και να σας σφάξουν οι τούρκοι;

Εγώ τις παραλίες σας θέλω νάρχομαι για τα μπανάκια μου.

Απο την άλλη είναι γνωστό στους παροικούντες ότι ο heinz έχει τον καυγά στο αίμα του.

Ε δε θέλει και πολύ να αρχίσουν τις καρεκλιές.

Προσωπικά δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα.Ολα αυτά δίνουν και μια ζωντάνια στο blog.

Αντε το πολύ πολύ να μαυρίσουν μερικά pixel παραπάνω στην οθόνη..

mickey είπε...

Δείτε και αυτό.

Ακόμα και η απώλεια παιδιών των ίδιων των ηγετών από βομβαρδισμούς παύει να είναι εμπόδιο για τη διεθνή διπλωματία όταν υπάρχουν "αμοιβαία συμφέροντα" ;)

Μήπως το "συλλογικό μίσος" είναι πλέον très passe και είμαστε από τους λίγους λαούς (μαζί με τους γείτονες) που ακόμα ζουν με "αλύτρωτες πατρίδες" και "ιστορική αποκατάσταση";

Με κάθε σεβασμό στη μνήμη των νεκρών και των βασανισμένων - είτε πρόκειται για τους πρόσφυγες του Αττίλα και της καταστροφής Σμύρνης είτε για τους σφαγμένους Τούρκους και Εβραίους της Τριπολιτσάς από την "ένδοξη" άλωσή της...

cyberdustz είπε...

Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον guerrero, διότι σε πολλά σημεία έχει δίκιο απόλυτο. Ο πόλεμος είναι hard-wired στην ανθρώπινη φύση, αυτή είναι η φύση του ανθρώπου και δεν αλλάζει. Είναι σαν να προσπαθείτε έναν πίθηκο να εκπαιδεύσετε να λύνει ασκήσεις μαθηματικών. Τον χρόνο σας θα χάσετε. Όσοι έχουν μεγαλώσει παιδιά και τα παρατηρήσει από μικρά τον χαρακτήρα τους, θα με καταλάβουν. Δεν υπάρχουν παιδιά που δεν προσπάθησαν να αρπάξουν το παιχνίδι του αλλουνού, και ας έχουν δικά τους όσα θέλουν και ας το δικό τους παιχνίδι είναι ολόιδιο. Το άλλο παιδί είτε θα κάτσει και θα το ανεχτεί, ή θα αρχίσει ένας καβγάς. Κανείς δεν έχει μάθει το παιδί να ζηλεύει και να καβγαδίζει, είναι στην φύση του ανθρώπου. Κατά παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και η φύση του ανθρώπου σε μεγαλύτερες ομάδες. Λογική δεν υπάρχει. Η Ελλάδα (τυχόν) να επεκτείνει τα μίλια τις στα 12 επειδή έτσι μας συμφέρει σαν κράτος και τις Τουρκίας δεν θα αρέσει αυτό είτε για λόγους αντικειμενικού συμφέροντος, είτε από ζήλια να μην αποκτήσει ο γείτονας στρατηγικά πλεονεκτήματα και ο πόλεμος ξεσπά. Σε πιο γενικευμένο πνεύμα, της Αμερικής συμφέρει να κυριαρχεί το Δολάριο ως διεθνές νόμισμα στο διεθνές εμπόριο, αυτό την κρατά δυνατή. Σε περίπτωση που κάποια χώρα το αρνηθεί αυτό και αλλάξει στο ευρωπαϊκό Ευρώ, αυτό αντιστοιχεί με κήρυξη πολέμου εκ μέρους της Αμερικής και αυτό το θέατρο βλέπουμε να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με το Ιράκ και τώρα με το Ιράν. Λογική δεν υπάρχει, ούτε μισούν οι Αμερικάνοι τους Ιρανούς. Μόνον συμφέροντα οικονομικά. Οπότε οι Αμερικάνοι θα πολεμήσουν να κρατήσουν το στάτους κβό της αμερικάνικης κυριαρχίας, ίσως και να την επεκτείνουν, αλλά και οι Ιρανοί να υπερασπίσουν τα δικά τους οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Ο πόλεμος θα σταματήσει να υπάρχει μόνον αν όλοι γίνουμε υπόδουλοι ενός κυρίαρχου κράτους / ομοσπονδία, είτε αυτή η ομοσπονδία λέγεται Αμερική για τον υπόλοιπο κόσμο, είτε ΕΕ για την περιοχή μας. Αυτόκλητοι υπόδουλοι, ή με το ζόρι. Οι Ιρανοί και το Ιράκ διάλεξαν το δύσκολο μονοπάτι.

paragrafos είπε...

Raven said...

"...o pappous mou eixe provlhma sto xeri tou ef'orou zwhs apo mia efialtikh vradia pou perase sto tmhma: tou zhthsan n'allaxei to eponymo tou gia na mhn fenetai ellhniko kai arnhthike...paei kai to spiti paei kai h periousia kinhta kai akinhta, pane ola. ...axize? "

---------------------


Ξαναδιάβασα το σχόλιό σας, κύριε Ραβέν, και ανατρίχιασα...

Μοιάζουν λίγο - τι λίγο, πολυ, κατάιδιες είναι- οι τύχες του παππού και της γιαγιά σας με τη δική μας: εκείνοι στα γεράματα κι εγώ παιδούλα...

Συγγνώμη που είμαι κάπως συναισθηματική και τώρα τα μάτια μου θόλωσαν λίγο.. αλλά ρωτάτε αν άξιζε...

Πολλές φορες στα όνειρά μου έρχονται κάτι περίεργες εικόνες από το πουθενά: βλέπω τον καημένο το αδελφούλη μου πολύ μικρό σε μια πεζούλα δίπλα απο τη μανούλα που είναι κορίτσι και από πάνω ένα παλιό σπιτάκι...

Μου πήρε χρόνια να καταλάβω ότι ήταν -είπα, ήταν;- το... σπίτι μας στη Μόρφου... Και δεν το βγάζω από το μυαλό μου... και με αυτην την εικόνα θα πεθάνω...

και ρωτάτε αν άξιζε...

Φαίνεται όταν πληγώνονται οι άντρες, θυμώνουν, ενώ μερικές όταν πληγώνονται κλαίνε...

Και πριν κύριε Raven, πληγώθηκα όταν διάβασα αυτό που είπατε για νησια και διακοπες. Βλέπετε, αν και μισή, η Κύπρος μας παραμένει νησι... Κι εδώ όντως έχουμε τουρκικά στρατεύματα... Μερικές φορές τα λόγια μας προκαλούν στους άλλους πόνο που ούτε να φανταστούμε δεν μπορούμε...

(Αντε πια, και είχα δώσει υποσχεση στον ευατό μου να παραμείνω λογική και ψύχραιμη!)

Με αγάπη

Παράγραφος

guerrero762 είπε...

@κ.Δημου Ν.
Με καλυψε η απαντηση σας,αν και διαφωνω.Δεν εχω σκοπο να σας κουρασω.Πιστευω καταλαβατε τι εννοω.

@ποντικος
Στρατηγος δεν θα γινω ποτε αρα ουτε εγω θα βρεθω στη θεση να διαταξω καποιους να πεθανουν.Πιθανοτατα να διαταξω να πεθανουν αυτους που θα ειναι διπλα μου και θα διετρεχουν τον ιδιο κινδυνο με εμενα.
Να προσπαθησω να διαλυσω καποια στερεοτυπα.Ενας στρατηγος δεν ειναι κατ'αναγκη ο ασχετος,αρρωστημενα μιλιταριστης,εκ του ασφαλους μαχιμος.
Κανενας στρατηγος δεν διοριστηκε στρατηγος,εφτασε εκει.
Ενας στρατηγος δεν ειναι δυνατον και δεν ειναι λογικο να πολεμαει με το οπλο στο χερι στη πρωτη γραμμη.Δεν ειναι αυτη η δουλεια του.Εχει και αρκετους στρατηγους που πολεμησαν στη πρωτη γραμμη οταν κατειχαν χαμηλοτερους βαθμους.
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα.
Εχω γνωρισει στρατηγους και στρατηγους.Απο παλλικαρια πραγματικα,ηγετες με ολη την σημασια της λεξης και φυσικα καραγκιοζηδες,που πηραν τα αστερια γλυφωντας.
Δεν τρεφω καμμια αντιπαθεια προς αυτους που δεν τους αρεσει ο στρατος.
Περι ορεξεως που λεμε.Ξερω οτι εμενα μου αρεσει και πολλυ μαλιστα,αν οχι ο στρατος που υπηρετω,ο στρατος σαν ιδεα.
Μερικοι δινουν μαλιστα στο στρατο και τον πολεμο μια θρησκευτικη μυστικιστικη σχεδον διασταση,περαν απο καραβανιες και εθνη και σημαιες.
Ακουγετε ελκυστικο αν και παρατραβηγμενο.Μια ιδεα αυτης της στρατογκαυλιασης για την στρατογκαυλιαση ειναι η Λεγεωνα των Ξενων.
Legion Patria Nostra.
Ακομα δε και οι εταιρειες "συμβουλων ασφαλειας" π.χ Blackwater που ειναι ιδιωτικοι στρατοι προς ενοικιαση.
Η οι "ρομαντικοι" μισθοφοροι ολων των εποχων,και οι θρυλικοι μισθοφοροι της δεκαετιας του '70.
Αν εχεις ακουστα το Dogs of war
του F.Forsyth.

@paragrafos
Εφοσον αποδεχεστε πως υπαρχει το σκοτος και πως δεν εχουν ολοι(ατομα,κρατη ή λαοι)τις αγνοτερες των προθεσεων και διαθεση διαλογου τοτε ας υπαρχουν καποιοι που να δεχονται να μπορουν να αντιμετωπισουν το κακο.
Εγραψα βρεθηκα σε πολεμο,δεν διευκρινησα οτι και αν πολεμησα ή νομιζω οτι πολεμησα.
Κατι τετοιο θα ητο εξαιτερικα αστειο.Ειπαμε εδω μεσα(διαδυκτιο)οτι δηλωσεις εισαι αλλα και στις δηλωσεις να βαζουμε και λιγο χαλιναρι.Οπως και να εχει εκπροσωπουμε αλλους πλανητες και δεν υπαρχει common ground.

Οπως εγραψε και ο W.Shakespeare
Cry Havoc and let slip the Dogs Of War

Το σωστό να λέγεται είπε...

-> κοράκι

"H giagia mou mexri to telos eixe kollhsei ekei...axize?"

Δεν είχε "κολλήσει" η γιαγιά σου.
Είχε "σταματήσει" ο νούς της κι η καρδιά της στα αγαπημένα πρόσωπα που άφησε πίσω, ζωντανά και πεθαμένα, στο σπίτι της, στον κήπο της, την εκκλησία της, την γειτονιά της, την Πόλη της, την ζωή της.

Σκέψου τί πιο πολύτιμο έχεις αυτη τη στιγμή στην νεανική ζωή σου.
Ας πούμε τα νιάτα σου.
Άν κάποιος, η "τυχη", σου έδινε ένα φαρμάκι και σ' έκανε μιά μέρα να ζείς στην ηλικία που θυμάσαι τελευταία την γιαγιά σου, δεν θα χες και σύ "κολλήσει" στα αδικοχαμένα νιάτα σου;

Νεαρέ Φίλε,
δεν έχεις ακόμη χάσει κάτι πολύτιμο, που το είχες κέρδισει με πολύ κόπο, και τ'αγαπούσες τόσο πολύ. Τότε θα γνωρίσεις ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ.

Αξιζε για την γιαγιά σου,
αν την αγαπάς και θέλεις να την θυμάσαι, να την θυμάσαι με το χαμόγελό της αλλά και με τον πόνο της.
Δεν υπάρχει φίλτρο να ξεχωρίζει τα δύο στούς Ανθρώπους.

Unknown είπε...

Τελικά, την προτροπή του οικοδεσπότη μας αφήστε τα μίση και πιάστε το γ***σι κάποιοι την πήραν στραβά και τα γ***σαν όλα στο blog. Κρίμα. Τι ερώτημα είπαμε ότι θέσατε στο σχόλιο των 11:29 πμ (στις 15/5) αγαπητέ ΝΔ;

Nikos Dimou είπε...

Vrennus said...
"Τελικά, την προτροπή του οικοδεσπότη μας αφήστε τα μίση και πιάστε το γ***σι κάποιοι την πήραν στραβά και τα γ***σαν όλα στο blog".

Πράγματι - ήταν ένα post που στράβωσε. Δεν ήταν οι διαφωνίες και αυτά που ειπώθηκαν αλλά ο τρόπος και το ύφος.

Ξαναδιαβάζω το Slaughterhouse 5 του Kurt Vonnegut ένα από τα πιο δυνατά αντιπολεμικά βιβλία.

Πάω για ύπνο. Ελπίζω αύριο το πρωί να μου έρθει έμπνευση για κάποιο καινούργιο post που θα μας ξαναφέρει κοντά - γιατί σήμερα γίναμε όχι από 18 αλλά από 218 χωριά...

Dr Strange είπε...

Εγώ πάλι, κι επειδή λέχθηκαν κάποια αρνητικά πράγματα για τήν ποιότητα τών σημερινών σχολίων, θα ήθελα να πω ότι, μέχρι και τό σχόλιο τού heinz στή 1:14μμ, βρήκα τή συζήτηση μεστή και ενδιαφέρουσα (όσο κι αν δεν πήγε εκεί που θα προτιμούσα). Στή συνέχεια ξεστράτισε πράγματι σε τσακωμό (σχετικά ενδιαφέροντα κι αυτόν), δεν θα ψέξω όμως γι' αυτό τόν heinz, τή στάση τού οποίου στή 1:46μμ τή νοιώθω (και τή συμμερίζομαι). Ενδιαφέρον όμως είναι ότι η μια κουβέντα έφερε τήν άλλη, πράγμα που εικονογραφεί και λίγο τήν ιδέα ότι τό μίσος φέρνει μίσος, ή και τά λεγόμενα τού ΝΔ για τό πώς συζητούμε εμείς οι άνδρες. Από τήν άλλη, εμένα μ' αρέσουν και οι αντρίκιοι τσακωμοί, μόνο που, όταν μένουν στά λόγια, τραινάρουν και δεν λύνονται.

heinz είπε...

@ΝΔ

ύβρις: Πάσα αυθάδης, ιταμή και προσβλητική έκφρασις (λεξ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ)

Και σας υπενθυμίζω ότι, εσείς χρησιμοποιήσατε τον χαρακτηρισμό άμετρα (κυριολεκτικά) για να χαρακτηρίσετε γραφόμενά μου. Το "άμετρα" καταφανώς υποδηλώνει την τήρηση πολλών μέτρων εκ μέρους σας, πράγμα που άλλωστε ήδη επεσήμανα.

"Η υπεροψία σας αγαπητέ Heinz είναι απίθανη."

Δεν το νομίζω καθόλου. Υπεροπτικές είναι οι απόψεις όπως του Raven που θεωρούν τους πληθυσμούς των ακριτικών νησιών, προφανώς κάποιο είδος εγγενούς πανίδας, που πάει παρέα με το νησί.

Όσο για το ποιός παραδίδει μαθήματα, προσωπικά ουδέποτε ευαρεστήθηκα να με αποκαλούν "δάσκαλο".

Καταφανώς κύριε Δήμου, έχουμε διαφορετικά πλαίσια αρχών.

paragrafos είπε...

Raven said...

" Lypamai pragmatika an sas stenoxwrisa..."
------------------------------

Μην ανησυχείτε για μένα. Μάλλον αφορμή ήθελα να στεναχωρηθώ. Αφήστε που νομίζω ότι γεννήθηκα θλιμμένη και οι δυο τρεις αναποδιές απλώς μεγάλωσαν το κακό.. Σας παρακαλώ, ειλικρινά δεν τρέχει τίποτε. Εμείς οι γυναίκες έχουμε το κλαμα στο τσεπάκι...

-----------------------

Ήθελα από ώρα να σας πω κάτι άλλο: το σχόλιό που αφήσατε στο μπλογκ μου με "κυνηγάει" (ευχάριστα όμως) όλη μέρα...

με αγάπη

Παράγραφος

Aphrodite είπε...

Με το ζόρι κρατιέμαι να μην ανακεφαλαιώσω, να μην σφαλιαρίσω, να μην επικροτήσω, να μην κλάψω μαζί, να μην πω «πες τα χρυσόστομε» κτλ κτλ κτλ...
Είναι αργά, έχω εξαντληθεί με τα σχόλια. Και έχω σαν αρχή να μην πηγαίνω για ύπνο τσακωμένη... Τι σκ*τά, αν δεν τα βρίσκουμε μεταξύ μας, που ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ Γ***ΤΙ μου, πώς θα κάνουμε united front να βρούμε καμμιάν άκρη?...
Λοιπον, κάντε έρωτα, οχι πόλεμο (χμ, καλύτερα κάντε έρωτα σα να κάνετε πόλεμο, take no prisoners!!! - kinky, eh...?)
"Bravery is being the only one who knows you're afraid." - Col. David H. Hackworth
"Make deals, not war." - Swindle
I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones - Albert Einstein
"Patriotism...is the egg from which wars are hatched." -de Maupassant
"There's only one truth about war: people die." - Sheridan
"This means war!" "I thought it meant touchdown?" - Animaniacs
"This was a great war until you guys showed up."-Burns, to Trap & Hawk
"WAR : We Are Right" - Chief Elder, Pangaea
"We have War when at least one of the parties to a conflict wants something more than it wants Peace." -- Jeane J. Kirkpatrick
"War would end if the dead could return." - Stanley Baldwin

Και ο λούκουμος...

«Remember when a trojan was a warrior?»

Αντε, επανέρχομαι (with bells on and maybe an armour – of love…)

mickey είπε...

Με αφορμή το σχόλιο του cyberdust στις 11:09μμ (τις αναλύσεις και γενικεύσεις του οποίου βρήκα κάπως ...απλοϊκές):

Καλά τότε. Κι εγώ επειδή σε κάποιο παλιότερο post ο cyberdust με ειρωνεύτηκε για τη μυωπία του ματιού μου σε συνδυασμό με την ικανότητά μου να οδηγώ κι επειδή για μένα το μάτι μου είναι "ιερό και όσιο", θα τον μισώ, θα βρω την IP address του, θα μάθω που μένει και θα έρθω τη νύχτα να κάψω το σπίτι του για να μάθει να σέβεται τα "ιδανικά" μου!

Μα είστε με τα καλά σας; Τι σχέση έχουν οι έμφυτοι αμυντικοί και επιθετικοί μας μηχανισμοί (που δρουν αυθόρμητα) με την ψυχρή και υπολογισμένη (ορισμένες φορές σε βάθος δεκαετιών) δράση των απανταχού μιλιταριστών (πολιτικών και στρατιωτικών) εδώ και χιλιετίες; Αφιονίζουν τις μάζες με "εθνική συνείδηση" και εκδικητικές ιδεοληψίες, καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό για να μας χρησιμοποιούν όποτε θέλουν ως κρέας για τα κανόνια! Παρομοίως "ανώμαλο" είναι και το μίσος και η εκδικητικότητα που κατατρώει τα σωθικά κάποιων για χρόνια με απωθημένα, βεντέτες κλπ. Τι νόημα έχει να σκοτώσω κάποιον μετά από 30 χρόνια;

Και φυσικά, μπορούμε (και μαθαίνουμε) ακόμα και αυτούς τους έμφυτους μηχανισμούς να τους συγκρατούμε όταν ζούμε μαζί με άλλους ανθρώπους. Διαφορετικά (και συγγνώμη προκαταβολικά για τα παραδείγματα), θα χέζαμε όπου βρούμε επειδή έτσι είναι η φύση μας, θα πηδούσαμε με το ζόρι (οι άντρες) όποια και όποτε γουστάραμε επειδή έτσι είναι η φύση μας, θα σαπίζαμε κάποιον στο ξύλο επειδή νιώσαμε πως μας προσβάλλει επειδή έτσι είναι η φύση μας!

Μπορούμε επίσης να διοχετεύουμε την "επιθετική" ενέργεια σε άλλα "ευγενέστερα" πεδία, όπως ο αθλητισμός, οικονομικός ανταγωνισμός, ηλεκτρονικά παιχνίδια beat'm'up ή shoot'm'up, ακόμα και σχόλια σε αυτό το blog! :)

Προτιμώ να αλλάξω τον "έμφυτο hard-wired προγραμματισμό" του εγκεφάλου μου με κάποια "software" components που λέγονται λογική, ευαισθησία, κρίση και γνώση - κι ας μην τα καταφέρνω πάντα ;)

@guerrero (11:11μμ):
Συμφωνώ εν γένει με το συγκεκριμένο σχόλιό σου - και σίγουρα υπάρχουν και "παλικάρια", όπως κι εκείνοι που δακρύζουν κρυφά για τους χαμένους άνδρες τους. Δε διαφωνούμε πάντως επί της ουσίας των "στρατόγκαυλων" ;)

@raven (11:33μμ):
Αν και δε γνωρίζω όλο το story με λεπτομέρειες, να σου υπενθυμίσω ότι και στη Μύκονο υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι, ακόμα και φτωχοί και όχι μόνο οι γνωστοί ...γκλαμουράτοι. Αν η Παράγραφος ήταν Μυκονιάτισσα τι θα έλεγες; Ή βάλε όλα τα νησιά στο "τσουβάλι" ή πέτα τα όλα έξω ;)

Και μια "τεχνική" παρέμβαση: Τα όποια avatars χρησιμοποιείτε, καλό είναι να φιλοξενούνται στο blogger.com με τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ. Αν βρίσκονται σε άλλους servers, οι οποίοι τύχει να αργούν να ανταποκριθούν, η σελίδα με τα σχόλια αργεί ΠΟΛΥ να φορτωθεί. Ακόμα κι αν οι αγαπημένες σας εικόνες βρίσκονται αλλού, μπορείτε πανεύκολα να τις αντιγράψετε στο blogspot.com.

mickey είπε...

Heinz, συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τον Γάτο πως ΕΙΣΑΙ ...υπερόπτης.

Μας έφαγες την τρακοσάρα σήμερα!!!

heinz είπε...

@Mickey

300? Ωχχχχ... σορρυ γράψε λάθος!!!!

"Τα όποια avatars χρησιμοποιείτε, καλό είναι να φιλοξενούνται στο blogger.com "

Μπράβο ρε Mickey!!! Ήθελα να το πω μέρες τώρα: άλλο να φορτώνουν όλα από έναν server, κι άλλο από 100. 100πλασιάζονται οι πιθανότητες καθυστέρησης έτσι.

paragrafos είπε...

Καλη σας Νύχτα!

Με αγάπη

Παράγραφος

Το σωστό να λέγεται είπε...

->ΝΔ, (παρόρμηση Βρέννους)

"Πιστεύω ότι η ουσιαστική αντίσταση γίνεται με τρόπο που να μην καταστρέφει αλλά να οικοδομεί."

Ναί, πολύ σωστά το λέτε.
Ο άξιος Ελληνοκύπριος διπλωμάτης μας, ο αείμνηστος Κρανιδιώτης ήξερε πώς.
Κατάφερε, παρα τις απόλυτες αμφισβητήσεις Ελλήνων και ξένων διπλωματών, την είσοδο της Κύπρου στην Ε.Ε.


"Η πράξη του Σολωμού ήταν (αναμφισβήτητα) ηρωική - όμως σε τι βοήθησε; Μόνο στην ένταση του μίσους."

Όχι στην ένταση του μίσους, η ένταση του Τουρκικού μίσους απο τους εξτρεμιστες εναντίον των Ελλήνων προ-υπήρχε πρίν την δολοφονία των δύο παλληκαριών.

Κατάφεραν τα Ελληνοκυπριακά παλληκάρια με τον ηρωισμό τους να αφυπνίσουν τον λήθαργο που είχε αρχίσει να πέφτει η Ελληνοκυπριακή και Ελλαδική εθνική συνείδηση και αποφασιστικότητα.

Βέβαια το τραγικό γεγονός πέρασε μακροπρόθεσμα σχεδόν απαρατήρητο διπλωματικά .
(Αδράνεια παραδοσιακή).

Αν ήταν η Τουρκική προπαγανδιστική μηχανή σε σχέδιο και λειτουργία προς ώφελος μας, θα είχαν αναγκάσει να αποσυρθούν τα κατοχικά στρατεύματα.

paragrafos είπε...

Κάθε φορά που λέω καληνύχτα, τρέμει η ψυχή μου γιατί μια μέρα μπερδεύτηκε το λάμδα μα το κάπα και βγήκε... κακή νύχτα!

Aphrodite είπε...

Πωωωω πωωωωω αδερφάκι μου, πρέπει να σας το σπαώ σε δίφραγκα πια?

Ωραια, θα τα πω και λατινικά, μπας και το πιάσετε (ας ξαναπλακωθούμε αύριο, η νύχτα βγάζειεπίτροπο, ήρεμα...)

Amor est vitae essentia - Love is the essence of life. (Mackay)

Amor ordinem nescit - Love does not know order. (St. Jerome)

Amor vincit omnia - Love conquers all. (Virgil)

Ξύπνιος κανείς? (Μα ελάτε, ο Γάτος κοιμήθηκε, η Κυρία (με κάθε κάππα κεφαλαίο, Καρδιά, Κεφάλι, Καρυάτιδα) κοιμήθηκε, ακούω ειρηνευτικά σχέδια, μην κλείσει το μπλογκ έτσι...

Dr Strange είπε...

Για να επανέλθουμε στά ζητήματα τού αρχικού ποστ, αξίζει ίσως να προσέξουμε ότι δεν προϋποτίθεται τό μίσος για να πεις ότι με κάποιον άλλο (άτομο ή ομάδα) δεν θες νά 'σαι μαζί. Δεν χρειάζεται να τόν μισείς τόν άλλον. Αρκεί τό ότι δεν τόν αγαπάς, όπως σημείωσε αρχή αρχή η Αφροδίτη. Άλλωστε η φιλία συνέχει τάς πόλεις. Και η έλλειψη μίσους, σκέτη, μπορεί να προκύπτει και από έλλειψη συναισθήματος.

Στή φύση τού ανθρώπου είναι, όχι μόνο να κρίνει και να δίνει δίκιο κι άδικο, αλλά και να ομαδοποιεί, να γενικεύει. Εκεί ιδίως που δεν αγαπά. Ή να διακρίνει αυτόν που θέλει μαζί του, από αυτόν που δεν τόν θέλει. Και να ανήκει σε κάποια ομάδα, εντός τής οποίας νοιώθει ζεστά και είναι πρόθυμος να προσφέρει. Ο αποκλεισμός τών άλλων είναι η άλλη, αναγκαία, όψη τού νομίσματος. Χωρίς αυτόν, ομάδα δεν υπάρχει, και μένει καθένας μόνος του, να ψάχνει τίς διαφορές που τόν κρατούν στή μοναξιά του.

Ο Θεός είναι που δεν διακρίνει, ο Θεός είναι που βρέχει επί δικαίων και αδίκων.

Nikos Dimou είπε...

heinz said
"Καταφανώς κύριε Δήμου, έχουμε διαφορετικά πλαίσια αρχών".

you can say that again!

Η λέξη άμετρα δεν είναι ύβρις - είναι επίθετο που χαρακτηρίζει την έλλειψη μέτρου.

Το "θα σου πω εγώ τι θα πει ύβρις" όταν το λες σε έναν άνθωπο με τα διπλά σου χρόνια (και την διπλή πείρα) είναι θράσος.

Το μόνο που θα έλεγε ένας ευγενής άνθρωπος θα ήταν "συγγνώμη".

Κι αυτά που γράψατε για τον raven ότι ήταν χειρότερος κι από φασίστας (μέχρι και κοιλάκανθο τον ονομάσατε) ήταν αβροφροσύνες;

Σίγουρα έχουμε διαφορετικα πλαίσια και διαφορετική ανατροφή.

Aphrodite είπε...

Ωπ! Κι εσείς ξύπνιος κύριε Δήμου?

Πώς να κάνουμε "μάκια" τόσα "βαβά" σήμερα?... (Ακούγεται η επιτομή της σάχλας, αλλά πολλοί αναστατώθηκαν, πολλοί & πολύ...)

Το σωστό να λέγεται είπε...

κοιλάκανθος το κοράκι;

Άλλο κι αυτό!

Ανάμεσα κοιλάκανθου και κοράκι υπάρχουν δέκα σελίδες λέξεις.

Άμετρο το λεξιλόγιο της Ελληνικής γλώσσης!

Να βράσω τον κυριο Μαργαρίτη μια κοιλακανθόσουπα.

Nikos Dimou είπε...

Μιά και κατέφυγες Θεά στα Λατινικά (αγαπημένη μου γλώσσα) να καληνυχτήσω με το ρεφραιν από το διάσημο Pervigilium Veneris (το νυχτέρι της Αφροδίτης - το τραγούδι σου!):

Cras amet qui nunquam amavit quique amavit cras amet!

(Αύριο ας αγαπήσει αυτός που ποτέ δεν αγάπησε κι αυτός που αγάπησε ας αγαπήσει αύριο!)

Και η παράφραση Σεφέρη (στην Κίχλη): Όποιος ποτέ του δεν αγάπησε, θα αγαπήσει στο φως.

heinz είπε...

Nikos Dimou said...

"Η λέξη άμετρα δεν είναι ύβρις - είναι επίθετο που χαρακτηρίζει την έλλειψη μέτρου."

Και ποιός είπε ότι είναι ύβρις???

"Το "θα σου πω εγώ τι θα πει ύβρις" όταν το λες σε έναν άνθωπο με τα διπλά σου χρόνια (και την διπλή πείρα) είναι θράσος."

Καταρχήν μίλησα στον πληθυντικό.
Και δεύτερον εννούσα σαφώς ότι δεν είμαι εγώ υβριστής, ο Raven είναι. Εσείς θελήσατε να το ερμηνεύσετε ως προσωπική πρόκληση. Συγγνώμη να ζητήσω, αλλά για ποιό; Για το ότι εσείς παρεξηγήσατε? Μήπως δεν καταλάβατε τι είπα να το ξαναπώ?

"Κι αυτά που γράψατε για τον raven ότι ήταν χειρότερος κι από φασίστας (μέχρι και κοιλάκανθο τον ονομάσατε) ήταν αβροφροσύνες;"

Όχι βεβαίως. Αλλά απάντησα ευθέως στην απαράδεκτη και αλαζονική συμπεριφορά του. Κοιλάκανθος σημαίνει "αρχική πηγή" ας πούμε, από το προϊστορικό ψάρι, ποιό είναι το πρόβλημά σας δεν κατάλαβα....

"Σίγουρα έχουμε διαφορετικα πλαίσια και διαφορετική ανατροφή."

Κάνουμε κύκλους μου φαίνεται...

Το σωστό να λέγεται είπε...

-> ΝΔ, Heinz

"Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος"

Μόνο σχετικές κρίσεις μπορούμε να προσφέρουμε αλλά...

"The Whole Is Greater Than The Sum Of its Parts"

mickey είπε...

Τελικά μου φαίνεται πως οι μόνοι "πασιφιστές" εδώ μέσα είναι η ...κατηγορούμενη (στο post) Αφροδίτη και η ...αφεντομουτσουνάρα μου.

"Amor est vitae essentia - Love is the essence of life. (Mackay)"

Θα μπορούσες να αλλάξεις δυο φωνήεντα στο όνομα της παρένθεσης πάντως ;)

Έλα γλυκιά μου Θεά απόψε να αφήσουμε τα μίση...

heinz είπε...

@Mickey

Βρε κοιλάκανθε της ξεδιαντροπιάς!!! Εκεί εσυ το νου σου ε?

Όποιος νομίζει ας πάρει email!

mickey είπε...

Έλα κι εσύ καλή μου Γεωργία
που θέλεις τα πικάντικα τα τρία!

(και τα "Καβαφικά Κουαρτέτα" βεβαίως βεβαίως - πού είναι η Houlia BTW;)

Make Love Not War!!!

Από τον αντρικό πληθυσμό εδώ μέσα, μόνο ο γάτος κι ο πόντικας υιοθέτησαν το σύνθημα! Φυσικά ο πρώτος θα παραμείνει στο σύνθημα, ενώ ο δεύτερος ως νεότερος μπορεί να περάσει και στο ...παρασύνθημα :))

glenn είπε...

Σορρυ ρε raven, στην είπα κι εγώ άσχημα. Τις μάζεψες για τα καλά σήμερα. Αλλά έχεις ένα τάλαντο ρε παιδάκι μου να εξαγριώνεις τον κόσμο.

Όπως και να το κάνουμε, δεν λέμε στον άλλον άει γ@μίσου με ενδιαφέρει μόνο η θαλασσίτσα που έχεις εκεί. Κι όχι μόνο αυτό, και άλλα πολλά, για τη φτώχεια που μας κατατρύχει για τα στραβά μας κλπ. Και μάλιστα απαντώντας στο άσχετο και σε επιθετικό τόνο. Κρύο πράμα, αγαρμπίλα.

Και κοίτα να δεις τι έγινε τώρα. Όσο και να βρίζονται, Δήμου και heinz θα τα ξαναβρούνε. Γιατί; Γιατί απλούστατα κανείς απ' τους δυο δεν αδιαφορεί έτσι στη ψύχρα για το δικαίωμα της ΖΩΗΣ του άλλου. Εσύ ρε πουλάκι μου, πως να το πω, μας έγραψες όλους εις τα παλαιότερα των υποδημάτων σου.

Δηλαδή τι νόημα είχε αυτό που είπες. Γιατί το είπες σ' αυτό το ποστ. Πως σου ήρθε και το αμόλυσες έτσι στο άσχετο. Καλοπροαίρετα ρωτάω.

Δεν ξέρω, θέλω να στο εξομολογηθώ. Νοιώθω μια ενόχληση που δεν περνάει με τίποτε. Μου χτύπησε ευαίσθητο νεύρο αυτή σου η κυνικότητα απέναντι στις ζωές των νησιωτών μας. Το ξέρω έχουμε προβλήματα με εναέρια ΕΚΑΒ κλπ, αλλά κανείς δε βγαίνει να τους πει αει γαμηθείτε. Μάλιστα γιατροί άνθρωποι, νέες κοπέλες, πεθαίνουν στον αέρα προσπαθώντας να σώσουν νησιώτες.

Δεν ξέρω, ίσως λείπεις πολλά χρόνια. Έχεις πλήρη συναίσθηση του τι μας είπες;

Σε παρακαλώ περιμένω μια απάντηση.

heinz είπε...

Άτιμε Mickey λυσσάς έ?

Δυο-δυο....

#$@%@$$#!!

Aphrodite είπε...

@Aphrodite, 11:10,
"...Ζoros, συγνώμη honey, η σκέτη αηδία δε μου φτάνει (πώς το βλέπεις τόσο κυνικά?)...".

@zoros, 2Q01,
"...Την αηδία λοιπόν δεν την νιώθω από κυνισμό, αλλά από υπερβολική ευαισθησία! Δεν θέλω επ’ ουδενί στη ζωή μου να ξαναδώ τέτοια σκηνή!"

ΟΚ, έχεις δίκιο, συγνώμη, παρερμήνευσα (κι έχεις και τα διπλά μου χρόνια! - πλάκα κάνω...)
:-)

Ετσι δεν είναι καλύτερα? Γκουχ-γκουχ... Γκηρ?

Από ΟΟΟΟΛΑ τα σχόλια, μου επιτρέπετε να πάρω αγκαλιά τα εξής:

1. @glenn, 2:59,
"Εγώ πάλι την προτιμώ ζωντανή και στο πατρικό της. Ζητάω πολλά; "

2. @heinz, 1:14,
"Ναι, είναι καλοί άνθρωποι. Ναι είναι ευγενικότατοι. Ναι, ό,τι καλό κι αν πείτε.
ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ!!!!! Το καταλαβαίνει αυτό κανείς???"

3. @ND, 9:17,
"...Όσο για τις πιθανότητες της ουτοπίας: Πολλά πράγματα θα φαίνονταν ουτοπικά στους στρατηλάτες των περασμένων αιώνων - ο Ερυθρός Σταυρός, οι Γιατροί του Κόσμου, η Διεθνής Αμνηστία... κι όμως λειτουργούν σήμερα. (Για να λέγατε στον Ταμερλάνο για την Συνθήκη της Γενεύης). Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε προσπαθώντας..."

Ζητάω πολλάααα?

(Μαμά μου! Είσαι ακόμη στο προηγούμενο ποστ να πάρει και κερνάς πάστα-φλώρα & φοντανάκια μη χέσω, κι εδώ γίνεται σφαγή! Ελα λίγο, θέλω αγκαλίτσαααα! Κλαψ, λυγμ, όχι, δε με πείραξε κανείς σήμερα, αλλά να, δεν τα βρήκαμεεεε - αααα... δε μ-μπορώωωω.... μπρφφφφτ (χαρτομάντηλο)!

Group-hug? (που λέει κι ο Guerrero, ναι, αυτός!)

Aphrodite είπε...

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ! ΠΑΛΙ ΕΧΑΣΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑ ΔΕΚΑ ΩΡΕΣ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΣΙ ΜΕ ΜΙΣΕΙ!

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΑ ΟΥΖΙ ΝΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩΩΩΩ?!?!

Ξαναγράφω, επανέρχομαι, μην...κουνηθεί κανείς (το κουν-με γαμ-)!

heinz είπε...

georgia m. said...

"Το είπε και ο Γερμανός - όχι ο Φρέντυ,ο Βαγγέλης:
"Δυο-δυό,στη μπανιέρα δυο-δυό"...
:) "

Αυτός παιδί μου είναι ξένος, γερμανός, ναζί, γαβ, ούστ!!!

Ενώ εσύ, έμορφη Ελληνοπουλίς τι θες σε πολυπολιτισμικά mayhem???

Αχ μωρέ harry που σας χρειάζεται!!!!

mickey είπε...

Αχ, πώς μου αρέσει να με διορθώνεις Γεωργία.Μ(ου). Πες μου κι άλλα!!!

Άσε το "Σεσίλ" και τον Λόρενς κι έλα στο Νικοδήμειο Κουαρτέτο ;)

Αφροδίτη, γράφε τα σχόλιά σου στο Word (μπορείς και να τα ελέγχεις για ορθογραφικά λάθη), κάνε και save μπας και πέσει το ρεύμα (ή πάρε ένα UPS βρε παιδάκι μου) και μετά κάνε τα copy-paste στο παραθυράκι δεξιά εδώ μέσα. Έτσι δε θα ξαναχάσεις τίποτα! Αναμένω φυσικά τα ανάλογα "ανταλλάγματα" για την τεχνική μου υποστήριξη ;)

Aphrodite είπε...

@mickey,

"...Από τον αντρικό πληθυσμό εδώ μέσα, μόνο ο γάτος κι ο πόντικας υιοθέτησαν το σύνθημα!"

Yπενθυμίζω πόντικα τη σχετική στιχομυθία:

@glenn, 10:33,
"Είπες ΝΔ: "Αφήστε τα μίση και πιάστε το γ@μήσι!"
Ε καλά αυτό δεν χρειάζεται προτροπές! :-))"

@aphrodite, 11:25,

"@glenn, 10:33,
OK ;)
(Κάτσε να προλάβουμε, θα την κάνει για κάνα χρόνο πάλι & πρέπει να βάλουμε και στις τσέπες! Χάθηκε να είναι δημ.υπάλληλος?)
Χμ, ο γάτος γιατί πέταξε τα δύο αυτά και πλακώθηκε να φύγει? Επιασε Γενάρης σήμερα? "

Χμμμ... κάποιοι θα κοιμηθούν καλά τελικά απόψε...

(-Χ

heinz είπε...

@aphrodite

Παλαιόν λαϊκόν (σοφόν) άσμα:

Επιπόλαιο με λες
που δεν κάνω control-S

Aphrodite είπε...

@mickey,

Στο word τά'γραφα καλέ, και μου κόλλησε το πισι, οπότε σαν cyber-chick που είμαι, με ατσάλινη ψυχραιμία που έχω, το έβγαλα από τη μπρίζα και ξαναμπήκα κυρία!

Πώς με βρίσκεις? Να δίνω κι εγώ τεχνικά σεμινάρια?

Dormammu είπε...

Τελικά, μετά απο όλο αυτό το ψηφιακό ξεσάλωμα, υπάρχει κανείς που αναθεώρησε τις απόψεις του...?

Καλές οι θεωρίες των πασιφιστών, ανεφάρμοστες όμως.

heinz είπε...

aphrodite said...

"...το έβγαλα από τη μπρίζα και ξαναμπήκα κυρία!"

....!!!!!

Μένω άναυδος...

Ρεμάλι είπε...

μεγάλο μαλλιοτράβηγμα χωρίς ουσία,
συμβαίνουν τέτοια παντού..
αυριο θα είναι μια καινούργια μέρα
σε ενα καινούργιο τόπικ
(ελπίζω να μην είναι για πολέμους)
και ολα θα είναι καλύτερα..

Dormammu είπε...

Αμην, γιατί το κακό παραέγινε σήμερα...!

kkai-Lee είπε...

Η υποχρέωση μας σαν άνθρωποι, απέναντι στην ανθρωπότητα, είναι να ενεργούμε και να σκεφτόμαστε με εμμονή προς την κατεύθυνση της ειρήνης. Έστω και αν εμείς οι ίδιοι αμέσως ή εμμέσως είμαστε θύματα ( ή υποψήφια θύματα ) μιας τεχνητής πολλές φορές κατάστασης, είτε αυτή λέγεται πόλεμος είτε κατοχή είτε καταπίεση είτε ότιδήποτε άλλο.

Γι, αυτό και ο αδικημένος θα πρέπει να βρει την δύναμη, στην αδίκία του, να κτίζει γέφυρες αντί να χαλά πόλεις.

Αυτό ( όταν γίνεται με ήθος και αξιοπρέπεια ) για μένα δηλώνει δύναμη και όχι αδυναμία.

Η κατάσταση, με τις σύγχρονες δυνατότητες, ένός γενικευμένου πολέμου είναι οριακή.

Οι οικονομίες και τα κατεστημένα κτίζονται πολλές φορές πάνω στον πόλεμο και άρα το μίσος είναι στην πρώτη γραμμή του marketing. Το συλλογικό δε μίσος αυξάνει κατακόρυφα τις πωλήσεις.

Ο σπιτονοικοκύρης και άλλοι ( η μεγάλη πλειοψηφία ) δήλωσαν ότι δεν αγοράζουν.( απορρίπτοντας το συλλογικό μίσος ). Κάποιοι αγοράζουν από συνήθεια, ή αγοράζουν επηρεασμένοι από τη διαφίμηση. Κάποιοι αγοράζουν χωρίς να ξέρουν τι αγοράζουν.

Το Blog νομίζω, νοιώθω ( ελπίζω ) ότι τους σκίζει τις αφίσσες.

Dormammu είπε...

@georgia.m: Εγώ σίγουρα δεν κοιμάμαι...:-)))))

mickey είπε...

Αφροδίτη, οι ...σύζυγοι δε μετράνε - ειδικά αν είναι και αστροναύτες!

θα τον στείλεις προς τον Άρη
και θα χαίρεσαι τον ...harry ;))

heinz είπε...

@all ξενύχτηδες

Καληνύχτα!

paragrafos είπε...

Τι μέρα ήταν κι αυτή!

mickey είπε...

Γεωργία (1:10πμ), το μόνο σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ θα περιλαμβάνει τον οικοδεσπότη. Είναι βλέπεις κάπως …μεγάλος για τέτοιες συγκινήσεις ;)

Αφροδίτη, μένω κι εγώ άναυδος από την "τεχνική" σου αντιμετώπιση. Heinz, προτείνω να την προσκαλέσουμε ως εισηγήτρια σε σεμινάριο! Θα κάψει καρδιές - και όχι μόνο :(

Μου αρέσει πολύ η "ειρηνική" ατμόσφαιρα που αναδύεται, αλλά αν δεν τελειώσω τη δουλειά μου μέχρι αύριο το πρωί, ο πελάτης θα με γδάρει ζωντανό - και δε θα είναι από ...μίσος :)

Dormammu είπε...

Μικροί και φθονεροί
Ξερνάνε την χολή
Όταν ο harry
παύει να μπλογκάρει.

Πόντικα Προσοχή.
Βλέπεις αλλού εσύ
Κανέναν άλλον να σαλτάρει..?

Aphrodite είπε...

Eεεεε, καλέ heinz, σου έπεσε μια συγνώμη, καλέεεεεε, σε ποιόν να τη δώσω? (σκύβω πιάσω) Μ, κάτσε να δω τι λέει το καρτάκι... (ανοίγω) Δε γράφει όνομα, μόνο έχει κολλημένη μια ψαροκροκέττα friskies... (ξεφυσάω)

Αμαν αυτό το παιδί, όταν γλαρώσει κατεβάζει ρελέδες κι ούτε μια κουβέντα δεν προλαβαίνουμε να του πούμε... Ρε Γεωργία, Θεά, ναι καλέ, εσύ με το γατί, τι ήθελε να πει ο ποιητής? (ο πλούσιος & πυκνός)?

heinz είπε...

Τη νύχτα ο dormammu
σκαρώνει χάι-κου

takis vasilopoulos είπε...

Καληνύχτα και απο εμενα....σας παρακολουθω!!!

Aphrodite είπε...

@mickey,
"Αφροδίτη, οι ...σύζυγοι δε μετράνε - ειδικά αν είναι και αστροναύτες!"

Ρε ufo, ακόμη honey-mooners είμαστε, ασε, μην σου περιγράψω, γιατί σε βλέπω να παρατάς το project για τρελλά... χμ, βγαζω-μπριζώματα εδώ μεσα! Αντε, και βαζω-μπριζώματα, και βυσματο-καλωδιώματα κτλ κλτ τκλ λκτ τλκ...

heinz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
mickey είπε...

Αφροδίτη, μάλλον εσύ είσαι honey κι εκείνος mooner, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ ;))

Αλήθεια, γιατί δεν εμφανίζεται; Πήγε καμιά βόλτα μέχρι τον ISS ή τον έβαλες να κοιμήσει τα aliens; :P

Dr Strange είπε...

Αρχίσατε τίς χαρούλες και μού βγάλατε ένα χαμόγελο. Καληνύχτα κι από μένα. Φιλάκια.

Dormammu είπε...

Αύριο μέρα δύσκολη
Θα έχω στο γραφείο
Κι αν δεν ξαπλώσω σύντομα,
Με βλέπω σε… φορείο.

Νικόδημε ξεσάλωσα,
Αλλά μη με προγκίξεις
Καινούργιο post ανέβασε
Και μη σε πιάνουν τύψεις.

Μάλλον στέρεψε η έμπνευση..

Καληνύχτα heinz, aphrodite, λαδοπόντικα, georgia.m!

Aphrodite είπε...

@mickey,

Για το 1:46, γελάω μέχρι δακρύων!!!
(-DDDDDDDDDDDDD

Dormammu είπε...

Άντε και Dr. Strange...!

Aphrodite είπε...

@dormammu,

Αύριο μέρα δύσκολη
Θα έχω με τις κόρες
Μέχρι τσι χώσω σχολικό
θα κουτουλάω ώρες!

Νικόδημε ξεσάλωσα,
Αλλά μη με προγκίξεις
Καινούργιο post ανέβασε
Και μη σε πιάνουν τύψεις.

Νικόδημε αμάρτησα,
Αλλά μη με βαρέσεις,
Αν δεν το κανω ολοβραδύς,
μετα βαράω ενέσεις!

emfortos είπε...

Με εντυπωσίασαν οι κυπριακές ήρεμες,ήμερες,τεκμηριωμένες απόψεις.

Με ανησυχούν οι συνεχιζόμενες αρνητικές, ίσως υστερικές,ελληνικές απόψεις,για το κυπριακό!
[Φαίνεται πως κανουν καλή!!δουλειά οι πολιτικοί μας]


Με αποκαρδιώνουν οι εκτός τόπου κ χρόνου [νομίζω ε; μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι ειδικός αναλυτής,ούτε φιλόλογος] αναλύσεις και απόψεις μας πάνω στα σχόλια του ΝΔ.

Δεν είναι διπλωμάτης ο ΝΔ ούτε πανεπιστήμων ,ούτε πολιτικός να τον μετράμε με τη μεζούρα της κρατούσας θεωρίας,ούτε εκφράζει την επικρατούσα ελίτ,ούτε έρχεται από το πουθενά, ούτε τον χαρακτηρίζει ο συμβιβασμός.

Εχω ξαναπεί καλό είναι για μας, για να παίρνουμε ό,τι το καλύτερο απ'αυτόν, να τον ακούμε σα λογοτέχνη και σα στοχαστή με όραμα κ όνειρα για τον κόσμο μας, μην πλατειάζουμε στο άσχετο και μην διυλίζουμε τον κώνωπα και μάλιστα μεταξύ μας.
Οι ερωτήσεις μας και η πίεση η ουσιαστική να είναι προς αυτόν.


Καλό και υπέρ μας είναι, να πηγαίνουμε τα οράματα του πιο πέρα κ όχι πιο πίσω.

Εχετε ακούσει τι τραβάει από την επιστημονική ελίτ ο καθηγητής Βαρώτσος [για την μέθοδο πρόγνωσης σεισμών] ή την "υποδοχή" που επεφύλαξε η παρόμοια τάξη στον Νανόπουλο εξ αμερικής. Μην έχουμε τέτοια στάση εμείς εδώ στο blog στο ΝΔ,εμείς χάνουμε ευκαιρία

Πάντως για το μίσος "του" "μας" λίγοι είδαν το φεγγάρι, οι πιο πολλοί είδαν το χέρι του




Οσο για τον τρόπο αντίστασης καλό είναι να διαβάσουμε ένα σχετικό άρθρο του Μάριου Πλωρίτη στο ΒΗΜΑ πριν κάποια χρόνια με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου[δεν το εχω πρόχειρο ]

Η αντίσταση είναι καθημερινή πράξη,
είναι στάση ζωής ,δεν είναι ντουφεκιές στον αέρα.

Dr Strange είπε...

@ georgia.m
Καληνύχτα κούκλα.

@ dormammu
Καληνύχτα τρισάθλιε.
;-)

Aphrodite είπε...

Εγώ δεν έχει καληνύχτα, γιατρέ μου? Με τα υπνωτικά σας θα τη βγάλω πάλι?

Aphrodite είπε...

(παιδιά, τι πίνει ο ευμορφος, emfortos τεσπα, και δε μας δίνει?)

mickey είπε...

Αύριο μέρα δύσκολη,
θα δω και τον πελάτη
και τότε θα 'θελα να δω
ποια θα μου κάνει πλάτη.

Με κώδικα κι αν έμπλεξα
με φάγαν οι αγάπες.
Το project δεν ετέλειωσα,
θα τρελαθώ στις φάπες.

Κι αν πάω στο meeting τελικά
και κάνω του τη χάρη
αντί για τα χιλιάρικα
θα πάρω το παπ@ρι!

Καληνύχτα κι από μένα :)

Dr Strange είπε...

Όχι Αφροδίτη μου, μην κλαις. Καληνύχτα.

andy dufresne είπε...

Aφού το ρίξατε στις ειρηνιστικές καληνύχτες

heinz, epikairos, mickey, georgia m., Dr Strange, Dormammu, aphrodite, emfortos και λοιποί ξενύχτηδες

καληνύχτα κι από μένα.

Aphrodite είπε...

@mickey,

Αύριο μέρα δύσκολη,
θα δεις και τον πελάτη
Σα μπω, απ΄τα μπριζώματα
θα σούρνει μετά...μελάτη

Με κώδικα και πού'μπλεξες,
αύριο μόνο φάπες!
Γι'αυτό κάτσε μου δω,,
να τρελλαθείς μ'αγάπες!

Κι αν πας στο meeting τελικά
και πάρεις το π@π@ρι,
για φέρ'το λίγο από δω,
και κάνε μας τη χάρη!
(harryyyyyyy!)

(harry εκπληξη! κι άλλα κόλπα!)

Aphrodite είπε...

Αμάν μ'αυτόν τον ISS! Τι τραβάει ο *glenn* μου, η Boeing τον στέλνει να προσφέρει τις γνώσεις του στην NASA («Σας έχουμε έναν επιστήμονααααα, τεφαρίκι!»), η NASA τον επιστρέφει («Αααα, ευχαριστούμε, είναι πολύ πάνω από το επιπεδό μας, παρ'τε τον πίσω»), η Boeing πάλι απ'την αρχή («Μα-μμμα δεν τον είδατε καλα, τον ακούσατε να απαγγέλει Nash & Kissinger 2-σε-1?») κτλ...

Και στο τέλος τον φορτώνομαι εγώ, να του διπλώνω τις πυτζάμες με τους πλανήτες και τα lucky rocket underpants αλφαβητικά... Και να είμαι από τις ελάχιστες γυναίκες πάνω στον γαλάζιο πλανήτη που όταν κοιτάζει το φεγγάρι ν’ αναρωτιέται πού να’ναι ο άντρας της εκείνη την ώρα, στα δεξιά του, στ’αριστερά του, από πίσω του?...

Θα πρέπει να σας καληνυχτίσω κι εγώ, σκέφτομαι τι μοναξιά τραβάει ο κακομοίρης με κείνους τους άλλους τους έγκλειστους (κι εγκλειστέους) εκεί πάνω, ίσα να βλέπει 2 ηλιοβασιλέματα τη μέρα για να μην του στρίψει. Πάω να τον σκεπάσω, κι ας είναι άνοιξη. Να με έχει δίπλα του όσο γίνεται, να έχει την αίσθηση του άλλου, του ζεστού του σώματος όταν σε πιάνει αγκαλιά στον ύπνο κολλητά, το στήθος το άλλο στην πλάτη σου, τα χέρια τα άλλα στη μέση / τα πλευρά σου, η ανάσα στο σβέρκο σου, κουταλάκια στο συρτάρι, δυό κορμιά καμπύλες και ύπνος ασφαλής....

Καληνύχτα μωρό μου, καληνύχτα μωρά μου, καληνύχτα αστέρια, καληνύχτα φεγγάρι, καληνύχτα Κύπρος, καληνύχτα Ελλάδα, καληνύχτα Τ.... χμμμμ... Νύχτα με πανσέληνο & οχτώ σφηνάκια, μπορεί...

Καληνύχτα!

Αντιφωνητής είπε...

@Απολλύων

Τώρα ν' απαντήσεις ή να μήν απαντήσεις;
Να μήν απαντήσεις...

Dion.M. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
glenn είπε...

Κάθησα και σκέφτηκα λιγάκι χτες. Προσπαθούσα να βρω ποιο ήταν το στοιχείο που με ενοχλούσε τόσο πολύ σ' αυτά που είπε ο raven στις 12:27πμ και στις 1:31μμ. Τι είπε;

Α) Ο Ισαάκ και ο Σολωμού είναι καραγκιόζηδες.

Β) Στα απαυτά μου κι αν σας σφάξουν οι Τούρκοι κι αν πάρουν τα νησιά σας. Εγώ θα πίνω τη φραπεδιά μου απάνω στα πτώματά σας.

Το Α το είπε έτσι ακριβώς. Το Β δεν το είπε έτσι, αλλά έτσι το εξέλαβα εγώ. Τι άλλο μπορεί άλλωστε να εννοεί - σε απλά ελληνικά;

Να διευκρινίσω πως τόσο το context όσο και το ύφος, σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπουν σε "πλάκα". Αυτά που είπε τα εννοούσε 100%, κι αυτό αποδεικνύεται απ' το γεγονός πως μετά απολογήθηκε -όχι για αστεϊσμό αλλά για προκλητικότητα. Βέβαια, η απολογία του δεν ήταν ουσιαστική αλλά του τύπου "ναι μεν αλλά".

Αυτές οι δύο δηλώσεις, πρώτα απ' όλα δείχνουν μια προσωπικότητα ασυνήθιστα βάρβαρη.

Για να κάνω μια αντιπαραβολή. Κάποιος είχε παραθέσει ένα τούρκικο ποίημα με κοπή κεφαλών Ελλήνων και καύσεις Ελλήνων κλπ. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά ένα τέτοιο ποίημα. Είναι τόσες οι υπερβολές που το καταντούν αστείο.

Δυστυχώς, τόσο ο cold blood τρόπος που εξέφρασε ο raven τις απόψεις του, όσο και η μη απολογία του (τα "ναι μεν αλλά" δεν μετράνε), δείχνουν μια βαθύτατη περιφρόνηση προς την ανθρώπινη ζωή γενικά.

Ο raven, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι "ανθέλληνας" στυλ Δήμου. Είναι προβληματική προσωπικότητα. Ιδίως με το Β που καταφέρεται κατά της ανθρώπινης ζωής, γενικά και αορίστως.

Επιτρέψτε μου να πω, πως διαβάζοντάς τα Α και Β, ένοιωσα ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο συναίσθημα ναυτίας βλέποντας σκίτσα που σχεδίασαν σχιζοφρενείς.

Επομένως raven, κάτσε κει που κάθεσαι. Μείνε εκεί. Και κυρίως, ψάξε για επαγγελματική βοήθεια. Μπορεί να μην είναι τίποτε και απλώς να περνάς μια φάση. Μπορεί πάλι και όχι.

Κύριε Δήμου περιμένω να δείξετε την ίδια ευαισθησία στα σχόλια του raven με αυτήν που επιδείξατε στο σχόλιο του heinz το οποίο σβήσατε.

Nikos Dimou είπε...

Καλημέρα (ελπίζω)

emfortos (1:57) ευχαριατώ για το ουσιαστικό σχόλιο.

Σωστό και του kkai-Lee (1:18).

Πάντως σε αυτό το ποστ με διδάξατε αρκετά για το μίσος,

cyberdustz είπε...

mickey said...
Μα είστε με τα καλά σας; Τι σχέση έχουν οι έμφυτοι αμυντικοί και επιθετικοί μας μηχανισμοί (που δρουν αυθόρμητα) με την ψυχρή και υπολογισμένη (ορισμένες φορές σε βάθος δεκαετιών) δράση των απανταχού μιλιταριστών (πολιτικών και στρατιωτικών) εδώ και χιλιετίες;
11:56 μμ
Μύθος τεράστιος. Μέσα στα πλαίσια των θεωριών συνομωσίας. Μάθε επιτέλους ότι οι όποιοι πολεμοκάπηλοι μιλιταριστές και πολιτικοί ανά των αιώνων και χιλιετών της ανθρωπότητας είναι γέννημα και θρέμμα των λαών τους. Δεν θα μπορούσε να ήταν και να είναι αλλιώς. Δεν μπορούν να δρουν μονάχοι τους. Όλοι είμαστε υπέρ της ειρήνης, δεν θα βρεις άνθρωπο να την αρνηθεί, αλλά για να την καθιερώσεις την ειρήνη, σπούδασε επιτέλους και δέξου ποια είναι τα πραγματικά αίτια των πολέμων, και όχι να αναμασάς σαπουνόφουσκες αιθεροβάμονες δίχως ίχνος νοήματος. Εσύ που είσαι ειρηνόφιλος, άσε το διπλανό χωριό να σου κόβει το νερό και να σε κάνει πλιάτσικο όποτε βλέπει την σοδιά σου. Άλλους πάλι να τους επιτρέψεις να αμυνθούν. Μίσος? Δεν υπάρχει όταν έχουμε να κάνουμε με πολιτική και πόλεμο. Οι πόλεμοι δεν γίνονται για λόγους μίσους, αλλά συμφέροντος και άμυνας.


ΥΓ. Εγώ πάντως δεν σε μισό. Πως μπορεί κανείς άλλωστε να μισήσει ένα νίκναιμ, ένα πίξελ στο ιντερνέτ. Τρέλα?

Nikos Dimou είπε...

MΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ
για να συνεχίσουμε:

Όσο κι αν μας ενοχλούν οι απόψεις κάποιου - η επίθεσή μας γίνεται στις απόψεις του - όχι στον ίδιο.

Όσο κι αν νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα - δεν περιφρονούμε τους συνομιλητές μας.

Το ύφος ενός μηνύματος μπορεί να είναι εξίσου υβριστικό με το περιεχόμενό του.

Dion.M. είπε...

Οσο αφορά την αντιπαράθεση ιδεών και θέσεων θα έλεγα ότι οπως είπε ο Χότζας όλοι δίκιο έχουν.

Αυτό όμως που παρετήρησα σε ορισμένες τοποθετήσεις (το έχω δει και σε άλλες προηγούμενες) και κατά την γνώμη μου υποτιμά τους φέροντες, είναι ότι μερικοί "ανεμίζουν" τα χρήματα που βγάζουν σε σχέση με άλλους.

Αυτό, είναι ο ορισμός της πνευματικής φτώχειας.

Φανταστείτε επιχείρημα σε αντιπαράθεση ιδεών ... "Εγώ βγάζω (η θα βγάζω) τριπλάσια από εσένα".

Εστω και μέσα στην άγνοιά μερικών, είπατε τίποτα για νεόπλουτους;

Αντιφωνητής είπε...

Δυστυχώς, κύριε Δήμου, αυτό που εγώ έμαθα από το συγκεκριμένο post είναι ότι οι άνθρωποι δεν αντέχουν τις δυσκολίες. Δεν θέλουν να συλλογισθούν ότι υπάρχει ζωή έξω από τον ελεφάντινο πύργο τους. Αν είναι ποτέ δυνατόν - να μιλάμε για την βαρβαρότητα άλλων λαών όταν η δική μας η άγνοια ξεδιπλώνεται τόσο ξεκάθαρα μπροστά μας μέσα απ’ αυτά τα σχόλια. Να μιλάμε για πολέμους ωσάν να ζούμε στην εποχή του Μακαρθισμού. Απορώ πώς ζουν ορισμένοι απ’ αυτούς τους ανθρώπους κάθε μέρα, πώς συναναστρέφονται με τους συνανθρώπους τους; Δεν υπερβάλλω- πραγματικά απορώ. Δεν πιστεύω ότι αυτή η εχθρικότητα περιορίζεται στους άμεσους «άλλους,» στους Τούρκους. Κάτι πρέπει ν’ απεχθάνεται κανείς μέσα του για να φτάσει σε τέτοια κατάντια. Και είναι κρίμα, γιατί μιλούσαμε για την Κύπρο. Τι έγινε δεν κατάλαβα και φτάσαμε εδώ. Ευτυχώς που υπάρχουν ανθρώποι σαν την Παράγραφο και τον Κυριάκο γιατί θα ήταν λυπηρό να δοθεί η εντύπωση πως αυτές οι κακοφωνίες είναι ο νόμος.

Συγνώμη για την άτσαλη καλημέρα.

Καλημέρα.

Α.

Αντιφωνητής είπε...

είπες, πολύ σωστά, dion.m:
"Φανταστείτε επιχείρημα σε αντιπαράθεση ιδεών ... "Εγώ βγάζω (η θα βγάζω) τριπλάσια από εσένα"."

Πήγα να πω ακούσαμε και χειρότερα τις τελευταίες δυο μέρες αλλά το ξανασκέφτηκα...είναι πραγματικά απ' ΤΑ χειρότερα...

guerrero762 είπε...

O raven θα μπορουσε να χαρακτηριστει ανετα troll.Εχει ολα τα χαρακτηριστικα ενος troll.Μαλιστα τον ιδιο χαρακτηρισμο μου ειχε αποδωσει ο κ.Δημου σε προηγουμενα ποστ.
Δεν ξερω αν εχει-εχετε την ιδια γνωμη αλλα οπως εχω πει πολλακις δεν θα μπω στον κοπο να αποδειξω οτι δεν ειμαι ενυδριδα.
Δεν με ενοχλησε το προκλητικο του υφος,του στυλ "εγω θα αραζω,σκοτωθητε ζωα μπατιρηδες που βγαζψ περισσοτερα και θα κανω διακοπες στα ζακονησια σας,χαχολοι υπανθρωποι νεοελληνες".
Δεν πιστευω οτι τα εννουσε απλως ισως αγανακτησε και αηδιασε με τους συμπατριωτες μας.
Την ιδια αηδια εχω νιωσει και εγω,και εχω εκφραστει με παρομοιο τροπο.
Με ενοχλησε η αναδιπλωση του.
Ναι μεν αλλα.....
Ξερεις δεν εννουσα τη κυπρο αλλα την μυκονο.....
!!!!!!!
Λες και αλλαζει κατι!
Αν αγαπητο κορακι πιστευεις αυτα που γραφεις στηριξε τις αποψεις σου και ασε τις μεταλλαξεις.

BTW Καλημερα.

Dot.Hakers είπε...

Ένα κάπως άσχετο σχόλιο, όμως θα ήθελα να ευχαριστήσουμε και τον κύριο Δήμου αλλά και τους συγγραφείς των σχολίων για τις έντονες συζητήσεις που κάνουμε μεταξύ της παρέας μας αναλύοντας τα κείμενα και τα σχόλια! Πάντα τέτοια! Καλή σας μέρα απ' το ηλιόλουστο Λονδίνο!

Ecumene είπε...

Aυτο το post ξεκινησε με Καυγα!

και κατεληξε κουρασμενο στο κρεββατι....


Καλημεραααααααα!!!

heinz είπε...

Απολλύων said...

"Στην περίπτωση των Τούρκων, τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως απλά: ..."

Αν και διάβασα το συνολικό σας post, ειλικρινά θα μπορούσα νάω σταματήσει στην αρχή. Αυτό το

στην περίπτωση [αναφέρεται ομάδα ανθρώπων] τα πράγματα είναι απλά

αποτελεί συνταγή λάθους.

- Απλά είναι τα πράγματα για σας (οι Τούρκοι είναι βάρβαροι)
- Απλά είναι για τον Raven (τα νησιά είναι τμήματα στεριάς που περιβρέχονται από θάλασσα)

Καταλαβαίνετε που οδηγεί αυτός ο τρόπος σκέψης??? Νομίζω ότι καταλαβαίνετε.

@ΝΔ

Σας ενημερώνω ότι:

- Τις απόψεις περί Τουρκίας και κεμαλισμού που εκφράζω εδώ τις έχω εκφράσει και σε άλλους δημόσιους λόγους πολύ αναλυτικότερα. Αποτέλεσμα ήταν να δεχθώ απειλές από μεμονωμένους ή οργανωμένους Τούρκους, από Τουρκία, Μόναχο, Κολωνία, που μάλιστα ήξεραν τον τόπο διαμονής και το ονοματεπώνυμό μου (δεν τα είχα κρύψει). Απειλές για τα παιδιά μου, τη σύζυγό μου και εμένα (1997-99).
Οι απειλές επιβεβαιώθηκαν από μήνυμα του πρώην προξένου Κων/πολης κ. Ξύδα, "να κάτσω εκεί που είμαι και να μην πατήσω ποτέ στην Τουρκία γιατί κινδυνεύω".
Δεν έλαβα τις απειλές υπόψη μου, αλλά δεν ξαναπήγα και στην Τουρκία.

Μην θεωρείτε (και σεις) ότι όλα είναι απλά λοιπόν.

Με εντυπωσιάζει όμως ειλικρινά, ότι παραβλέπετε το υβριστικώτατο ύφος του Raven (συστηματική παράβλεψη). Επαναλαμβάνω: το να αποκαλεί εμμέσως είδος τοπικής πανίδας των νησιών εμένα και τα παιδιά μου, συνιστά βάρβαρη εξύβριση - και άρα λίγα του είπα.

Νομίζω ότι οφείλετε μιαν απάντηση σ' αυτό. Τι σπεύσατε να προστατεύσετε διαγράφοντας το σχόλιό μου, ενώ δεν σχολιάσατε καν το δικό του? (παρά μόνον εκ των υστέρων και επιδερμικά).
Δεν καταβαίνω την έντονη αντίδρασή σας στο δικό μου σχόλιο (φασίστας) και την απουσία οποιασδήποτε ευαισθησίας στο δικό του. Επειδή ο διάλογος είναι δημόσιος, αν θέλετε απαντήστε παρακαλώ.

Επαναλαμβάνω δε για το ότι εκλάβατε τη φράση μου να σας πω εγώ τι είναι η ύβρις, ότι επρόκειτο για παρεξήγηση. Δεν ήταν διδαχή, ήταν σχήμα λόγου. Zητάω συγγνώμη αν σας πρόσβαλα, αλλά το εξήγησα τρις περί τίνος επρόκειτο.

heinz είπε...

@guerrero762

Εμένα με έκανε Τούρκο (!!!) κι όχι επειδή ζω εδώ.
Κι αν έλεγε "μωρέ καλά τους κάνουν στην ....Τσετσενία και τους σφάζουν", πάλι τα ίδια θα του 'λεγα.

Θεωρώ comrade ότι "εν αρχή ην ο λόγος". Και του λόγου ακολουθεί η πράξη.

Μάζεψε τα από μικρά, γιατί άμα μεγαλώσουν...

heinz είπε...

@ YouKnowWho

Ορίστε....

Pixie είπε...

Απο πότε έχει γίνει κακό να εκφράζει κάποιος μια διαφορετική άποψη όπως έκανε ο half-blood phoenix και raven και γιατί όλος αυτός ο φανατισμός;Πως μπορεί να γράψει κάποιος την άποψη του όσο διαφορετική και άν είναι όταν δεν υπάρχει σεβασμός;Και γιατί μας απειλεί τόσο το να έχει ο άλλος μια διαφορετική άποψη και βγαίνει τέτοιο μίσος;
Αυτό είναι που εξελίσει μια κοινωνία και το νου όχι μόνο το να άκους τις δικές σου απόψεις αλλά και τον άλλο κάτι μπορείς να πάρεις, δεν λέω να συμφωνήσεις αλλά κάτι μπορεί να κερδίσεις και εσυ.

heinz είπε...

Παρακολουθείτε την - όπως εύστοχα ο Guerrero επεσήμανε - αναδίπλωση του Raven, που με αστείες προκλήσεις προσπαθεί να κάνει την ...πάπια (όντας κοράκι).

Συνέχισε, είναι ενδιαφέρον, ακολουθεί εκλαϊκευμένος Freud?

Αυτό που δεν μπορείς κοράκι να καλύψεις, είναι η ουσία:

- Δεν μιλάμε για τη νοημοσύνη μου (που μια χαρά μπορεί να είναι χαμηλότατη - θα με ρίξεις στον Καιάδα?)
- Δεν μιλάμε για τον φόβο μου (μπορεί να είμαι πράγματι φοβικός - θα με πλακώσεις στα χάπια?)
- Δεν μιλάμε για τις πολιτικές μου απόψεις (μπορεί να είναι συνέπεια του χαμηλού IQ μου - θα μου αφαιρέσεις την ψήφο?)

Mιλάμε για σύστημα αξιών, που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα θηλαστικά. Και εκεί, είσαι ελλειματικός.

Η ευφυΐα σου - που δεν αμφισβητώ, μην πα και πληγωθείς - δεν σε κατατάσσει στους ανθρώπους.
Το αξιακό σου σύστημα είναι αυτό που - δυνητικά - θα μπορούσε.

Nikos Dimou είπε...

heinz said...
"Νομίζω ότι οφείλετε μιαν απάντηση σ' αυτό".

Δεν οφείλω τίποτα - διότι έχω ήδη απαντήσει και μάλιστα δύο φορές.

Είτε δεν καταλαβαίνεις - είτε δεν θέλεις να καταλάβεις.

α) ότι σπάνια συζητάς - συνήθως επιτίθεσαι

β) ότι επιτίθεσαι σε άτομα και όχι σε απόψεις (ακόμα και το τελευταίο σου σχόλιο στον Raven στοχεύει στο άτομο όχι στην άποψη

γ) ότι το ex cathedra ύφος ενοχλεί.

Αυτά - και εδώ κλείνει το θέμα για μένα.

heinz είπε...

@ΝΔ

Διαπιστώνω ότι προτιμάτε να αποφύγετε μιαν ουσιαστική απάντηση περί των θέσεων του Raven.

α) Το αν συζητώ ή απλώς επιτίθεμαι, το κρίνουν κι άλλοι.

β) Ο διαχωρισμός των απόψεων από τους φορείς τους είναι σόφισμα, όταν οι απόψεις αυτές είναι τόσο ακραίες. Εν αρχη ην ο λόγος, φορέας όμως της πράξης είναι ο φορέας του λόγου.

γ) Το από καθέδρας ύφος, αποτελεί προσωπική εκτίμηση και δεν το σχολιάζω.

Καλημέρα πάντως ειλικρινά.

Ανώνυμος είπε...

nd: πολύ σαχλοχριστιανικά τα λόγια σου στις 9:46, γιατί, μάλλον, είναι αδύνατον, με τα λόγια, να επιτεθείς σε άνθρωπο. ό,τι και να λες με τα λόγια, λόγια είναι, ίσως να προκαλέσουν αυτούς που δεν έχουν βρει την ψυχραιμία να μην αφήνονται να παρουσιάζονται με μία μόνο όψη, ίσως να προκαλούν αυτούς που δεν έχουν την ευφυία να επεξεργάζονται τα συναισθήματα που προκύπτουν από τα λόγια, αλλά "λεκτική επίθεση" δεν υφίσταται παρά μόνο ως πρόφαση για τη βιολογική εξόντωση του υβριστή από τον καλό άνθρωπο που αποφάσισε να επαναστατήσει για να υπερασπίσει τους παραλογισμούς που αληθώς θίγονται από τα λόγια...χριστιανικό, πολύ χριστιανικό. ο τελευταίος μαλάκας που έχει δίκιο, καθόλου μαλάκας δεν είναι. επειδή ανταλλάσσουμε συναισθήματα όταν επικοινωνούμε με τους ανθρώπους, επειδή δηλαδή δεν είναι αυστηρά λογικές όλες οι σκέψεις που μοιραζόμαστε, υπάρχει αυτή η ατελής επεξεργασία των συναισθημάτων που πρώτα θέλει μαλάκα τον άλλο και μετά ανθρώπινο ον. βρήκα κι ένα βοτσαλάκι που ήτανε χαρά γεμάτο.

Nikos Dimou είπε...

heinz

βλέπετε ότι δεν διαβάζετε τα σχόλια;

Έχω ήδη πει ότι διαφωνώ με τις απόψεις του Raven

heinz είπε...

Κύριε Δήμου, τα διαβάζω όλα ανεξαίρετα.

Ξέρω ότι έχετε πει "διαφωνώ".

Ερωτώ συγκεκριμένα: κατά τη γνώμη σας, δεν συνιστούν ύβρη?
(το "εγώ βγάζω πιο πολλά από σένα" το αντιπαρήλθα, μια και είναι τόσο ανόητο που...)

Aphrodite είπε...

DECLARATION:

Είμαι μαυρισμένη & μουδιασμένη. Ηταν πολλές πληροφορίες, άλλες με ανακούφισαν, άλλες με εξόργισαν, άλλες delete κατ’ευθείαν, άλλες θα μου μείνουν και ίσως κάποτε με κάνουν λίιιγο καλύτερη.

Η μαυρίλα μου όμως είναι ότι εδώ αντί να γίνει σχολιασμός (όσο κι εκτροχιασμένος, έχει ξαναγίνει και στη συνέχεια τα βρίσκουμε), το κάναμε κανονικό case study ad hominem fallacies ολων των βασικών τύπων, ad personam, circumstantial, tu quoque (U-2, inconsistency)... (http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem, για μια πρώτη ιδέα, διαβάζοντας θα θυμηθείτε σχόλια, συμπεριφορές & κύκλους αντιδράσεων που ανήκουν σε κάθε τύπο).

Χωρίς να θέλω να αρχίσω πάλι τα εσωστρεφή «πού παει το μπλογκ» κτλ, και χωρίς να βγάζω τον εαυτό μου απ’έξω, χάρηκα που ορισμένοι ψυχραιμότεροι και σαφώς ωριμότεροι έφτασαν στην ουσία και κατέληξαν σε αυτό ακριβώς που τους ενοχλεί, αφήνοντας κατά μέρους τις τσαντίλες, κι ακόμη ζήτησαν και κάποιες συγνώμες.

Ας μην παραβλέψουμε το:

«@ΝΔ Συγνώμη. Σου έκανα το blog σήμερα άνω κάτω. Δεν ήταν πρόθεση μου. Αν θες μπορείς να σβήσεις τα σχόλια μου.» half-blood phoenix, 4:30 μμ

Από έναν 20+ φοιτητή.

Χρειάζεται να πω παραπάνω?

Αυτά περί μαυρίλας. Το μούδιασμά μου τώρα, έχει να κάνει με δύο πράγματα:

1. Οτι ξεχνάμε τους τρόπους μας.

Οχι μόνον μεταξύ μας, αλλά κυρίως προς τον οικοδεσπότη. Είμαστε ΦΙ-ΛΟ-ΞΕ-ΝΟΥ-ΜΕ-ΝΟΙ! Σχεδόν όλοι έχουμε παρασυρθεί, σίγουρα θα τον έχουμε προσβάλλει, ακόμη κι αν εκείνος δεν αντέδρασε και προσπέρασε με χάρη, αλλά το να δείχνει την ενόχλησή του και να μην κάνουμε βήμα πίσω είναι ανεπίτρεπτο!

Δεν έχει σημασία το πόσο δίκιο έχουμε, με όποιο δίκαιο κι αν πάμε να το βρούμε, αν φερόμαστε έτσι το μπλογκ δεν θα αντέξει, και πρώτη φορά το λέω και το πιστεύω. Δεν είναι δυνατόν να καταφερόμαστε με εμπάθεια, αν μη τι άλλο λόγω σεβασμού. Δεν μας έβρισε (άντε, κι ας μας απαξιώνει καμμιά φορά, που τσούζει, αλλά τι να κάνουμε, γνώμη του!) Τα έχει κολλησει τα ένσημά του, δεν έχει ν’αποδείξει τίποτε σ’έμας, ίσα-ίσα μας δίνει σημασία – ο Δ-Η-Μ-Ο-Υ. Κι εμείς τι κάνουμε?

Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άνοιγε ένα μπλογκ, έτσι θα γράφαμε μέσα?

Τι ακριβώς θα αντιπροσωπεύαμε, τον χειρότερο εαυτό μας? Ναι, ειπώθηκαν μεγάλες αλήθειες. Ναι, αρκετές με πολλή αγάπη, σεβασμό, κατανόηση, διάθεση πλησιάσματος. Αλλά στ’ άγρια, αντί να βουτήξουμε τη γλώσσα στο μυαλό μας, ξεχυθήκαμε να πάρουμε κεφάλια, εκείνων που τα λόγια τους ήταν απαράδεκτα. Τι διαφορετικό έχουν οι «άλλοι/γείτονες» όταν μας σφάζουν δηλαδή - αφού κατ’εκείνους είμαστε απαράδεκτοι κι αυτός είναι ο επιβεβλημένος τρόπος αντίδρασής τους...? Διαφέρουμε μόνον στον «βαθμό» «ευθιξίας» και στον «βαθμό» «πρόκλησης ζημιάς» στον άλλον... Κατεβαίνουμε...

Πώς θα βρούμε λύσεις (και μέσα μας και στην εξωτερική μας πολιτική) όταν σε ένα μπλογκ φερθήκαμε τόσο μικρόψυχα?

Πληγώσαμε. Οχι μόνον ένας. Και τους συν-σχολιαστές και τον Δάσκαλο.


2. Οτι εάν μια ευκαιρία να ευχηθούμε στις μαμάδες μας και να γράψουμε με αγάπη γι’ αυτές (ναι, 3 ποστς μέσα σε ένα Σ/Κ, με τόσα να κάνουμε) συγκεντρώνει 90 μόλις σχόλια, ενώ για την Κύπρο 265 (χαλάλι) και για το μίσος που το συνδέσαμε άμεσα, 400+, ε,

ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

heinz είπε...

@aphrodite

"Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άνοιγε ένα μπλογκ, έτσι θα γράφαμε μέσα?"

Ο ΠτΔ όμως Αφροδίτη, είναι πολιτειακό σύμβολο.
Δηλαδή, ΟΚ σε όσα λες, αλλά να είμαστε λίγο ψύχραιμοι...

Aphrodite είπε...

@heinz,

Κυρία είμαι επειδή έτσι είμαι, όχι αναλόγως του ποιόν έχω απέναντί μου!

(κι όσο πιο "off" ο άλλος, τόσο πιο large πρέπει να φερόμαστε, ο άλλος δεν έχει την πολυτέλεια πάντα να ανταπεξέρθει...)

Ναι,ψύχραιμη είμαι...
:-)

ΧΧΧ

heinz είπε...

aphrodite said...

"Κυρία είμαι επειδή έτσι είμαι, όχι αναλόγως του ποιόν έχω απέναντί μου!"

Αυτόι το σέβομαι. Εγώ πάλι αναλόγως το context.

" ο άλλος δεν έχει την πολυτέλεια πάντα να ανταπεξέρθει...)"

Δε μου φάνηκε να συγκινείται ο Raven πάντως.

Υ.Γ. Και το "κυρία", είναι κάπως καταχρηστικό για την ηλικία σας. Άντε νεαρά κυρία, να συμφωνήσω.

J95 είπε...

Σε όσους εξακολουθούν ακόμα να έχουν αμφιβολίες αφιερώνω το δημοσίευμα της εφημερίδας "Hurriyet" 18/7/1974.

Μπα; Δεν είναι τελικά ποιηματάκι που απαγγέλουν κάθε πρωί στα δημοτικά τους;

Dr Strange είπε...

epiorkos said:
"Αν προσπαθήσουμε ο ένας να μοιραστεί ότι κέρδισε ο άλλος... θα χάσουμε και οι δύο."

Σ' αυτό δεν συμφωνώ. Δυό άνθρωποι ή ομάδες, που συνεταιρίζονται, και βάζουν μαζί αυτά που έχει ο καθένας, με τά χνώτα τους να συμφωνούν, συνήθως κερδίζουν και οι δύο. Τό "τά χνώτα τους να συμφωνούν" είναι τό πρόβλημα.

Dr Strange είπε...

@ epiorkos.

Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος. Αλλά μην τσαντίζεσαι.

Το σωστό να λέγεται είπε...

-> lefteri kritikaki

Λεφτέρη απο Αλικαρνασσό, πώς πάνε οι δουλειές με τις πίσσες.
Μαυρίζετε, μαυρίζετε;

-> κοράκι
δεν σου πάει το όνομα,
εσύ είσαι έξυπνο πουλί

έτσι μαυροφορεμένο,
ραββίνε να σε λέμε ή
χαλβά ραβενέ πολίτικο
(τότε ίσως τρώγεσε)

Μ'αρέσεις ... λόγω και καταγωγής.


-> Αφροδίτη, Παράγραφος, Ελληνόψυχος, antiphonist glenn heinz x-watcher και οι άλλοι "καλοριζωμένοι" Έλληνες και Ελληνίδες

"Το δένδρο από τον καρπό γνωρίζεται"

Καλή και πολύτιμη η παραγωγή.
Τα "έντομα" έιναι ενοχλητικά, αλλά έτσι δένει ο καρπός.
Χρειάζονται κι αυτά.

-> "Έντομα"
Να παντρευτείτε και καλούς απογόνους. Χρείαζεστε για
την διαίωνιση του είδους.


-> dot.hackers

Με το καλό πίσω στην πατρίδα. Με ασφάλεια.

Ο Θεός να σας φυλάει από
τους ταλιμπάνους.

Προσέχετε που πατάτε το βράδυ τα Σαββατοκύριακα.

-> Όλοι οι υπόλοιποι καλεσμένοι,

Προειδοποίηση!

Το "Αδυναμία Μίσους" όπως έχετε παρατηρήσει έχει κορεσθεί από Ελληνες εμπειρογνώμονες ισχυρογνώμονες. Έχει υπερφορτωθεί η σελίδα.

Αν δεν έχετε πάρει θέση για την Ελλάδα ή Κύπρο ή για την ζωή γενικά, διαλέξτε να το κάνετε σε άλλο θέμα.


-> Κυρ Νίκο

Θερμό ευχαριστώ για την φιλοξενία εδώ.

BugoTheCat είπε...

Ίσως απαντάω αργά σε αυτό το άρθρο, ελάχιστα comments έχω διαβάσει (και έχω χάσει comments από τρια τέσσερα καταπληκτικά προηγούμενα άρθρα, δεν τα βγάζω πέρα πια με το χρόνο μου ;P), απλώς θα αναφερθώ σε κάποιες σκέψεις που έκανα και όταν διάβαζα κάποια παλιότερα άρθρα του ΝΔ.

Όχι μόνο το συναίσθημα του συλλογικού μίσους αλλά και της συλλογικής περηφάνειας (για την πατρίδα, τους έλληνες (παλιότερο άρθρο του ΝΔ σχετικά με euro και εθνική περιφάνεια)), την αίσθηση ότι όλοι μαζί είμαστε ένα, κλπ.

Βλέπω σε αυτά ότι πραγματικά είχα την ίδια απορία με τον ΝΔ. Δεν μπορούσα να τα νοιώσω αυτά και να το ήθελα. Φαντάζομαι και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα. Δεν μπορώ να νοιώσω το συναίσθημα να με κατακλίζει ότι εγώ και πολλοί άλλοι είμαστε ένα, σε μια ιδέα, σε ένα έθνος, σε μια πατρίδα.

Πρόσφατα διάβασα σε ένα περιοδικό (να ήταν το national geographic ή το focus;) την είδηση ότι ανακαλύφθηκε το γονίδιο της πίστης στο Θεό. Όχι ότι ασπάζομαι αυτή την είδηση ή θεωρώ ότι είναι η απάντηση σε αυτό, απλώς με έβαλε σε ακριβώς αυτές τις σκέψεις:

Μήπως απλά δεν μπορώ να νοιώσω αυτό που νοιώθουν οι περισσότεροι; Αυτό το μαζικό, το συλλογικό, την ένταξη σε ομάδες, παρατάξεις, ιδεολογίες, θρησκείες; Όμως το 'θεσε και ο ΝΔ, μήπως είναι πνευματική αναπηρία;

Στο τέλος του εν λόγω άρθρου, υπήρχαν 10 ερωτήσεις για να αναζητήσει κανείς κατά πόσο έχει αυτό το γονίδιο. Απάντησα 3-4. Δεν λέω, υπάρχει αυτή η αίσθηση σε μένα αλλά μόνο αμυδρά. Το ισχυρό συλογικό συναίσθημα λύπει από εμένα.

Αρκετές ερωτήσεις ζητούσαν πράγματα που φαίνεται να σχετίζονται με αυτό το συλλογικό, π.χ. αν "αισθάνεσαι" ένα με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σου, αν νομίζεις ότι νοιώθεις τα συναισθήματα των δίπλα σου, και επίσης λίγο πνευματιστικά (αν πιστεύεις στο θεό ή σε συναρπάζει το άγνωστο) ή δεν θυμάμαι ακριβώς πως ήταν. Μπορώ να τις βρώ πάντως και να τις παραθέσω εδώ αν θέλει κανείς..

Ασχέτως με το αν υπάρχει γονίδιο και δεν το έχω, με βάση αυτά ξανασκέφτηκα την παλιά μου άποψη ότι είναι θέμα νοημοσύνης (με τον περιφρονητικό τρόπο) και απλά φαντάστηκα ότι κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται αυτό που ίσως εγώ δεν μπορώ να αισθανθώ. Μπορεί να μου φαίνεται παράλογο σαν λογική αλλά απλώς το αισθάνονται, δεν το εξηγούν..

Και με ενδιαφέρει αυτό το θέμα, γιατί προσπαθώ να βρω τον εαυτό μου. Μοναξία επίσης δεν μπορώ να νοιώσω. Ίσως ψιλοσυλλογικά άλλα κυρίως μοναχικά ένοιωσα/έζησα ανθρώπους παρόμοιων ιδεών, δημιουργικών παράξενων hobby, και άντε έχω και μια παράξενη τάση να νοιώθω δέος με το ανεξήγητο/παραφυσικό αλλά όλα αυτά σε μέτριο έως μικρό βαθμό. Κατάρα ή ευλογία;

Το σωστό να λέγεται είπε...

-> optimus

To be optimal (economy of speech),
optimus, just be optimistic!

Δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι ότι ανήκει ο ΝΟΥΣ σου σε μιά ομάδα ανθρώπων, ιδεών, ή γεωγραφικών ορίων.

Η ΚΑΡΔΙΑ σου όμως ναί!
Τουλάχιστον με την οικογένειά σου ή με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο.

Η ΨΥΧΗ σου πάλι ΝΑΙ!
Στον Θεό γιατί αν τύχει, αν τύχει λέω, όλα τ'αλλα σ΄έγκαταλείψουν, ο Θεός θα είναι πάντα μαζί σου.

Αισιοδοξία optimus,
έχεις τον Ελληνικό σπόρο,
γεύσου τον καλό καρπό,
και θα βρείς το δένδρο.

Zoros είπε...

@στρουθίον

Συμφωνώ. Τα περισσότερα από αυτά που λες τα είδα live στη θητεία μου (πήγα μεγάλος και ήμουν σε θέση να κρίνω). Και το χειρότερο είναι ότι για τις κατασκηνώσεις και τα σούπερ μάρκετ τους χρησιμοποιούν στρατεύσιμους, ανθρώπους δηλαδή που παράτησαν τις δουλειές τους για να υπηρετήσουν τη «μητέρα-πατρίδα» και κατέληξαν να σερβίρουν τους αξιωματικούς και τις οικογένειες τους σε θέρετρα!
Θα σου πω τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τους στρατιωτικούς από τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους (το είχε πει ο Πάγκαλος σε μια συνέντευξη του):
Έχουν τον στόμφο και την πεποίθηση ότι είναι σπουδαίοι και σημαντικοί, και αυτό είναι μέρος της εκπαίδευσης κάθε στρατού, αφού στη μάχη πρέπει να έχουν πλήρη αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές τους. Πχ ο διευθυντής της εφορίας δεν έχει την αυταπάτη ότι είναι κάτι σπουδαίο, σε αντίθεση δυστυχώς με ένα συνταγματάρχη.
Και φυσικά το γεγονός ότι από τους Βαλκανικούς και μετά έχασαν κάθε πόλεμο που συμμετείχαν (Α’, Β’ Παγκόσμιος, Κύπρος, ακόμα και Ίμια) δεν μειώνει καθόλου το μεγαλοϊδεατισμό τους...

Το σωστό να λέγεται είπε...

-> στρουθίον

Πολύ μίσος για το τίποτα.
Δίνεις αξία στο μίσος όπως έκανε ο Νίτσε και μας βγήκε μία Γερμανία "Υπερανθρώπων" έτοιμοι να εξουδετερώσουν τα "υποδέεστερα" υποκείμενα (Εβραίους, Ρόμα, Ομοφυλόφιλους, Σλάβους, Έλληνες) για την "καλυτέρευση της ράτσας".

Όταν είσαι σε σκάλες και ηθικούς γκρεμούς δεν ρίχνεις κλωτσιές σ'άλλους γιατί θα γκρεμοτσακισθείς.

Η πλειοψηφία των μονίμων, αξιωματικών και μή δεν είναι όπως τους περιγράφεις.
Οι στρατηγοί και μεγαλογανολάδες που συναναστρέφεσαι ίσως.

Έχω προσωπική εμπειρία και μπορώ να σε διαβεβαιώσω για το αντίθετο.

Οι περισσότεροι αξιωματικοί είναι πατριώτες και επαγγελματίες, το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Πολλοί έχουν οικογένειες και άν τα παιδιά των τραπεζίκών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων μπορουν να πάνε σε κατασκηνώσεις γιατί όχι και τα παιδιά των στρατιωτικών.

Μπορείς να μου βρείς ένα πιο επικίνδυνο επάγγελμα, όχι μόνο ανθυγιεινό αλλά και επικίνδυνο για την ζωή και ακεραιότητα του στρατιωτικού.

Δεν αναφέρομαι για τους αρχιστράτηγους αλλά για τον απλό αξιωματικό, υπαξιωματικό και οπλίτη.

Αυτή είναι η αλήθεια χωρίς στρουθοκαμηλισμούς.

Zoros είπε...

@Το σωστό να λέγεται

“Οι περισσότεροι αξιωματικοί είναι πατριώτες και επαγγελματίες, το ένα δεν αναιρεί το άλλο.”

Μάλλον για άλλο στρατό μιλάμε... Οι περισσότεροι αξιωματικοί στα μάτια μου, είναι από τις χειρότερες περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων: έπαρση ότι κάνουν κάτι σπουδαίο, που πρακτικά εν καιρώ ειρήνης αυτό που κάνουν είναι αυτο-συντηρούνται. Επίσης όποτε κλήθηκαν τα τελευταία χρόνια να κάνουν τη δουλειά τους (Κύπρος, Ίμια), απέτυχαν. Τέλος, η μίζα βασιλεύει: δεν μιλάμε μόνο για διαγωνισμούς προμηθειών (όπου φυσικά χωρίς λάδωμα δεν κάνεις τίποτα), αλλά ακόμα και για τον αξιωματικό του ΚΨΜ (ο δικός μας το έκλεβε συνέχεια, έχοντας πιο ψηλό τιμοκατάλογο από τον πραγματικό!).


“Πολλοί έχουν οικογένειες και άν τα παιδιά των τραπεζίκών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων μπορουν να πάνε σε κατασκηνώσεις γιατί όχι και τα παιδιά των στρατιωτικών.”

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά: τουλάχιστο οι τραπεζικοί (δεν ξέρω αν υπάρχουν κατασκηνώσεις για δημοσίους υπαλλήλους) όταν στέλνουν τα παιδιά τους κατασκήνωση το κόστος καλύπτεται από την τράπεζα και όχι από την τσέπη μου!
Επίσης, η ακόμα μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι τους στρατιωτικούς τους υπηρετούν στρατεύσιμοι, άνθρωποι δηλαδή που παρατούν τις ασχολίες τους για να κάνουν τη θητεία τους, και τελικά σερβίρουν τους αξιωματικούς και τα παιδιά τους! Δεν έχουν καν την αξιοπρέπεια να πουν ότι τουλάχιστο το προσωπικό των κατασκηνώσεων να είναι εξωτερικά συνεργεία και να δίνουν μια μικρή συνδρομή για την αμοιβή τους. Και μετά κλαίγονται ότι δεν τους φτάνουν οι φαντάροι και να μην μειωθεί η θητεία...


“Μπορείς να μου βρείς ένα πιο επικίνδυνο επάγγελμα, όχι μόνο ανθυγιεινό αλλά και επικίνδυνο για την ζωή και ακεραιότητα του στρατιωτικού.”

Πόσο πια επικίνδυνο ή ανθυγιεινό είναι το επάγγελμα του στρατιωτικού? Ακόμα και οι ιπτάμενοι, που είναι εν τέλει επιλογή τους να πετάνε, πόσες απώλειες έχουν? Δεν θυμάμαι πάντως κάποιο ατύχημα στρατιωτικού (μη ιπτάμενου) τα τελευταία χρόνια... Πολύ εύκολα λοιπόν θα σου πω πιο επικίνδυνο επάγγελμα αυτό του οικοδόμου (που πρόσφατα διάβαζα ότι σκοτώνονται 20 οικοδόμοι τον χρόνο, ξέχωρα από τις πάρα πολλές αναπηρίες) και πιο ανθυγιεινό αυτό του σκουπιδιάρη.


“Δεν αναφέρομαι για τους αρχιστράτηγους αλλά για τον απλό αξιωματικό, υπαξιωματικό και οπλίτη.”

Μιλάς για τον «απλό αξιωματικό», λες και ο στρατηγός προκύπτει από παρθενογένεση! Σε ένα σύστημα που βρωμάει η διοίκηση του, αναγκαστικά θα βρωμίσει και η βάση.

Το σωστό να λέγεται είπε...

-> Zorro

"τουλάχιστο οι τραπεζικοί (δεν ξέρω αν υπάρχουν κατασκηνώσεις για δημοσίους υπαλλήλους) όταν στέλνουν τα παιδιά τους κατασκήνωση το κόστος καλύπτεται από την τράπεζα και όχι από την τσέπη μου!
"

Δεν ξέρω που ζούσες τόσα χρόνια (πριν το στρατό) αλλά όλες οι γερές κρατικές συντεχνίες έχουν.

Καλα κάνουν για τα παιδιά τους, αλλά τις πληρώνουμε εμείς.

Δεν ξέρω καμμια ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα που οι υπάλληλοι έχουν τα ίδια προνόμια.


"...σερβίρουν τους αξιωματικούς και τα παιδιά τους!"

Σερβίτόρος είναι λουσάτη θέση στο στράτευμα. Πρέπει να έχεις γερό βύσμα.
Καλύτερα είναι να κάνεις την ίδια ώρα σκοπιά έξω στο κρύο;
Φαγητό αξιωματικών. Έχεις παράπονο;


"Δεν θυμάμαι πάντως κάποιο ατύχημα στρατιωτικού (μη ιπτάμενου) τα τελευταία χρόνια..."

Συμπάθα με αλλά μάλλον του Εξωτερικού πρέπει νά σαι για να μην θυμάσαι στρατιωτικά ατυχήματα.

Δεν έχουμε πόλεμο στην Ελλάδα αλλά οι κίνδυνοι ακόμη υπάρχουν με ατυχήματα ή να σε στείλουν για μπαρουτοκάπνισμα, Βαλκάνια ή Ασία,


"Σε ένα σύστημα που βρωμάει η διοίκηση του, αναγκαστικά θα βρωμίσει και η βάση."

Ναι ίσως, μετά απο 20 χρόνια διαφθοράς απο το ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί που έχουν λιγότερα απο 20 χρόνια στο στράτευμα δεν τους πρόλαβε η επιδημία. Αυτούς τους νέους αξιωματικούς ξέρω.

Stergios είπε...

Einai fovero.

Diavasa 433 minymata pou ishyrizontai oti den yparhoun meses, axioprepeis lyseis gia mia hwra opws i Ellada, kai oti ehoume dyo epiloges:

'I na kanoume enan oloklirwtiko kai apelpismeno polemo kata twn opoiwn ehthrwn mas (ellinopsyhos, paragrafos, klp),

'i na thymithoume ton palio kalio ragiadiko eafto mas pou ypohwrei synehws brosta se opoion ligo mas trizei ta dontia (Nikos Dimou, raven).

Egw tha sas ypenthymisw to paradeigma tis Armenias, mias hwras poly pio ftwhis kai adynamis apo tin Ellada pou katafere me tis swstes diplwmatikes kiniseis na kanei ena kefalokleidwma olkis stin Tourkia, i opoia twra den borei na kounithei oute stin Evrwpi oute pouthena an den anagnwrisei proigoumenws ti genoktonia twn Armeniwn.

Fantazomai ton Niko Dimou tis Armenias na tromokratei ton kosmo me to poso epikindyni einai afti i thesi, pws tha ginei polemos me tin Tourkia kai den tha ti vgaloume kathari, kai alla polla.

AXIOPREPEIA.
Na kati pou den ehoume, kai to kryvoume pisw apo ametroepeis ethnikistikous leontarismous, 'i apo thrasydeilous aristeristikous amoralismous.

THEODORAKOPOULOS είπε...

Ανεξάρτητως συναισθημάτων, θα είναι καλό στα θέματα της Τουρκίας να λαμβάνουμε τις απόψεις των ειδικών. Οπότε συμφωνώ με το φίλο που προτείνει τον Νεοκλή Σαρρή που είναι γνώστης.

THEODORAKOPOULOS είπε...

Έχω ταξιδέψει στην Τουρκία σε ψυχροπολεμική εποχή, πολύ πριν τις "ζεϊμπεκιές" και "κουμπαριές", και εντυπωσιάστηκα από την φιλοξενία των Τούρκων (των παραλίων τουλάχιστων).

Κάποιοι Τούρκοι μπορεί να μας εκτιμούν, αλλά παρόλα αυτά κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ενός επεκτατικού και βίαιου κράτους και της εθνικιστικής έξαρσης που το χαρακτηρίζει αυτό και όλες τις παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένων των θεοκρατών ισλαμιστών.

Οι Γκρίζοι Λύκοι παίρνουν 20% και για όσους αφελείς τους συγκρίνουν με ντόπιους εθνικιστές, οι Γκρίζοι Λύκοι είναι μια αιματοβαμμένη, εγκληματική οργάνωση, ένα παρακράτος. (βλ. σκάνδαλο Σουσουρλούκ, Αμπτουλάχ Τσαντλί, εμπόριο ναρκωτικών, δολοφονίες μεταξύ των οποίων κ των δικών μας Τάσου Ισάακ, Θεόφιλου Γεωργιάδη κ Σολωμών Σολωμού κτλ).

Οι άνθρωποι είναι δολοφόνοι κ όχι μια χούφτα περιθωριακά χουλιγκάνια όπως η "Χρυσή Αυγή".

Το μίσος δεν οφελεί κανέναν, έχουμε πολλά κοινά σαν λαοί, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αιθεροβατούμε.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 330 από 330   Νεότερο› Νεότερο»